Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tarihi Ünlü Kişiliklerden Büyük Gaflar

    Elbette başarıları tartışılmaz ancak onlar da kendilerini utandıracak birçok söz söylediler. İşte ünlü kişiliklerden yüz kızartıcı öngörüler

    Kristof Kolomb'un deniz kızlarını görmesi

    Amerika'yı yanlışlıkla keşfeden ve bunun bile farkında olmayan Colomb, deniz kızlarını gördüğünü iddia etmiş! Dominik Cumhuriyeti açıklarında seyir defterine; deniz kızlarını gördüğünü, onların güzelliklerinin abartıldığını hatta bazılarının erkeğe benzediğini bile yazmış!

    Ancak uzmanlar Kolomb’un gördüklerinin deniz kızı yerine bölgeye has olan deniz ayıları olduğunda hem fikir.

    Johannes Stoffler'in kıyamet kehaneti

    Johannes Stoffler, özellikle Alman bilim dünyasında tanınmış ünlü bir kişiliktir. İlk başlarda rahip olan Stoffler, kendini matematik ve astronomiye vererek bu alanlarda profesör oldu. O kadar bilgeydi ki ay üzerindeki bir kratere onun ismi verildi. Ancak büyük bir falso yaptı...

    1499'da yaptığı hesaplamalara göre 25 yıl sonra dünyayı büyük bir tufanın vuracağını ve kıyametin kopacağını söyleyen Stoffler tüm Avrupa'nın korku ve endişeye düşmesine yol açtı. Hatta dönemin soylularından Kont von Iggleheim, tufandan kurtulmak için gemi bile yaptırdı. Tarihler kehanet gününü gösterdiğinde yağmurun çiselemesiyle halk telaşa kapıldı ve bu arbedede yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti. İnsanları gemisine almayan Kont von Iggleheim'de taşlanarak öldürüldü.

    Dionysius Lardner'den demiryolu yorumu

    Dionysius Lardner 19. yüzyıld yaşamış İtalyan matematikçi ve pozitif bilimci her ne kadar ünlü bilim adamı olsa da geleceği dair öngörüleri ve yaklaşımları her zaman gülünç bulundu.

    Demiryolları için hızlı seyahat etmenin imkansız olduğunu söyleyen Dionysius Lardner, yolcuların hızdan dolayı nefes alamayıp öleceğini söylüyordu. Bu öngörüsü uzun zaman kendisinin alay konusu olmasına sebebiyet verdi. Finnur Magnusson'nun Runik Alfabe Çözümlemesi

    1840'ların başında Kuzey mitolojisi ve tarihe olan merakıyla ünlü olan Finnur Magnusson, İzlandalı bir arkeologdu. Döneminde oldukça tanınmış biriydi. Ancak her şey Cermen ve Kuzey kavimleri tarafından kullanılan Runik alfabesini araştırmasıyla yerle bir oldu.

    İsveç'de bulunan ve Runik alfabesiyle yazıldığı düşünülen Runemo yazıtlarını incelemeye başlayan Magnusson, yazıtlarda Danimarka Kralı Harold Hildetand ve İsveç Kralı Sigurd Hring'in yapmış olduğu savaşı anlattığını söyledi. Ancak olaya jeologlar girince taşlar incelendi ve onların alfabe değil, taş çatlakları olduğu kanıtlandı. O günden sonra Magnusson'u kimse görmedi.
    William Henry Preece'in telefon yorumu

    Özellikle Büyük Britanya'nın ünlü mucitlerinden olan William Henry Preece, şirketiyle telgraf alanında birçok büyük yatırımda bulundu. Ancak telefonun icadından sonra bir mucide yakışmayacak sözler kullanarak 'Amerikalılar'ın telefona ihtiyacı olabilir, bizim yeterince mesajcı gencimiz var' yorumunu yaptı.

    Daha sonra hatasını anlayan Preece, ülkeye telefon hatlarının gelmesine ön ayak oldu.

    Ferdinand Foch'un uçaklar hakkındaki utandıran gafı

    I.Dünya Savaşı'nda yaptıklarıyla strateji uzmanı olarak görülen Ferdinand Foch'un uçaklar hakkında yapmış olduğu yorum kendisi gibi bir askere göre oldukça utandırıcıydı.

    Uçakların yeni yeni görüldüğü 1911'de 'uçak enteresan bir icat ancak savaşta yeri yok' açıklamasını yaparak büyük tepki çekmişti.

    Henry Fairfield Osborn'un keşfettiği yanlış tür

    Zamanında paleontoloji alanının en önemli isimleri arasında bulunan Henry Fairfield Osborn, 1922'de Nebraskalı amatör bir jeologdan edindiği dişi primatı inceledi. Türlü deneyleri ve incelemelerinin ardından daha önce hiç keşfedilmemiş bir alt tür olduğunu duyurdu ve buna Hesperopithecus haroldcookii adını verdi.

    Bu olaylara rağmen Osborn her ne kadar kendini ünlü hissetse de bilim adamları tatmin olmamış primatları yeniden incelemişlerdi. Sonuç olarak bulunan parçalar birleşince ortaya primat bile çıkmıyordu. Osborn aslında bir alt tür yerine soyu tükenmiş yaban domuzunu keşfetmişti. Tabii bu olay bilim dünyasında saygınlığını yitirmesine sebep oldu. Joseph Goebbels'e fotoğrafçı trollemesi

    1934'de nazi partisinin başa geçmesinde ve ülkeye Yahudi nefretinin tohumlarının atılmasında büyük katkı sağlayan Joseph Goebbels, bir fotoğrafçı tarafından fenaekilde şakalandı desek yeridir.

    Joseph Goebbels, ülkeye Yahudiler'in ne kadar kötü olduğunu ve aryan saf ırkın kendilerinin olduğunu göstermek amacıyla bir propaganda düzenledi ve kampanya için bebeklerin fotoğraflarını kullanma kararı aldı. Fotoğrafçıya elindeki en iyi 10 Alman bebeği göndermesini isteyen Goebbels kampanya yüzü olarak bebek Hessy Levinsons Taft'ı seçti. Ancak bilmediği şey bebeğin Yahudi olmasaydı. Meğerse şaka olarak fotoğrafçı araya bir adet Yahudi bebeğin fotoğrafını koymuş :)

    Ekranların yaramaz ismi Kenneth Tynan, körleri karıştırınca

    Televizyon dünyasına f*ck kelimesini kazandıran ve BBC'nin canlı yayında özür dilemesine sebep olan Kenneth Tynan'ın vukuatları bitmek bilmiyor.

    Son olarak Frank Ifield'e; kör bir sanatçıya göre sahnede duruşu ve hakimiyetiyle ilgili bir ton övgü yağdırdı. Ancak sorun şu ki Ifield kör değildi...

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler