Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yapılan Yeni Bir Araştırmaya Göre İdeal Evlenme Yaşı

    Yapılan yeni bir araştırma boşanmamak için anahtar bir evlenme yaşı olduğunu söylüyor.

    Hepimizin başına gelmiştir. Aileniz, akrabalarınız ve bazı arkadaşlarınız ilişki durumunuza dair sizi sorguya çekmeye, hâlâ birini bulamadınız mı diye sataşmaya ve ne zaman evleneceksin diye sormaya bayılırlar. Yapılan yeni bir araştırma, yaşınıza bağlı olarak bu soruların hepsinden kurtulmanızı sağlayabilir.

    Utah Üniversitesinde yapılan ve Aile Araştırmaları Enstitüsünce yayınlanan bu araştırmaya göre evlenmek için en iyi yaş 28-32 yaş aralığı. Bu eğer evliliğin ilk beş yılı içinde boşanma oranınızı azaltmak istiyorsanız geçerli olan yaş aralığı.

    İlişkiler üzerine yapılan araştırmalar ve bilimsel çalışmalar, genelde daha geç yaşta evlenmenin daha istikrarlı bir evlilik sağladığını belirtirdi, ama bu yeni araştırmaya göre evlenmeyi fazla geciktirmemek gerekiyor.

    Utah Üniversitesinde sosyolog olan Nick Wolfinge, bu araştırma için Aile Gelişimi Anketinin 2006-2010 ve 2011-2013 yılları arasındaki verilerini kullandı ve U harfi şeklinde bir dağılım olduğunu gördü. U'nun sol üst noktasını çocukluk yıllarınız, sağ üst noktasını da yaşça büyük yıllarınız olarak düşünün. Wolfinger'in belirttiğine göre, evlenirken U'nun neresinde olduğunuz beş yıl içinde boşanma ihtimalinizin ne olduğunu gösteriyor. U'nun ortadaki en alt kısmı ise 28-32 yaş aralığını belirtiyor.

    Ancak unutmamak lazım ki geçenlerde, 45-49 yaş aralığını evlenmek için en uygun yaş olarak gösteren farklı bir bilimsel araştırma da yayınlanmıştı.

    Yaşınıza göre işinize gelen araştırmayı seçip eşe dosta karşı kullanmak size kalmış!

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler