Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye'deki Cosplay Sanatçılarının Eksiği Yok, Fazlası Var! (6. Bölüm)

    Kaldığımız yerden, hayran kaldığımız yerden devam ediyoruz :)

    ''Türkiye'de Cosplay'' dosyamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz!

    Söylenecek herşeyi önceki yazılarımızda söylemiş, Türkiye'deki cosplay sanatçılarının nasıl da başarılı ve özenli olduklarını defalarca tekrarlamıştık :) Hattâ bir ara Gaming İstanbul'a da uğramıştık; Türkiye'deki cosplayer'ların ve gamer'ların sayısını küçümseyenlerin gözbebek boyutlarına müdahale etmiştik!

    İlk bölümlere yeniden göz atmak için tıklayın -->[1] [2] [3] [4] [5]Bu bölümümüzde sizleri 6 cosplayer'la daha tanıştıracağız...

    Resimlere bakıp iki tanesi ile çoktan tanıştınız sanmayın, spoiler olmasın diye önceki bölümlerimizdeki harika cosplayer'lardan ikisini paylaştık sizinle :)

    İşte altıncı bölümün ''Harika Altılı''sı:1. Grinningsun (belki de Elentari)

    - Öncelikle Grinningsun'ın affına sığınıyoruz, çünkü cosplayer olarak kullandığı isim Deviantart ve Facebook'ta kullandığı isim olan Grinningsun mı yoksa imza ismi olan Elentari mi, tam anlayamadık :( -

    Elentari, önceki bölümlerimizdeki cosplayer'ların aksine alışılmışın dışında çalışmış bir cosplayer... Tudors'tan Queen Elizabeth olmak kimin aklına gelirdi örneğin? Peki Hamlet'ten Ophelia olmak kimin aklına gelirdi?

    Elentari'nin bu yaratıcı seçimlerini hakikaten takdir ediyor, sözü bir süreliğine kendi özetine bırakıyoruz:

    Ophelia Danimarkalı soylu bir ailenin kızıdır. Polonius'un kızı ve Laertes'in kız kardeşi ve Hamlet'in nişanlısıdır. Lakin babasının ölümü ve Hamlet tarafından terk edilmesinin ardından delirmiş bir şekilde gelinilk kıyafetleri ile nehir kıyısında dolaşırken suya düşer ve hayatını kaybeder.

    Bu büyüleyici fotoğrafların arkasında Bülent Akman ve Yüksel Özen'in olduğunu da ekleyelim :) Elentari'nin Facebook adresi için tıklayın. Başarılı cosplay'lerle parıl parıl parıldayan Deviantart'ı da burada ;)2. Hagane

    Setsuna (Deniz Kanmaz) ve Mirai (Miray Songün) ortaklığıyla devam edelim :)

    19 Days'den Jian Yi (Setsuna) ve Zhan Zheng Xi (Mirai) karakterlerini sıkça başarıyla canlandıran ikilinin takım ismi, Hagane :)

    Fotoğraflar, önceki bölümlerde de bol bol karşılaştığımız Onurcan Erdem'in (Optimus Visual Arts) objektifinden çıkma. Ekipten son bir cosplay daha ;)

    Haliç Üniversitesi'nde düzenlenen HalicoN 2015'teki Touken Ranbu cosplay'leri ile, karşınızda Hagane!3. Nervven (bakarsın Edra Karena'dır?)

    Yine kendisine Nervven diye mi yoksa Edra Karena diye mi hitap etmeliyiz, bilemediğimiz bir cosplayer'la daha karşınızdayız... Ama kendisinin gerçek adı Ece Akan, en azından o kısımdan eminiz :)

    Ece Akan'ın Ghost in the Shell'deki belalı hanımefendi Motoko Kusanagi'yi canlandırdığı fotoğraflar da Yasemin Karaca'nın objektifinden bizlere yansıyor.

