Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüm zamanların en çok gişe yapan filmleri

    Marvel Stüdyoları’nın filmi "Kara Panter" en fazla gişe yapan on film listesine girmeyi başardı. Peki, rakiplerine rağmen liste başı olma şansı var mı? İşte gişede yapımcıların yüzünü güldüren en iyi on film.

    #10 Kara Panter (2018)

    Şubat 2018’de yapılan prömiyerinden bu yana en çok hasılat yapan ilk 10 film listesine eklenen son yapım 1 milyar 280 milyon dolarlık gişe hasılatıyla “Kara Panter” oldu. Böylece 2013 yapımı Disney filmi “Frozen” 11. sıraya geriledi. Bu arada “Kara Panter” bu ayın sonunda gösterime girecek bir sonraki “Avengers” serisinde diğer Marvel karakterlerinin arasına katılacak.

    #9 Yıldız Savaşları: Son Jedi (2017)

    Yıldız Savaşları dizisi üçlemesinin iki filmini Rian Johnson yönetti. Carrie Fisher, Adam Driver ve Daisy Ridley (resimde) rol aldı. 1 milyar 320 milyon dolar hasılat yaptı. J.J. Abrams, üçlemenin son filmi için yönetmen koltuğuna geri döndü. Film 2019 yılında gösterime girecek.

    #8 Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, Bölüm 2 (2011)

    Dünya çapında 500 milyondan fazla J.K.Rowling’in Harry Potter kitabı satıldı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Harry Potter’ın büyücü dünyasının sinemaya aktarılan son bölümü de 1 milyar 340 milyon dolar hasılat yaptı. Film üç dalda Oscar’a aday oldu. Harry Potter karakterini canlandıran Daniel Radcliffe (fotoğrafta) bu seri ile büyüdü.

    #7 Yenilmezler: Ultron Çağı (2015)

    Demir Adam, Kaptan Amerika, Kara Dul (resimde) ve Thor “Avengers” (Yenilmezler) serisinin yeni filminde yeniden buluştular. Film gişede 1 milyar 400 milyon dolar hasılat getirdi. Nisan sonunda sinemalara gelecek olan “Yenilmezler: Sonsuz Savaş” ile birlikte iki film daha planlanıyor.

    #6 Hızlı ve Öfkeli 7 (2015)

    “Fast & Furious” serisinin yedinci filmi dünya çapında 1 milyar 520 milyon dolar hasılat yaptı. Aktör Paul Walker’ın (solda) trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra, erkek kardeşi sette onun yerini aldı ve film bu şekilde tamamlanabildi.

    #5 Avengers (2012)

    Kaptan Amerika’dan Hulk’a (resimde) Marvel çizgi romanının en büyük isimleri bu aksiyon filminde güçlerini birleştiriyor. Joss Whedon’un yönettiği filmi seyirci de sevdi. Film 1,5 milyar dolar hasılat yaparak Marvel Stüdyoları’nın kasasını doldurdu.

    #4 Jurassic World (2015)

    İlk 10’da yer alan dört 2015 yapımı filmden bir diğeri Spielberg’in “Jurassic Park” (1993) filminin devamıydı. Film 1 milyar 700 milyon euro hasılat yaptı. “Jurassic World: Falling Kingdom” serinin devam filmi olarak Haziran 2018’de sinemalara gelecek.

    #3 Yıldız Savaşları Bölüm VII: Güç Uyanıyor (2015)

    Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi, gişede 2 milyar 60 milyon dolar hasılat yaptı. Yapımcı ve yönetmen J.J. Abrams. Filmin yaratıcısı da olan senarist ve yönetmen George Lucas’ın içinde yer almadığı ilk yapım oldu. Walt Disney şirketi 2012’de Lucas Film’i satın aldı.

    #2 Titanic (1997)

    #1 Avatar (2009)

    İlk sırada yine James Cameron’ın imzası var. Avatar, gişede 2 milyar 270 milyon dolar hasılat yaptı. Başrollerde Sam Worthington, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver yer aldığı destansı bilim-kurgu filmi. 22. yüzyılda Pandora adlı uyduda yer alan bir madencilik kolonisinde geçen film, yerli halk Na’vi’lerle insanların çatışmasını anlatıyor.

    Kaynak: DW

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler