Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yurtdışında Yaşayan 8 Ünlü Türk!

    Yurtdışında, özellikle yaşadıkları yerlerde Türkiye'yi bir şekilde temsil eden, çok sevilen,belki bir yerlerden duyduğunuz ama çok da yakından tanımadığımız bir çok isim vardır. Bu isimleri not edin!

    1.Karsu Dönmez

    Ailesi Hayatlı olan Karsu Dönmez Hoıllanda'da yaşıyor. Hollanda başta olmak son 5 sene içinde, dünyadaki birçok önemli uluslararası caz festivalinde sahne alan Karsu'nun birçok da ödülü bulunuyor. Doğa İçin Çal gönüllülerinden biri de olan Karsu'nun müzikal ve vokal tarzı Norah Jones ile sık sık karşılaştırılıyor.

    2.Aylin Tezel

    Aslında Aylin Tezel Almanya'da doğup büyümüş. Bu nedenle aslında “Alman” bir oyuncu. Yine de babasının Türk olması nedeniyle kendisini kontenjana alıyoruz. Tezel 2012'de “Am Himmel der Tag” (filmin henüz Türkçe bir çevirisi yok fakat İngilizce çevirisi Breaking Horizons) filmi ile Torino Uluslararası Film Festivali'nde “En İyi Kadın Oyuncu” dahil, üç festivalden üç ödülle döndü.

    1. Ayşe Deniz Gökçin

    “Pink Floyd Lizstified” albümüyle Güney Amerika'dan Türkiye'ye, kendine çok geniş bir hayran kitlesi yaratan Ayşe Deniz Gökçin Londra'da yaşıyor. Pink Floyd'un resmi sitesinde de övgülerle bahsettiği Gökçin'in albümünü hala dinlememiş bir Pink Floyd veya klasik müzik severseniz, çok şey kaçırdığınızı söyleyebiliriz.

    4.Rahman Altın

    Los Angeles/İstanbul arası çalışmalarını sürdüren Rahman Altın birçok televizyon reklamı, Hollywood filmi ve DVD/BluRay tanıtım müziği besteledi. Star Wars'un BluRay tanıtım filmi müziğini de besteleyen Altın için bu işin ayrı bir önemi var. Çünkü kendisi dünyanın en büyük ikinci Star Wars koleksiyonuna sahip.

    5.Fatih Akın

    Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Fatih Akın her filminde Almanya'da yaşayan Türklerin hayatının farklı kesimlerini gösteriyor. Avrupa'da ve Türkiye'de birçok festivalde ödül alan yönetmen yurt dışında Türkiye'nin adını gururla temsil eden isimlerden biri.

    6.Sibel Kekilli

    Sibel Kekilli adını ilk kez, Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmindeki rolüyle aldığı ödülle duyduk. Dünya ise Sibel Kekilli'yi HBO'nun dünyada en çok izlenen dizilerinden Game of Thrones'daki Shae rolüyle tanıyor.

    7.Ferzan Özpetek

    Ferzan Özpetek, yeni nesil İtalyan sinemasının öncü isimlerinden biri. Özpetek aynı zamanda Roma Türk Filmleri Festivali'nin onursal başkanlığını da yapıyor.

    8.Emrah Yücel

    Bir grafik tasarımcı olan Emrah Yücel'in, aklınıza gelen herhangi bir Hollywood gişe filminin posterini yapmış olma ihtimali çok yüksek. Nitekim Narnia Günlükleri, Avatar, Kill Bill ve Ferzan Özpetek'in Muhteşem Misafir'i gibi gişede büyük başarı yakalamış filmlerin posterleri Yücel'in elinden çıkma. Ayrıca turkiyeposterleri.com projesi de görülmeye değer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler