Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    "Yaaa Beş Dakikacık Dahaa..." Derken Uykuyu Mundar Etmek: Alarmınızı Neden Ertelememelisiniz?

    Sıcacık yataktan kalkmak ne kadar zor, hele ki kışın. İşte bu nedenle alarmın ertele butonuna basıp birazcık daha uyumak kadar güzeli yok. Ama yine de yorgun ve uykusuz kalkıyoruz. Peki nedeni ne?

    Uyku fazlar halinde süregelen bir durum, alarm sesi ile bitirilen fazı görmezden gelip yeni bir faz yaratmak size uyanmak için fırsat değil darmaduman olmuş bir uyku veriyor.

    Beyniniz uyandığınız anda bazı kimyasallar salgılıyor. Ancak uyanınca kalkmak yerine tekrar uyumak bu kimyasalların hassas dengesini değiştiriyor ve uyusam mı uyansam mı karmaşası başlıyor.

    "Uyusam mı? Uyansam mı? Dur gözümüzü yine kapadık bu sefer daha derin uyuyayım ki iyice uykumu alayım." diye düşünen beyniniz ile beraber bu sabahların bir anlamı kalmıyor. Üstelik bu erteleme alışkanlık haline gelerek beyninizin tam olarak ne zaman uyandığını bilmemesine de neden oluyor. 2014 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada alarm erteleme ile oluşan uyku bölünmelerinin kilo artışı ve kilo kaybında direnç yarattığını keşfetmişler.

    Konu ile ilgili dünyanın çeşitli yerlerinde çalışmalar devam etmekte. Bazı araştırmalar tersini iddaa etse de alarm ertelemenin vücudun uyku düzenini bozduğu bu nedenle de metabolizmanızı olumsuz etkilediği kabul edilmiş bir gerçek. Ha bu kilo aldırır mı? Tek başına muhtemelen hayır; ama metabolizmamız zaten ota b*ka bozulurken ne gereği var?

    En iyisi daha kaliteli bir gece uykusu uyumaya çalışmak ve sabahları makul bir saate alarm kurarak erteleme hareketinin önüne geçmek.

    Bölük pörçük 5er dakikalardansa tek parça eklenecek 30 dakika uyumak beyniniz için daha sağlıklı kabul ediliyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler