Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tavşanlar Gerçekten Havuca Bayılır mı?

    Ayıların balı sevmesi gibi tavşan denince de akla havuç gelir.

    Tavşanlar ve havuçlar, aynı ayılar ve bal gibi bir arada anılırlar. Ayılar balı gerçekten sever, ama çoğu kişi ayıların sadece bal değil başka şeyler de yediğini bilir.

    Tavşanlar da birçok farklı yiyeceği sever, ama maalesef bazı kişiler tavşanların sadece havuçla hayatta kalabileceğini sanar. Gerçekte ise, tavşanlar doğada çiğ sebzeler yemez, yani havuç gibi gıdalar sadece arada sırada yenilen kaçamaklarıdır. Hayvanlara Zulmü Önleme Topluluğu RSPCA, tavşanların %11'inin bu turuncu sebzeyi çok tükettiği için dişlerinin çürük durumda olduğunu ortaya çıkardı.

    Peki eğer tavşanlar doğada havuç yemiyorlarsa, bu inanış nereden kaynaklanıyor? Çoğu kişi bundan Bugs Bunny'i sorumlu tutuyor.

    Çoğu kişi, Bugs Bunny'nin bu alışkanlığı tüylü arkadaşlarından edindiğini düşünse de, aslında o hatır hutur havuç yemeyi, Clark Gable'dan aldı. Bugs Bunny'nin yaratıcıları olan Chuck Jones, Friz Freleng ve Bob Clampett, Bugs Bunny'nin simgeleşen havuç sevgisinin, 1934 yapımı It Happened One Night filiminden esinlenildiğini açıkladı. Bu filmde, Gable'ın karakteri, bir çite dayanıp havuç yerken, otostop yapmanın kurallarını anlatıyor. 1940'larda Bugs Bunny, "A Wild Hare" isimli çizgi filmde ilk defa göründü ve benzer davranışları sergiledi.

    O dönemde, film vizyona henüz yeni girmişti ve bu yüzden de filme olan gönderme hiciv, izleyiciler tarafından kolaylıkla fark edildi. Günümüzde çocukların çoğu Clark Gable'ın ismini bile duymamış olduğundan, havuç yemek tavşanların sıradan bir alışkanlığı olarak algılanıyor. Eğer evinizde tavşan besliyorsanız, onu beslemek için uygun olan gıdaları öğrenin, havuçlar tavşanlar için şeker gibidir, bu yüzden de fazla verilmemelidir.

    Aşağıdaki videolarda, Clark Gable'ın It Happened One Night filminden söz konusu sahneyi ve Bugs Bunny'nin ilk ortaya çıktığı "A Wild Hare" çizgi filmini izleyebilirsiniz.

    Clark Gable - 'It Happened One Night' - Otostop Dersleri Sahnesi


    Mynet Youtube

    En Çok Aranan Haberler