    Ece Akan'ın gerçek bir Deadool hayranı olduğunu farkettiğimiz Twitter adresi için -->@adrastei4 . Facebook fan sayfası için de buradan!4. Lejyon 501

    *Kendilerini tamamiyle Star Wars'a adamış, yetmemiş bir de

    Lucasfilm'den bu konuda onay almış bir ekiple karşı karşıyayız: 501. Lejyon!*

    1997'de kurulan, 2008'de de Türkiye'de faliyet göstermeye başlayan kostüm kulübü 501.Lejyon, motto olarak kendine 'Asilerin kökünü kazıma' amacını belirlemiş durumda :) Ama asıl amaçları Star Wars ruhunu ayakta tutmak ve elde edilen gelirlerle yardıma muhtaç kişilere yardım etmek... Bu duruşları sayesinde 2010 yılında Kadir Has Üniversitesi'nde bir de Sosyal Sorumluluk Ödülü kazandılar :)

    İTÜ Maçka Kampüsü'nde çekildiğini tahmin ettiğimiz bu fotoğraf da Yılmaz Ulus'un objektifinden...Lejyon501.com adresini kendi Deathstar'ları bellemiş ekibin...

    ...Facebook sayfalarında muhteşem bir fotoğraf kataloğu var, ismi de Kylo Ren'in Tatil Günü :) Bakıp bakıp eğlenmek için tıklayın! 501. lejyona bağlı cosplayer'ın adını da verelim hattâ; kendileri Ateş Çetin. 5. Dozkan

    Gaming İstanbul 2016'da Harley Quinn karakterinde gördüğümüz Dozkan ile devam ediyoruz...

    1991 doğumlu Deniz Özkan cosplayer'lıktan da öte, resmen bir TV karakteri :) Dozkan, kendi web sayfası Dozkan.tv'de takılıyor, ara ara Twitch'te de canlı yayın yapıyor, websitesinden öğrendiğimiz kadarıyla Cosplay toplantılarını takip etmek üzere ta Los Angeles'lara, San Diego'lara kadar bile gidiyor! ''Bu kostümleri nasıl yapıyorlar!?'' diye merak ediyorsanız, hanımefendinin websitesine göz atmak isteyebilirsiniz ;)

    Çünkü Deniz Özkan yaptığı kostümlerin ayrıntılarını dürüstçe paylaşan, paylaşımcı cosplayer'lardan ;) Bakalım League of Legends'tan Kitty Cat Katarina cosplay'i hakkında neler söylemiş:

    Şortu kalıp alarak diktim. Büstiyer tam oturmadığından kalıp aldığım sütyen üzerine dikili halde. Omuzdaki ve şort üstündeki 4 kemeri dikip perçinle süsledim. Eva'dan yaptığım kurukafa figürünü omuzdaki kemerlere sabitledim. Elimdeki iki kılıcı, sırtındaki iki ufak kılıcı, kemere asılan kılıcı ve bacaktaki bıçakları köpük yöntemiyle yaptım. Metal renkli boya kullandığım ve gölgelendirme kullanmadığım için bıçaklar çok sade kaldı ancak kılıçların gözüktüğü şeklinden memnunum. Kulakları iki farklı kumaşı birleştirerek yarattım ve birer çıtçıtlı tokaya diktim. Böylece takıp çıkarması daha kolay oldu.

    Neyse efendim, hanımefendinin Facebook sayfası için tam olarak şuraya tıklamanız makbule geçecektir... Ve de elbette hünerli fotoğraf sanatçılarımızı unutmayalım; Mahmut Ceylan ve Onurcan Erdem \m/6. Anzujaamu

    Sevgili Anzujaamu'nun ülkemizden olduğunu, bu fotoğraf olmasa neredeyse anlamayacaktık! Kendisi uluslararası bir internet fenomeni, takipçilerinin büyük çoğunluğu yurtdışından, sözün özü; Anzajaamu Cosplay'de medar-ı iftiharlarımızdan :)

    İyi ki fotoğrafın arkaplanında Turkey 2013 yazıyor, iyi ki Ferid'i Ayça Frost, Crowley'i de Ekin Karadağ gibi Türkçe isimli insanlar canlandırmış, iyi ki fotoğrafı DevrimG çekmiş. Yoksa hakikaten anlamayacaktık :) Hakikaten; siz olsanız anlayabilir miydiniz? :)

    Bu muhteşem cosplay'in mutfağını da belirtmek gerek; objektifte ve edit masasında yine DevrimG'yi görüyoruz... Kostüm ise Cosplay Sky'dan çıkma.

    Hattâ bizden size bir tavsiye: Anzujaamu'nun Facebook sayfasına girin, fotoğrafları biraz karıştırın; fotoğraf açıklamalarında Cosplay Sky'dan bir takım indirim kodları bulacaksınız ;)


    Kaynaklar: Wikia.com, Facebook.com/Cosplayturkiye, Cosplayturkiye.tumblr.com & Instagram.com

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler