Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Vatikan'ın Kabul Etmediği Hz Muhammed'i Müjdeleyen Barnabas İncili Hakkında 11 Şok Edici Bilgi

    Aziz Barnabas, Hz İsa'nın öğrencilerinden birisidir

    Havariler Zamanı'nda Pavlos ile ters düştüğünden dolayı öğretileri Hristiyanlık'tan uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Aslen Kıbrıslı olan Barnabas yine de Hristiyanlar arasında saygındır ve her yıl 11 Haziran Aziz Barnabas Günü olarak kutlanır.

    325 yılında yapılan İznik Konsili'nde yasaklanan İnciller'den birisidir.

    Yapılan konsilde 300 civarında İncil arasından sadece BABA-OĞUL-KUTSAL RUH olarak bilinen teslis inancına uygun olan 4 İncil seçilmiş ve diğerleri yasaklanmıştır. Hz İsa'nın anadili olan Aramice kullanılarak yazılmıştır.

    Günümüze ulaşan Barnaba yani Barnabas İncili ise 1709 yılından kalma İtalyanca'dan çevrilmiştir. Hz Muhammed'in doğumundan 75 yıl önce bu İncil ve bazı diğer kitapları taşıyanların afaroz edileceğini bildiren belge

    MS 496 yılında yayınlanan bu belge Roma Katolik Kilisesi tarafından belirlenen ve lanetlenen kitapları listeliyor. Peki ne yazıyor bu İncil'de: Barnabas İncili'nde Hz İsa Tanrı'nın oğlu değildir.

    Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'nın aksine Hz İsa bu İncil'de örnek ve önder bir insan olarak tanıtılmıştır. Barnabas İncili'ne göre çarmıha gerilen Hz İsa değil, ona ihanet eden Yahuda'dır.

    Günümüz Hristiyan inanışında yer alan ve bir Pavlos öğretisi olan Hz İsa'nın KEFARET olarak insanlığı kurtarmak için çarmıha gerilme olayını reddeder. Hz İsa, Barnabas 42. bölümde ben O değilim diyor.

    Çünkü ben, sizin «Mesih» dediğiniz, benden önce yaratılmış ve benden sonra gelecek ve inancı (dini) son bulmasın diye gerçeğin sözlerini getirecek olan Allah'ın Elçisi'nin ayakkabılarının iplerini veya çoraplarının bağlarını çözecek değerde değilim. Hz İsa'nın doğumu ise benzer nitelikte.

    Bakire Hz Meryem'e Cebrail'in müjdelediği çocuğun bir peygamber olacağı söyleniyor. (görsel: L' Annonciation de 1644, Philippe de Champaigne) Kitapta birçok yerde Hz Muhammed'in adı geçmektedir.

    Hz İsa, Tevrat'ı doğrulayıcı Ahmed olarak da Hz Muhammed'i müjdeleyici olarak geldiğini anlatıyor. Vatikan Barnabas İncili'nin varlığını kabul eder, içeriğini kabul etmez.

    Türkiye'de bulunan Barnabas İncili ve diğer rivayetler

    İddiaya göre Barnabas İncili olduğu düşünülen bir kitap, 1981'de Uludere'de bir mağarada bulundu ve Babat Aşireti bu Aramice olan İncil'i okuması için Hamza Hocagil'e gönderdi. Hz Muhammed'in müjdelendiği bu İncil için; Genelkurmay Başkanlığı'ndan Vatikan'a kadar uzanan birçok kişinin dahil olduğu senaryolar var. Hatta geçtiğimiz yıllarda suikaste kurban giden Yazıcıoğlu'nun da bu İncil'i görenlerden olduğu konuyla ilgili film çekmek istediği için öldürüldüğü de o şehir efsanelerinden birisi.
    Özellikle İran medyası 1500 yıllık sır dediği Barnabas İncili'nin günümüz Hristiyan inancını yok edeceğini düşünmektedir. Rivayetlere göre bu İncil Genelkurmay tarafından korunmakta ve Vatikan ve birçok dini kurum tarafından istenmektedir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler