Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Üniversite Mezunu Olmamasına Rağmen Aşırı Zengin Olan 10 Ünlü

    Adaletin bu mu dünya...

    1. Gabe Newell

    Valve'ın kurucusu olan Gabe Newell'ın tam 1.26 Milyar Dolar serveti var.

    Harvard Üniversitesi'nde okurken dersleri pek iplemeyen, genelde abisinin çalıştığı Microsoft ofislerinde takılan Newell, gel zaman git zaman okulu bırakıp Microsoft'un bir çalışanı haline geldi.

    13 yıl boyunca Microsoft'ta çalışan Newell, 1996'da şirketten ayrılıp Valve Corporation'ı kurdu.
    Valve'ı hatırladınız mı? Half-Life, Portal, Dota ve son olarak da Steam! 9. Jack Dorsey

    Liseden sonra Missouri Üniversitesi'ne giden Jack Dorsey, kısa bir süre sonra New York Üniversitesi'ne kapağı attı. New York Üniversitesi'nde okurken aklına süper sosyal paylaşım sitesi fikri gelen Dorsey, okulu bırakıp sonradan Twitter olarak adlandıracağı siteyi kurdu.

    Jack Dorsey'in şu anda 2.5 Milyar Dolar serveti bulunmakta...8. Sean Parker

    Evet; Social Network'te Justin Timberlake'in canlandırdığı o haylaz adamdan bahsediyoruz.

    Lise yıllarından beri programlama ve hacker'lık ile uğraşan Sean Parker, henüz 16 yaşındayken FBI tarafından hackerlık suçu ile tutuklandı. Sonraki lise yıllarında çeşitli şirketlerde programlama üzerine çalışmaya devam eden Parker, daha o yaşlarda bile yılda 80.000 Dolar kazanmaktaydı.

    Üniversiteye gitmek yerine, 2000'li yılların başlarındaki en popüler dosya paylaşım sitesi Napster'ı kuran girişimci, adına açılan onlarca telif davasından sonra Napster'ı kapatmak zorunda kaldı. Bir sonraki adımı ise, Mark Zuckerberg ile tanışması ve Facebook'un ilk başkanı olması oldu.

    Kaç parası var? Henüz 16 yaşında FBI ile başı belaya giren bu adamın tam 2.7 Milyar Dolar'ı var. 7. Steven Spielberg

    Jaws, Schindler's List, Jurassic Park ve E.T. gibi birçok hit filmin yönetmeni, yapımcısı, yazarı. Ama mevzunun başlangıcı çok farklı.

    Henüz 16 yaşındayken, babasından borç para alarak çektiği bağımsız film Firelight ile ilk kez adını duyuran Spielberg; liseden sonra bir film okuluna başvurdu, -ama düşük ders notları yüzünden kabul edilmedi :) California State Üniversitesi'nde kör topal devam eden eğitim hayatı, Universal Stüdyoları'ndan 7 yıllık sözleşme teklifi alır almaz bitti.

    Beyefendinin tam tamına 3.6 Milyar Dolar'ı bulunmakta.6. Ralph Lauren

    Öyle şık, o ciddi bir insan ki; kendisi hakkında bir GİF bile bulamadık :)

    Küçük yaşlardan beri kafasını zengin olmaya takmış olan Ralph Lauren, lisedeyken okul arkadaşlarına kravat satarak ufak ufak hedefine yürümeye başladı. Lisenin ardından Baruch College'e kabul edilen Lauren, kısa bir süre sonra üniversiteyi bırakıp orduya katıldı.

    Ordudan ayrıldıktan sonra bir şirkette tasarımcı olarak çalışmaya başlayan Ralph Lauren, tasarımlarının bazılarının beğenilmemesine sinirlenerek o şirketten de ayrıldı. Bir yıl sonra 50.000 dolarlık bir bütçe ile Polo'yu kuran Ralph Lauren'in bir üniversite diploması yok, ama 7.1 Milyar Dolar'ı var. 5. Michael Dell

    Listemizde üst sıralara geldikçe komik resimlerimiz azalıyor dostlar, para ile ters orantılı galiba bu işler.

    15 yaşındayken ilk bilgisayarına kavuşan, 19 yaşında da ilk şirketini 1000 Dolar'lık bir bütçe ile kuran Michael Dell, o esnada Texas Üniversitesi'nde okuyordu.

    İlk şirketinin DELL efsanesine dönüşmesi ile Texas Üniversitesi rafa kalktı tabii. Şu anda dünyanın en zengin 50 insanından biri olan Michael Dell; tam 18.7 Milyar Dolar'ın sahibi. 4. Sheldon Adelson

    Bu amcamızın da bir üniversite diploması yok ama, zengin olmak uğruna dökülmüş saçları, kırışmış göz altları var...

    İş hayatına henüz 12 yaşındayken Boston'da gazete satarak başlayan Sheldon Adelson, liseden sonra New York Şehir Üniversitesi'ne kaydoldu. Üniversitede yalnızca 2 yıl geçiren Adelson, sonrasında orduya katıldı.

    Ordudan ayrıldıktan sonra tam 50 iş kurup başarı sağlayamayan Sheldon Adelson, en sonunda Las Vegas Sands Gazinoları'nı kurdu ve 28.7 Milyar Dolar'lık bir servetin sahibi oldu. 3. Mark Zuckerberg

    Günümüzün en büyük rock yıldızlarından...

    Social Network'te de izlediğimiz üzere; Harvard Üniversitesi'ni yarıda kesen, Facebook'u kuran ve gencecik yaşta ortamların en zengin insanlarından biri olan Mark Zuckerberg'in, 34.8 Milyar Dolar'ı var. Allah arttırsın.2. Larry Ellison

    Listemizin ilk üç sırası tamamen bilişim sektörüne ayrılmış durumda anlaşılan...

    Lisede Fen Bilimleri ve Matematik alanlarında üstün başarı sergileyen Larry Ellison, üniversitede Illionis Üniversitesi'ne kabul edildi. Ancak üvey annesinin hayatını kaybetmesi üzerine, 2 yıl sonra üniversiteyi terketmek zorunda kaldı.

    Bir yıllık aranın ardından Chicago Üniversitesi'nde eğitim görmeye başladı. Yalnızca bir dönemini Chicago Üniversitesi'nde geçiren Larry Ellison; cebindeki azıcık para ile California'ya taşındı. Birkaç şirkette küçük görevlerde bulunduktan sonra 1977 yılında Oracle'ı kurdu.

    Oracle'ın dev gibi bir bilgisayar firması olmasına binaen; Larry Ellison dünyanın en zengin 5. insanı oldu; tam 54.9 Milyar Dolar ile. 1. Bill Gates

    Harvard Üniversitesi'ni yarım bıraktı.
    Microsoft'u kurdu.
    Şu anda 80.4 Milyar Dolar'ı var.

    Biz de üniversitede Ekonomi 101, Akışkanlar Mekaniği, Tarih falan...

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler