Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yaz Gecelerimizin Baş Belası Sivrisinek Isırıkları Neden Bu Kadar Fazla Kaşınır?

    O tanıdık sızı, o küçük çimdik, olacak şeylerin habercisidir (eğer sivrisinek sezonuysa bunları gayet iyi bilirsiniz). Bu bir böcek ısırığı ve muhtemelen sizin (ve derinizin) oldukça kaşınmasına neden olmak üzere. (Ve kaşıntıyı düşündüğünüzde bile kaşınmaya başlayabilirsiniz. Bunun için özür dileriz!)

    Bazı insanlar sivrisinek ısırıklarına karşı diğer insanlara nazaran daha duyarlı. Bunun birçok nedeni var, pek çoğu aslında değiştiremeyeceğiniz şeyler. Ancak şimdi, bu kaçınılmaz ısırıkların neden tüylerinizi diken diken ettiğini, gıdıkladığını ve kaşındırdığını inceleme zamanı.

    Sivrisinek ısırığı deniliyor ama bu sahte kaşıntı aslında bir ısırıktan kaynaklanmıyor. Sebebi tamamen farklı. Bir sivrisinek (bunu sadece dişi sivrisinekler yapıyor) iğneye benzeyen ağzını (teknik olarak “proboscis” deniyor), en yakın damarı bulmak amacıyla derinizin üstüne saplamak ve daha sonra bir atıştırmalık gibi kanınızı emmek için kullanır (onu bir ektoparazit yapan şey). Kaşıntı, kan çekme işlemi esnasında ve öncesinde avına enjekte ettiği tükürüğü yüzünden oluşur. Akıllıca bir araç, çünkü tükürüğü tüketim boyunca kanın pıhtılaşmasını engelleyen bir antikoagülan görevi görür.

    İnsan vücudu, sivrisinek tükürüğü gibi davetsiz misafirlere karşı, damarları şişiren ve cildinizde kabartıların oluşmasına neden olan histaminler oluşturarak cevap verir. Bu kabarıklık, sıklıkla sivrisinek “ısırığı” olarak anılan bir şişliktir. Bütün bu şişlikler yakınlarındaki sinirleri etkiler ve bu nedenle deriniz kaşınmaya başlar.

    Çok şiddetli kaşımayın çünkü bu, daha fazla tahrişe neden olacaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler