Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüyler Ürperten Gizem : Büyü

    Büyü hakkında merak edilenler.

    23.01.2015 sabahı Sarıyer sahilinde poşet içinde denize atılmış olarak bulunan beyaz bir köpek cesedi ve köpeğin kuyruğunda bulunan kadın saçları ile ilgili haber okuyan herkesin tüylerini ürpertmişti.
    Bu tüyler ürperten manzara kime yapıldığı bilinmeyen bir ölüm büyüsünü gösteriyordu.

    Haberin Detayları için : https://www.mynet.com/kopegi-posete-koyup-denize-attilar-110101671857

    Kaderin akışına müdahele etmek isteyen insanoğlunun müracaat ettikleri BÜYÜ nedir? Şimdi maddeler halinde bu sır perdesini aralayalım.

    Büyü Nedir ?

    Tabiat kanunlarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlara verilen genel ad, afsun, efsun, sihir, füsun, bağı. Karşı durulamaz güçlü etki. (Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlük)
    Büyü, tabiatüstü gizli güçler ile ilişki kurularak zararlı, faydalı veya koruma gayeli bazı sonuçlar elde etmek için yapılan işler ve bu işlerin çevresinde oluşturulan kültürel sistem olarak tanımlanabilir.

    Büyü Var mıdır ?

    Büyünün varlığına ilişkin bilgiler tüm kutsal kitaplarda yer almaktadır. Kur’an-ı Kerîm’de konu ile ilgili aşağıdaki ayetler mevcuttur:
    "Sağ elindekini at da, onların yaptıklarını yutsun. Yaptıkları, sadece bir büyücü hilesidir. Büyücü ise, nereye varsa (ne yapsa) iflah olmaz." (Taha suresi :69)
    "Kendilerine zarar verecek, faydalı olmayacak şeyler öğreniyorlardı" (Bakara Suresi 102)
    "Düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden Allah'a sığınırım de" (Felak Suresi 4)

    Dinlerin yasaklamalarına ve bilimin uyarılarına rağmen büyü, İnsanların en eski devirlerinden kalma bir alışkanlık olması nedeniyle toplumun bazı kesimlerince çağdaş dünya da varlığını sürmektedir.

    1. yüzyılda sanayi devrimi ile bilgiye daha kolay şekilde erişebilmesi ve maddeciliğin ön plana çıkması sebebiyle büyücülük batıl inançların rafına kalkmıştır. Fakat iki dünya savaşı geçiren 20.yüzyılda büyü, oldukça şaşırtıcı bir şekilde yeniden gündeme gelmiştir. Tahminlere göre bugün İngiltere'de beş ile on bin faal (ve yasal) büyücü vardır. ABD'de bu sayı en azından ikiye katlanıyor. Büyünün Semavi Dinlerdeki Yeri Nedir ?

    İslâmiyet, Musevilik ve Hristiyanlık’ta büyü kesin olarak yasaklanmıştır. Fakat yasaklanmış olmasına rağmen dinlere ait mistik etkiler nedeniyle içten içe varlığını sürdürmüştür.

    Hristiyanlıkta ortaçağ sonlarında büyü sistematik bir hal almış ve kilise çıktığı savaşlara büyücülerle beraber katılmışlardır.

    Kur’an-ı Kerîm’de büyünün kesinlikle haram olduğuna ilişkin ayetler mevcuttur. Özellikle Bakara Suresinin 102. ayetinde büyünün ve büyücülüğün ne kadar büyük günah olduğundan ve bunu yaptıranların da ne kadar büyük bir cürüm işlediğinden uzunca bahsedilir. İslâmiyet’te bu nedenle sistematik olarak gelişmiş bir büyü kültürü bulunmasa da, büyü halk arasındaki varlığını içten içe sürekli sürdürmüştür.
    Büyü Nasıl Yapılır ?

    Büyü genel olarak psişik tesirler yoluyla yakından ya da yardımcı güçlerin tesirleri yoluyla uzaktan gerçekleştirilebilir.
    Bu nedenle büyüler olağanüstü güçleri ve yetenekleri olduğuna inanılan kişilere yaptırılır. Toplumun genelinde, büyü yapan kişinin olağanüstü yeteneklerini ve güçlerini hem iyi hem de kötü yönde kullanabildiği yönünde bir inanç hâkimdir.

    Büyü yaparken genellikle büyü yapılacak olan insanlara ait saç kılı, giyilmiş çamaşır vb. ya da hayvanlar materyal olarak kullanılır. Bu materyallere okuma ya da yazma işlemi uygulayarak büyünün hedefindeki kişiye tesir göstermeye çalışılır.
    Büyünün Etkileri Nelerdir ?

    Tüm kutsal kitaplarda ve İslami kaynaklarda bahsedildiği üzere büyünün varlığı kesindir. Fakat insanlarda gösterdiği tesirler noktasında aynı fikir birliğine varılamamıştır.

    Kimi âlimler büyünün tesirini tümüyle reddederken kimleri tesir gösterebileceğini kabul etmiştir. Fakat gerçek olan bir şey vardır ki tüm kalplere ve olaylara tesir etmek ancak Allah’ın elindedir ve büyünün de tesiri ancak Allah’ın dilemesiyle gerçekleşebilir. Büyünün Tesirinden Kurtulmak İçin Ne Yapılmalıdır ?

    Büyü etkisi altında olan kişilerde sebepsiz ve teşhisi konulamayan birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda insan psikolojik olarak çok hassaslaştığından dolayı yoğun bir karamsarlık ve evham oluşabilir.

    Üzerinde büyü olduğundan şüphelenen kişi asla para karşılığında bir hocaya başvurmamalıdır.
    Bunun yerine şöyle bir yol izlemelidir:
    Fatiha Suresinin ilk dört ayeti, Bakara Suresi’nin 163-164-285-286 ayetleri, Ayet el-Kürsi, Al-i İmran Suresi’nin 18. ayeti, Araf Suresi’nin 54. ayeti, Müminun Suresi’nin son üç ayeti, Saffat Suresi’nin ilk on ayeti, Haşir Suresi’nin son üç ayeti, Cin Suresi’nin ilk üç ayeti büyüye uğradığı düşünülen kişinin sağ kulağına okunup üflenmelidir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler