Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yırtık Pantolon Modasının Babası: Punk Rock'ın Öncülerinden Iggy Pop Yırtık Donuyla Sahnede!

    İsmi Punk Rock'ın önceleri arasında geçse de pop, heavy metal, caz ve blues gibi her telden çalmış ve gönüllere taht kurmuştur. Şimdilerde 68 yaşında olan Iggy Pop 22 yaşındayken konser verdiği lisede yırtılmış kıyafetleriyle yeni bir moda akımının öncüsü oldu.

    1970 yılında Iggy henüz 22 yaşındayken Amerika Farmington lisesinde gençlere konser verdi. Gençler şaşkın, gençler heyecanlı Iggy ise umursamazdı...

    Okulun spor salonunda verdiği konsere kendine özgü kimseden esinlenmemiş kıyafetleriyle yer alan Iggy Pop bazen soyundu bazen ise zaten soyunmaya bile gerek duymasına gerek yoktu...

    Beraber konser verdiği takım arkadaşları Zeke Zettner (davulda), gitarda James Williamson ve Scott Asheton gayet efendi gibi giyinmişlerdi ama Iggy Pop öyle değildi... O hep farklıydı!

    Popo ve kasık bölümleri özellikle yırtılmış kot pantolonu ve içine giydiği 'ben buradayım' diye bağıran kırmızı donu ile Iggy kendinden geçerken gençler bu tarzı anlamaya çalışıyorlardı.

    Punk Rock neydi? Punk Rock düzen karşıtı demekti... Liseli evlatlar edepli ve düzenli bir şekilde katıldıkları konserde Iggy Pop'un asi ve aykırı tarzının etkisine kapılacaklardı..

    Liseli gençler efendi gibi konseri izlerlerken Iggy kasıklarındaki ve poposundaki yırtıkla oradan oraya zıplıyor yeni Punk Rock tarzı kıyafetlerini bir salon dolusu gence adeta sergiliyordu!

    Daha sonra annesine ait olduğunu açıkladığı beyaz kürkünü çıplak gövdesine geçirdi ve kasıklarındaki yırtıktan belli olan kırmızı donunu göstere göstere konser alanından ayrıldı...

    İlk kez yırtık giysilerle karşılaşmış olan gençler Punk ruhunu araştırmaya başladıklarında ise karşılarına; kendine özgü giyim tarzı, kendin yap etiği çıkmıştır.

    Derken kot pantolondaki yırtıklar sadece jean'lerle kalmadı her kıyafete yayıldı.

    Iggy Pop yırtık kotlarında çığır açtı... Artık kotlarının Her yeri paramparçaydı...


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler