Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yeni Geliştirilen Bir Nöral Algoritma, Rastgele Fotoğrafları Van Gogh'tan Picasso'ya Ünlü Sanatçıların Tarzlarına Benzeyen Resimlere Dönüştürüyor

    Almanya'nın Tubingen Üniversitesindeki araştırmacılarının geliştirdiği nöral algoritma, Google tarafından resim tanımada ve diğer başka uygulamalarda kullanılıyor.

    Almanya'daki Tubingen Üniversitesinden bir grup araştırmacı, herhangi bir görseli büyük sanatçıların tarzını andıran bir esere dönüştüren bir algoritma geliştirdiler. Derin öğrenme (deep learning) olarak adlandırılan algoritma, Google tarafından görsel tanımada ve diğer uygulamalarda kullanılıyor.

    Araştırmacılar yayınladıkları makalede şunları söylüyor: "Sistem, rastgele görsellerin içeriğini ve tarzlarını birbirinden ayırt etmek ve tekrar birleştirmek için nöral temsiller kullanarak sanatsal resimler oluşturmakiçin nöral bir algoritma sağlıyor. Burada, Derin Nöral Ağ (Deep Neural Netwtork)'a dayanan ve yüksek algısal kalitede sanatsal resimler oluşturan yapay bir sistem sunuyoruz.

    Tubingen'de nehir kenarındaki apartmanların bir fotoğrafı, aralarında Van Gogh’un “Yıldızlı Gece” resmi ve Edvard Munch’un “Çığlık” resmi gibi eserlerin de bulunduğu resimlere biçemsel olarak benzeyecek şekilde işleniyor.

    Aşağıda bu algoritmanın çalışmalarından bazı örnekleri görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: http://arxiv.org


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler