Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türk insanının vazgeçemediği 9 davranış biçimi

    Kültürümüzden vazgeçmek mümkün değil ama bazı gelenek ve alışkanlıklarımızı anlamak baya zor iş. Biz de aklımıza gelen bazı davranışlarımızı listeleyip "peki ama neden?" diye soralım dedik.

    Asker uğurlamak

    Askerlik yaşı gelen herkes elbet askerliği tadacaktır. Peki asıl soru şu: insan bir yakınını askere gönderirken neden halaylar çeker, konvoy yapar ki?
    Normal şartlarda ağlaması, özlem duyacağı için en kötü ihtimalle gözlerinin dolması lazım ama biz "oooh iyi ki gidiyosun, kurtulduk" der gibi göbek atarak gönderiyoruz. Normal değiliz. Vallahi değiliz.

    /

    /

    Hesap ödeme muhabbeti

    Bu gelenek için söylenecek tek şey "Alman usulünün canını yiyeyim yaaa" Karşındakine ödetsen rahatsız hissedeceksin, ödetmesen senin için "hesabı da bana kitledi hıyar" yaftası yiyeceksin. İşte bunları düşününce "ben ödiceeeem hayır saçmalama ben" kavgası da başlıyor. Kavganın galibi hesabı görünce bir titriyor ama çaktırmıyor. Bırakın herkes kendi hesabını ödesin, mutlu mesut olalım ya.

    /

    Türk kahvesine tuz koymak

    Şimdiye kadar içine tuz koyulan kahveyi içmediği için kız verilmeyenini duymadık. Hayır yani adam ilk yudumunu alınca yüzünü ekşitmesi komik mi? O da değil. Kahveye hakaret bi kere.

    /

    Gerdeğe damadı döverek uğurlamak

    Gençler kendi arasında anlaşmış, bize de düğüne gitmek düşmüş. Kınalar yakılmış, imzalar atılmış, zaten bütün gün gerilen damat tam "oh be bitti çok şükür" dediği noktada kapıda dayak kurbanı oluyor. Ya adam ne günah işledi, ne suçu vardı? Hayır gerdeğe girmesin diye mi dövüyosunuz nedir yani? Yazık vallahi yazık.

    /

    Bilmediği yolu tarif etmek

    Soran adam belli ki oranın yabancısı, zaten kaybolmuş stresli belli ki. Bir yere mi geç kalmış, acelesi mi varmış ne önemi var? "x eczanesi nerde?" diye soran adama "yaa şuralarda bi eczane vardır mutlaka" diye tarif yapmak da nedir yahu? Adam belki ordan başka yere gidecek, bilmiyorsan "bilmiyorum" de yani. Sağdan git, sola dön, şöyle yap böyle yap. Kafa zaten çorba oldu, bi de yanlış tarif ver. E bravo!

    /

    Kumandayı vurarak tamir etmek

    O güzelim kumandanın düğmesi basmıyorsa güzel kardeşim ya pili bitmiştir, ya içinde bi kablo zedelenmiştir. Kumandayı alıp çat çat çat dizine, masaya, duvara vurmak nasıl bir çözümdür? Hah, işe yarıyor mu yarıyor. Ne kadar doğru tartışılır tabi...

    /

    Arkadan su dökmek

    Sanki ülkede kıtlık yokmuş gibi saçtık da saçtık suyu. Okunmuş su içirdik, saatlerce arabamızı çimdirdik, esnaf kafasıyla kapı önünü ıslatıp çamura döndürdük.
    Biri de dönüp demedi ki "cesaretin varsa önüme dök o suyu" diye.

    /

    Okunmuş şeker yedirmek

    Okunmuş su deyince aklımıza geldi. Şeker zihni açar, peki ya okunmuş şeker? Okunmuş şeker yiyip sınava girip de başarısız olan tek bir tanıdığımız yok. Var bunda da bi hayır.

    /


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler