Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye Kışta İken Yazı Yaşayacağınız Hesaplı Ülke: Sri Lanka

    Türkiye'de kış mevsimindeyken, yazı yaşamak için gidebileceğiniz, içinizi ısıtacak ve denize girebileceğiniz vizesiz gidilebilecek ülke Sri Lanka.

    Ucuz Ülke

    Ülkeye Ocak, Şubat, Mart aylarında gidebilirsiniz. Deniz ve doğa turizmi açısından güzel bir dönemdir. Ülkenin en büyük avantajı, yolculuk ve yemek çok ucuzdur. Kalacak yerler ise yerine göre çok ucuz yerine göre de Türkiye otelleri standartlarındadır. Taksici ya da bir budget firması ile anlaşırsanız çok uygun fiyata sizi istediğiniz yere götürür ve siz Sri Lanka'da kaldığınız sürece yanınızda sizin özel şoförlüğünüzü yapar. Örneğin; Son model araçlarla 1 hafta 650 km'lik 5 şehir gezisini 275 $ ödeyerek yapabilirsiniz. Bu fiyata şoför ücreti de dahil. Gezilecek Yerler

    Birçok gezilecek şehri vardır Sri Lanka'nın. Tavsiye edeceğim yerler arasında, Sigiriya, Dambulla, Nuwara Eliya, Kandy şehirlerinin yanı sıra Sri Lanka'nın sahil kesimindeki bütün şehirleri gezebilirsiniz. En gözde şehirler bu belirttiğim şehirlerdir. Özellikle sıcak havanın yanı sıra orada yayla ortamı tatmak isterseniz 1 gün Nuwara Eliya da kalmanızı tavsiye ederim. Sigiriya, Leon's Rock ile ünlü şehiridir Sri Lanka'nın. Orada Fil'e de binebilirsiniz. Dambulla'da tapınaklar vardır. Hiç görmedim dememek için gidilip görülebilinecek bir yerdir. Kandy City, ülkenin en büyük 2. şehridir. Görülmeye değer bir nehri ve şehir yapısı vardır.

    Kalınacak Yerler

    Genel olarak Sri Lanka, fakir bir ülke görünümündedir. Binaları eski, insanların refah seviyesi çok yüksek değildir. Bundan dolayı maddi durumu iyi olanlar, evlerini guest house yani misafir evine çevirip gelen turistlere uygun fiyatlara kiralıyorlar. Eğer deniz kenarında bir şehirde kalmayacaksanız günü birlik şehir turlarında bu misafir evlerini tercih ediniz. Hem fazladırlar hem de fiyatları uygundur. Sabah kahvaltısı da onlara aittir. İnternetten guest house sri lanka diye aratırsanız nasıl evler olduğunu daha net görürsünüz. Yemekler

    Sri Lanka yemekleri pek yenilir gibi değiller. Salaş köşebaşı yerlerin yanında güzel lüx restoranlar da vardır. Buralarda tavuklu pirinç pilavı yemenizi tavsiye ederim (1 porsiyonla 2 kişi rahatlıkla doyar). Çünkü diğer türler bizim damak tadımıza ve Türk mutfağına pek uymuyor. Çok leziz yemek yapamıyorlar ama yemeklerin yanına mutlaka mango chutney isteyin.

    Burada imdadınıza dünya genelinde hizmet veren fast food zincileri yetişiyor. Kandy, Başkent Colombo gibi yerlerde bulunmaktadır bu fast food zincirleri. Balık sevenler içinde harika bir ülkedir birçok okyanus mahsulü bulabileceğiniz ülkelerden biridir.

    En Önemli Olan Şey: Fiyatlar...

    Ülkeye olan uçak biletleri genelde aktarmalı oluyor. Havayolları şirketlerini araştırırsanız çok uygun fiyatlara uçak bileti bulursunuz.
    Örneğin: 200 € - 250 € arası.

    Kesinlikle bir taksi kiralayın. Şoförle birlikte her şey dahil size çok uygun fiyata tahsis ediliyor.

    Taksi: Colombo, Sigiriya, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya, Bentota ve son olarak Colombo dönüş olarak ödenen ücret 275 $ dı. Siz daha az yol yaparsanız örneğin sahil turu çok daha az ödersiniz.
    Ücret: 275 $ - 650 km yol için

    Yemekler: Dikkat edin turistik yerlerde yüksek fiyat oluyor ama orta halli restoranlarda uygundur.
    Ücret: 5 $ ile 10$ arası.

    Geziler: Fil'e binip gezi yapmak isterseniz turistlerden çok para istiyorlar. ama siz kişi başı 15$ a anlaşırsanız çok iyi bir fiyattır. Israr edin. Pazarlık her daim yapın. River safari ye katılmayın. hiç bir şey yok çünkü sadece göl gezisi. Her etkinliğe katılmayın, detaylı ne olduğunu sorun. Bahşiş vermek zorunda değilsiniz.

    Ücret 15$ - 40$ arası. kişi başı

    Kalınacak Yer Ücretleri: Misafir evlerinde 15 $ ile 25$ dolar arasında kalabilirsiniz. 2 kişilik fiyattır.
    3 yıldızlı bir bentota otelinde kalmak biraz pahalı 100 $ dan başlıyor. Kahvaltı dahil.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler