Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye'de Koalisyon Mu Yoksa Tek Parti Hükümetleri Mi Daha Verimli Çalıştı?

    7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası, hiçbir partinin mecliste tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaşamaması, 16 yıl sonra ilk kez Türkiye’de koalisyon tartışmalarını gündeme getirdi.

    Aslında dünyanın gelişmiş demokrasilerine baktığımız zaman, farklı demokratik yapılanmaların olduğu A.B.D. ve Birleşik Krallık dışında, tek partili hükümetlerin bir normdan çok istisna olduğu söylenebilir. Demokrasi endekslerinde en üst sıralarda yer alan ülkeleri barındıran Avrupa bölgesine bakıldığında, 28 üyeli Avrupa Birliği’nin 23 ülkesinin koalisyonlarla yönetildiği görülüyor. Brezilya, Şili ve Avustralya da, yasamanın koalisyon yapısıyla sürdürüldüğü ülkeler arasında.

    Türkiye'de Koalisyon Algısı Olumsuz

    Fakat Türkiye’de siyasi tartışmalarda sıkça bahsedilen koalisyon algısının hiç de olumlu olmadığı açıkça görülüyor. Şüphesiz koalisyon dönemlerinin sıklıkla istikrarsızlık ve ekonomik krizle beraber anılması, bu algıyı negatife çeviren en önemli etkenlerden.

    Peki bu algı ne kadar doğru? Türkiye'de koalisyon dönemleri ekonomik olarak başarısız dönemler mi? Ya da siyasi bir istikrarsızlık kaçınılmaz mı koalisyonlarda?

    İşte tüm bu sorulara yanıt olabilecek, hem de fazladan son 27 yılda iktidarların bir nevi karnesini ortaya koyacak infografik çalışmamız;

    (Aşağıdaki infografiğin daha yüksek çözünürlüklü versiyonu için *)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler