Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüm Karasal Buz Eridiğinde, İstanbul Yok Olacak!

    Özenle hazırlanan bilgisayar simülasyonları, Dünya'daki su döngüsünü ve karasal buzulların miktarını hesaba katarak, bu karasal buzulların erimesiyle birlikte okyanus ve deniz seviyelerinin ne kadar yükseleceğini hesaplamakta ve görselleştirmektedirler.

    Çoğu zaman Küresel İklim Değişimi ile ilgili veriler ABD için hazırlandığı için (örneğin "Kaliforniya'nın nasıl etkileneceği" üzerinde durulduğu için), Türkiye halkı bunun ne kadar tehlikeli olduğunu anlamakta güçlük çekmektedir. Bunu şöyle izah edelim: Eğer ki iklim değişiminin etkileri bilimin ve simülasyonların gösterdiği kadar şiddetli olursa, başta İstanbul olmak üzere kıyı şehirlerimizin birçoğu kısmen ya da tamamen haritadan silinecektir! Adana'nın güneyinin büyük bir kısmı, Antalya'nın güney şeridi; İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı şeridinin önemli bir bölümü, Samsun'un doğusu ve Ordu'nun batısındaki kıyılar, Edirne ve Tekirdağ'ın güneyi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzey burnunun neredeyse tamamı yok olacaktır!

    Özenle hazırlanan bilgisayar simülasyonları, Dünya'daki su döngüsünü ve karasal buzulların miktarını hesaba katarak, bu karasal buzulların erimesiyle birlikte okyanus ve deniz seviyelerinin ne kadar yükseleceğini hesaplamakta ve görselleştirmektedirler. Bu görseller, son derece bilgilendirici haritalara çevrilerek, Küresel İklim Değişimi'nin ne kadar ölümcül olacağını halka anlatmakta kullanılmaktadır.

    Buna rağmen bazı insanlar, iklim değişikliğinin "insan kaynaklı olmadığı" veya "son derece doğal olduğu" gibi yalanlara kanarak, bunları yaymayı sürdürmektedir. Bunu tartışmayacağız bile, eldeki bütün güvenilir bilimsel veriler net bir şekilde insanın da sürecin bir parçası olduğu, son derece ölümcül sonuçları daha şimdiden hissedilmeye başlanan küresel bir iklim değişimine işaret etmektedir. Bunun "doğal" ya da "yapay" olması konudan bağımsızdır. Konu, bunun bizi nasıl etkileyeceğidir.

    Ya bu tehdidi şimdi durduracağız ya da hep birlikte tehlikeler içerisinde boğulacağız.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler