Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türk Sporunun Dopingle Birlikte Anılmasına Sebep Olan 6 Skandal

    Madalyalarından çok dopingleriyle gündeme gelen sporcular ve spor skandalları.

    Aslı Çakır Alptekin

    Üsküdar Belediyespor sporcusu olan orta mesafe koşucusu Alptekin, 2004 yılında doping nedeniyle 2 seneliğine atletizmden men edildi. Olaydan sonra sporcu, geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ve mahalle eczacısının tavsiyesi ile iğne vurulduğunu, ilaçta doping sayılan maddeler bulunduğunu bilmediğini iddia etti. Men cezası 2006 Eylül'ünde sona erdi.

    Mart 2013'te WADA tarafından IAAF'ye gönderilen raporda Alptekin'in biyolojik pasaportunda doping şüphesi doğuran düzensizlikler olduğu belirtildi ve 3 Mayıs 2013'te IAAF'den yapılan açıklamayla Alptekin kendini aklayana kadar atletizmden men edildi.

    Süreyya Ayhan Kop

    Orta mesafede yarışmış Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinde finale kalan (2001), madalya kazanan (2003) ve Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan (2002) ilk Türk atlet olan Süreyya Ayhan Kop'un adının dopingle anılmasına neden olan olyalar zinciri şöyle:

    2004 yaz sonunda Atina'da düzenlenecek olimpiyatlara az bir süre kala önce Süreyya Ayhan'ın Almanya'da yaptığı antrenmanlarda sakatlandığı ve oyunlara katılamayacağı açıklandı. Bir süre sonra Ayhan'ın oyunlar öncesi doping testi yapan yetkilileri engellediği rapor edildi. Test sonuçlarında temiz çıkmasına rağmen, görevini yapmaya çalışan görevliyi engellediği gerekçesiyle Ayhan'a ceza verildi. Olayda suçlanan Yücel Kop yaptığı açıklamada Ayhan'ın kesinlikle doping kullanmadığını, ancak erkek Uluslararası Anti Doping Kurumu (WADA) yetkilisinin idrar testi sırasında izinleri olmadan odaya girmeye çalıştığını ve kendisinin bu durumu engellediğini açıkladı.

    2008 Olimpiyatları için hazırlıklarını ABD'de sürdüren Süreyya Ayhan'a yapılan doping kontrolü numunelerinde iki yasaklı madde tespit edildi. Daha önce de 2 yıl ceza almış olduğu için ömür boyu men cezası alması gündeme geldi. 25 Ocak 2008'de Türkiye Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop’a ömür boyu pistlerden men cezası verdi. Fakat Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, ömür boyu men cezası alan milli atlet Süreyya Ayhan'ın cezasını bozdu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, cezasında indirime gitti ve cezasını 4 yıla indirdi. Kurulun, 4 yıllık cezanın 2 yılını milli sporcunun doping maddesi kullanması nedeniyle, diğer 2 yılını da yurt dışında doping yaptığı gerekçesiyle verdiği belirtildi. Bu cezaya Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde itirazda bulunan Ayhan'a, CAS tarafından (kural olarak ya onama ya iptal kararı verilmesi gerektiği halde) 10 Kasım 2009 tarihinde tekrar ömür boyu men cezası verildi.

    Şamil Erdoğan

    2014'te Özbekistan'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası'ndan yaklaşık 20 gün önce Rusya'nın Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden getirilerek Türk vatandaşı yapıldı. Şamil Erdoğan adını alan Milli güreşçi, Özbekistan'da ilk kez Türk Milli Takımı'nın mayosunu giymiş ve bronz madalya kazanmıştı.

    Ancak; kendisinden alınan her iki numuneden de doping pozitif çıkınca madalyası geri alındı. Türkiye Güreş Federasyonu'nun kendisine ne ceza verdiği ise henüz bilinmiyor.

    8 Dopingli sporcu birden!

    2013 Akdeniz Oyunları’nda kamp döneminde 8 sporcudan alınan numulere uygulanan testler, pozitif çıktı.

    Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, yaptığı açıklamada müsabakalardan önce doping tespit edildiğini ve sonuçları pozitif çıkan sporcuların milli takım kadrosundan çıkarıldığını söyledi!

    IAAF'ın Doping listesinde 32 Türk Atlet!

    IAAF'ın (Uluslar Arası Atletizim Federasyonu) yayınladığı doping yüzünden ceza alan sporcular listesinde 32 Türk sporcu yer aldı.

    Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu tarafından doping yaptıkları gerekçesiyle müsabakalardan men edilen ve IAAF'ın bülteninde isimleri geçen Türk atletler şöyle:

    Hasan Birinci, Kıvılcım Kaya Salman, Semra Türk Akdoğan, Büşra Baş, Çağdaş Arslan, Emel Güngör, Ümmühani Karaçadır, Özge Kurteş, Oğuzhan Demir, Kaan Şencan, Batuhan Buğra Eruygun, İsa Can, Emrah Altunkalem, Dilek Esmer, Tuğçe Şahutoğlu, Elif Yıldırım, Serdar Tamaç, Ebru Yurddaş, Cansu Korur, Furkan Şen, Urfan Özolan, Serhat Soyer, Simge Olçun, Serkan Lapçin, Burak Demir, Eşref Apak, Umut Aday, Fatih Eryıldırım, Esen Kızıldağ Kale, Narin Sağlam, Pınar Saka, Gülsüm Özdemir Güneş.

    Nurcan Taylan

    Halterde 6 Avrupa ve 2 Dünya rekoru kıran, 2004 yılında Atina'daki Olimpiyatlar'da 48 kiloda dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan Nurcan Taylan'a, 14 Haziran 2012 tarihinde Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), doping kullandığı gerekçesiyle 26 Ekim 2011 tarihinden geçerlik olmak üzere 4 yıl müsabakalardan men cezası verdi

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler