Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye'nin Uluslararası Alanda Eğitim Kalitesi Dünya Sıralamasının Alt Basamaklarında mı Yer Alıyor?

    CHP Ankara milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM’de yaptığı konuşmada “Türkiye uluslararası alanda eğitimin kalitesi, eğitimde başarı oranları, eğitim sisteminin etkinliği ve verimliliği bakımından dünya sıralamasının alt basamaklarında yer alıyor” iddiasında bulundu.

    Türkiye'de eğitimin kalitesi ortalama

    CHP Ankara milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM’de yaptığı konuşmada “Türkiye uluslararası alanda eğitimin kalitesi, eğitimde başarı oranları, eğitim sisteminin etkinliği ve verimliliği bakımından dünya sıralamasının alt basamaklarında yer alıyor” iddiasında bulundu. Sarıhan demecinde eğitim konusunu kalite, başarı oranı, etkinlik ve verimlilik gibi dört farklı kategori üzerinden değerlendirmiş.

    OECD’nin Evrensel Temel Beceriler Değerlendirmesine göre Türkiye 76 Ülke Arasında 41. Sırada

    OECD 2015 Mayıs ayında yayınladığı Evrensel Temel Beceriler raporuyla PISA çalışmasını genişleterek 76 ülkede öğrencilerin matematik, fen bilgisi ve okuma-anlama alanlarındaki performanslarını karşılaştırıyor. Listenin üst sıralarını Singapur, Hong Kong ve Güney Kore gibi Asya ülkeleri sahiplenmiş durumda. Asya’nın eğitim devlerini ise batılı ülkeler takip ediyor. Eğitim konusunda en başarılı Avrupa ülkesi 6. sıradayken İngiltere 20, ABD 28. sırada kendine yer bulabilmiş. Afrika ülkesi Gana’nın en düşük puanla listenin sonunda yer aldığı değerlendirmeye göre Türkiye ancak 41. sırada yer alabiliyor.

    Ortaokula Kayıtlı Öğrenci Oranımız %76’da Kalıyor

    Türkiye’de eğitim sisteminin dünya ortalamasına göre vasat durumda olduğunu gösteren bir diğer göstergede ortaokula kayıtlı öğrenci sayısında kendini gösteriyor. OECD’nin çalışmasına göre ortaokula kayıtlı öğrenci oranımız %76’da kalıyor ve bu da bizi 76 ülke arasında 65. yapıyor.

    OECD PISA çalışmasının yanı sıra incelediğimiz bir diğer değerlendirme de UNESCO’nun desteğiyle hazırlanan Herkes İçin Eğitim Gelişim Endeksi (EDI).
    EDI değerlendirmesine göre 2012’deki puanı 0,939 olan Türkiye 2015’de puanını 0,950’ye yükseltmiş. EDI puanımız ilk bakışta yüksek gibi görünse de 117 ülke arasında 65. sırada yer alarak vasat bir performansa sahip olduğumuz düşünülebilir.

    Dolayısıyla iddiada kısmen doğruluk payı vardır.

    Raporun detaylarını ve belgelerini Doğruluk Payı'nda okuyabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler