Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yaptığınız her şeyi bırakın, toplanın! Mastürbasyon yapmak için 11 neden

    Mastürbasyon yapmanın ne tür faydaları olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsanız işte Dr. Adeeti Gupta'nın mastürbasyon yapmak için saydığı 11 neden.

    #1 Mastürbasyon yapmak daha iyi uyumanızı sağlar

    Gupta, yatakta yaşanılan orgazmın kesinlikle daha iyi ve daha derin uykuya yardımcı olabileceğini söylüyor. Bu, uzmanlara göre birkaç farklı şeyden kaynaklanıyor olabilir. Bilişsel bir nörobilimci ve sertifikalı seks terapisti olan Dr. Wise'a göre, “İyi bir cinsel ilişki ya da mastürbasyon stresten arındırır, sizi daha iyi bir duruma (daha az stresli bir duruma) götürdüğü için uykuyu arttırabilir. Seksten sonra gelen rahatlığı düşünün.

    #2 Libidoyu arttırmaya yardımcı olur

    Orgazmlar daha çok orgazma neden olur. Nedeni ise mastürbasyon yaparak, bedensel bir uyarılma yaratırsınız ve bu da isteğinizi arttırır. Bu süreç, daha fazla hareket için beyninizi hazırlar. Mastürbasyon yaparak beyindeki yolları güçlendiriyorsunuz, böylece orgazm daha kolay hale geliyor.”

    #3 Mutlu eder

    Mastürbasyon mutluluk hapı almış gibi etki eder. Gupta, “Bu süreç, mutluluk hormonu salgılayan serotonin ve dopamin salınımını içerir” diyor “Beyin-Vajina Bağlantısı” olarak adlandırdığı mastürbasyon için basitçe, “mutlu olaylar, beyinde mutlu olaylara yol açıyor” diyor.

    #4 Beyne oksijen gitmesine yardımcı olur

    Wise, mastürbasyonun beyne olan faydalarına da değiniyor. “Orgazm sırasında beynin birçok bölgesinde çok fazla aktivasyon olur, bu da beyne çok fazla oksijen verilmesi anlamına gelir” diyor.

    #5 Mastürbasyon acıyı azaltır

    Araştırmalara göre, mastürbasyon yaparak orgazm olmak aslında ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, Cephalalgia dergisinde yayınlanan 800'den fazla hasta üzerinde yapılan bir çalışmada, cinsel aktivitenin, hastaların % 60'ında migren ağrısını hafiflettiğini bulmuşlardır. Başka bir çalışmada, seks araştırmacısı Beverly Whipple “vajinal kendi kendine uyarma” nın ağrı toleransını da önemli ölçüde artırabildiğini buldu. Mastürbasyon orgazma yol açtığı zaman, katılımcılarda ağrı toleransının yüzde 75 arttığı gözlemlendi.

    #6 Pelvik kaslarınızı güçlendirir

    Orgazm olmak her zaman kolay değildir - aslında bazen bir egzersiz yapar gibi hissedilir. Bununla birlikte, herhangi bir egzersiz gibi, mastürbasyon, özellikle pelvis kaslarınızın güçlenmesine yardımcı olur. "Mastürbasyon sırasında yapılan hareketler bu kasların kendiliğinden veya istemsiz kasılmalarına sahip olmaktır” diye açıklıyor uzmanlar. Herhangi bir kas gibi, onu kullanırken, daha da güçlendirir.

    #7 Stresi azaltır

    Dr. Wise, “Genital stimülasyon ve orgazm gibi zevk veren aktiviteler sırasında ortaya çıkan kimyasallar (özellikle de oksitosin) stres gidericidir" diyor.

    #8 Neyin hoşunuza gittiğini anlamanıza yardımcı olur

    Evet buna şaşırmamalı, çünkü kadınlar onlara neyin zevk verdiğini bilmiyorlar. Indiana Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, kadınların genital uyarım açısından, dokunma zevklerinin nasıl olduğu konusunda farklı tercihlere sahip olduklarını buldu. “Mastürbasyonun en büyük yararı, bir kadının kendisine neyin iyi geldiğini anlayabileceğidir. Eğer bunu yapamazsa, bir ilişkide cinsel işlevle ilgili sorunlara yol açabilir, ”diyor Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Cinsel Tıp Programı Direktörü Leah Millheiser.

    #9

    Kadınlar bir milyon şeyi düşünürler (iş teslim tarihi, yıkanması gereken çamaşırlar, gönderilmesi gereken doğum günü kartı, vb.), Bu da odaklanmanın ve eğlencenin tadını çıkarmanın zor olabileceği anlamına gelir. “Kadınların çoğu kez,“ Mastürbasyon yapmaya çalıştım ama çok stresli olduğum için orgazma ulaşamadım ”dediğini söyleyen Millheiser, "Zihninizde bir fantezi yaratın ve buna odaklanın. Yoga nefes alıştırması yapın ve zihniniz her seferinde karıştığında, fantezinizi düşünmeye çalışın. Bu harika bir uygulama” diyor.

    #10 Öz güveni arttırır

    “Mastürbasyon, kadınların özgüven eksikliği ve tatmin edici bir cinsel ilişkiye sahip olmadıkları inancını üstlerinden atmalarına yardımcı olabilir” diyor Adeeti Gupta, "Kadınların neye ihtiyaç duyduklarını bilmelerini sağlıyor, güçlendiriyor ve sevindiriyor, böylece partnerlerini doruğa ulaşmaları ve zevkli seks yapmaları için yönlendirebiliyorlar."

    #11 Mastürbasyon kan akışını iyileştirir

    “Orgazmlar kan akışı için gerçekten iyi” diyor Millheiser. Bu özellikle doğum kontrol hapları kullanan, emziren kadınlar veya kan akışının değişen hormonlara bağlı olarak tehlikeye girebileceği menopoza yaklaşan kadınlar için önemlidir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler