Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Üniversitede Fakültelere Göre Genel Öğrenci Karakterleri

    Üniversitelerin fakülteleri arasında da büyük farklar vardır. Fakültenin özellikleri, öğrencilerin davranışlarına da yansıyor. Okuyunca siz den düşüneceksiniz?

    1- Eğitim Fakültesi

    Genel olarak daha rahattırlar çünkü gelecekte ne iş yapacakları bellidir. Kendilerini fazla kasmazlar daha rahat giyinirler. Çoğu memurluğa üniversitede hazır hale gelir; ellerinde genelde kırk yaprak harita metot defter görünür. Son sınıfa doğru en büyük dertleri atanmak olur.

    2- Tıp Fakültesi

    Üniversitenin en çalışkan öğrencilerinin bulunduğu ve gözlüklü insan sayısının da en fazla olduğu fakültedir. Öğrenci ortamlarında top 3 konudan biri derstir. Öğrenci ilişkilerinin en yoğun olduğu dönemler vizeler ve finallerdir. Öğrencilik hayatları genelde Latince terimleri ezberlemekle geçer. Gelecekten pek bir kaygıları yoktur. Giyim tarzları rahatlıktan mı yoğunluktan mıdır pek bilinmez ama salaş ve rahattır. Çoğunlukla erkeklerin saçları son yıllara doğru kellik sınırına yaklaşır, stres kat sayısı artar. Okul bittikten sonra da sınav dertleri bitmez; uzmanlık için sınav kaygıları başlar. En uzun okuyan öğrenciler tıp fakültesininkilerdir muhtemelen.

    3- Mühendislik Fakültesi

    Mühendislik fakültesi yaratıcılık konusunda sayılı fakültelerinden biridir. Ayrıca kız popülasyonunun oldukça az olduğu nadir fakülteler den de biridir. Farklı icatların çıktığı güzide bir yerdir. Giyim tarzları kız popülasyonunun da az olmasının etkisiyle ne bulduysam giydim çıktım şeklindedir. Genelde ellerinde büyük T cetveller ve çantalar olur. Gelecekte ne iş yapacaklarını bilen şanslı fakültelerdendir.

    4- Güzel Sanatlar Fakültesi

    En kendine özgü fakülte olan Güzel Sanatlar fakültesinin öğrencileri de bir o kadar kendine özgüdür. Bir kere sanatçılardır. Kafasına göre takılan, dolu dolu bir sınav stresi yaşamayan öğrencilerin fakültesidir. Arkadaş grupları en eğlenceli, en keyifli muhabbetlerin dönebileceği ve çalgı çenginin bulunabileceği gruplardır. Marjinaldirler; mor saçların ya da yüzünde 5 piercing olan insanların hiç yadırganmadığı kurtarılmış bölgedir Güzel Sanatlar. Hepsinin hayalinde büyük sanatçılar olmak vardır.

    5- İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

    Aklı en karışık fakültedir. İş olanakları çok geniştir ama bu iş olanaklarını değerlendirebilmek için kendini yetiştirmeli, ikinci bir dil öğrenmeli notlarını yüksek tutmalıdır. Bazı bölümlerini okuyanlar sık sık iki yıllık mı bu bölüm lafını duyarlar. Devlete sırtını dayama ihtimali çok düşüktür. Arkadaş grupları eğlencelidir ders çok fazla konuşulmaz. Giyim tarzları şıktı hatta en şık giyinen fakültelerdendir. Son sınıfa doğru geldikçe stres atar ne iş yapacağım ben muhabbetleri dönmeye başlar.

    5- Fen Edebiyat Fakültesi

    Fen Edebiyat Fakültesi en çilekeş fakültedir. Okuyup bitirmesi bir dert, bitirdikten sonra formasyon alması bir dert, her sene formasyonun verilip verilmeyeceğinin belli olmaması ayrı bir derttir. Türkiye’de bilim adamı olmak bir ütopya olduğu için o konuda pek azı hayal kurar. Çoğunlukla formasyon alamadan öğretmen olarak atanamadıklarından doğal olarak sadece dershaneler yada özel okullarda çalışabilirler. Bu fakültelerde okuyanların okul hayatları da dertlidir, vize ve final dönemleri ağır geçer. Okulun son yıllarına doğru arkadaş ortamlarında en çok konuşulan konu formasyon olur.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler