Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye mi Rusya mı Derken IŞİD'den İngiltere Ordusuna Ait Silahlar da Çıktı

    ABD’nin Irak işgali sırasında Birleşik Krallık’ın gönderdiği silahların şu an terör örgütü IŞİD’in elinde olabileceği söyleniyor.

    İnsan hakları örgütü Amnesty International, 2003’te başlayan Irak işgalinin beklenmedik bir sonuca yol açmış olabileceğini savunuyor. Rapora göre hem büyük ölçekli hem de hafif silahlar olmak üzere Büyük Britanya’dan Irak ordusuna destek amacıyla gönderilen silahlar, şu sıralar IŞİD’in elinde.

    Binlerce video ve fotoğrafın incelenmesiyle hazırlanan rapor, IŞİD’in elinde azımsanmayacak bir cephane bulunduğunu kanıtlıyor. Bu cephane, her ölçekten birçok silahı barındırıyor. Yine aynı şekilde bu cephaneliklerin 25 farklı ülkede üretildiği ve kullanıldığı ortada. Yani IŞİD, farklı kaynaklardan ve farklı yollarla edinilmiş birçok silaha sahip. Rapora göre IŞİD’in cephaneliklerinin içinde Birleşik Devletler Ordusu’nun kullandığı M16 tüfekler, Avusturya ve Rusya yapımı sniper tüfekler ve hatta Çin yapımı makineli tüfekler bile bulunuyor.

    1914 yapımı tüfek bile var

    IŞİD’in elinde bulunan silahların büyük bir kısmı, farklı birçok Batılı devlet tarafından Irak’ın güvenlik güçlerine yıllar içerisinde gönderilmiş. Bosna Hersek ve Sırbistan’dan 2005 ve 2006 yıllarında Birleşik Krallık’a ithal edilen silahlar, oradan da Irak’a ihraç edilmiş. Irak güvenlik güçlerinin kullanımı amacıyla gönderilen bu silahlar, IŞİD’in eline bir şekilde ulaşmış.

    Amnesty International’ın Birleşik Krallık yetkilisi Oliver Sprague, *bu silahları gören IŞİD’in şekerci dükkanındaki bir çocuk gibi hareket ettiğini söylüyor*. Kendisine göre IŞİD, silahların bulunduğu bölgeleri ele geçirerek bu cephanelere ulaştı ve şu an elinde tutuyor.

    Rapor ayrıca IŞİD’in kullandığı silahların bir kısmının oldukça modern olduğunu vurgularken, büyük bir çoğunluğunun ise en az 25 yıllık olduğunu ortaya koyuyor. Rapora göre IŞİD’in elindeki en eski silah, 1914 İngiliz yapımı bir Enfield Pattern tüfek… Tüfeğin, Birinci Dünya Savaşı sırasında kullanıldığı düşünülüyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler