Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Suicide Squad (İntihar Timi)'ın Yeni Fragmanını Analiz Ettik: "Kötü Adamın Joker Olduğuna Neredeyse Eminiz"

    Daha önceki fragmanda Batman'ı da görmüştük. Bu sefer Batman yok ama filmle ilgili yeni tahminler yürütmemizi sağlayan yepyeni sahneler var. Haydi bakalım, neymiş o yeni sahneler ve bize neler düşündürmüş...

    Önce sizi fragmana alalım, daha yeni ama hafıza tazelemekte fayda var!

    Fragmanın sahnelerini mercek altına almadan önce önemli bir noktaya parmak basalım. Siz de izlerken fark etmişsinizdir. Bu fragmanda Joker'e diğer fragmanlara göre çok daha fazla yer ayrılmış. Bu da bize ​"**acaba Joker filmdeki ana düşman mı"** diye bir düşündürdü.

    Bohemian Rhapsody ile İntihar Timini tanıyoruz...

    Daha önceki fragmanın başında özellikle Harley Quinn'e odaklanılmıştı. Bu fragmanda ise Bohemian Rhapsody'nin enfes girişiyle tüm İntihar Timi üyelerini tanıyoruz. Önceki fragmanda olduğu gibi Amanda Waller'ın bu timi oluşturma fikrini yetkililere sunmasını izliyoruz. Buraya kadar ilk fragmanın kurgusuyla bir hayli paralel gittiğini söyleyebiliriz.

    Ekibi topluyoruz!

    Daha sonraki bir dizi sahnede ise teker teker İntihar Timi üyelerinin hücrelerinden alınıp, Amada Waller'ın operasyonlarını yürüttüğünü ve muhtemelen gizli tutulduğunu tahmin ettiğimiz bir askeri üsse toplanışını görüyoruz.

    Sanıyoruz komedi dozu tahminimizden fazla olacak...

    Will Smith'in canlandırdığı Deadshot'un "bu ne ya; ponpon kız seçmeleri mi" minvalindeki hicvinden sonra gelen sahnelerden anladığımız kadarıyla filmde izleyiciyi güldürecek, eğlendirecek mizahi öğeler pek de az değil..

    Görev brief'i verilir...

    Yukarıda bahsi geçen sahneden sonra da gayet mizahi bir şekilde ekip üyelerinden bazıları tanıtılıyor. Özellikle Harley Quinn'i tanıtırken geçen (sesten anladığımız kadarıyla Deadshot konuşuyor) "sadece manyağın teki" repliği dudaklarımıza minik bir tebessüm kondurdu. Bundan sonra da Harley Quinn'in deliliğine bizzat tanıklık ediyoruz. Görünen o ki Margot Robbie sevimli ama bir o kadar da tehlikeli çizgi roman Harley Quinn'ini başarılı bir şekilde canlandırmış.

    Bu sahneden sonra Amanda Waller'in ekibinden bir askerin (sanıyoruz ki kendisi Rick Flag) Deadshot'a verdiği brief'i görüyoruz. Detay vermemeleri ve kötü adam hakkında en ufak bir ipucu dahi olmaması merakımızı gittikçe arttırıyor. Takiben gelen sahnelerde ise dikkatimizi çeken bir uçak enkazı ve çatışmalar görüyoruz fakat hala İntihar Timi'nin neden biraraya getirildiğine dair ipucu verilmiyor. Sahnelerden çıkarttığımız kadarıyla ekibimiz olay yerine gelmeden önce Amanda Waller'in emrindeki askeri bir tim İntihar Timi'nin yolunu açıyor. Uçağın düşmesinden sorumlu olan ekip de önden helikopterlerle gelen bu ekip olabilir diye düşünüyoruz.

    Joker mi o??!!?

    Ve Jared Leto'nun tartışmalara yol açan Joker'i karşımıza çıkıyor. Takip eden sahneler sebebiyle İntihar Timi'nin esas düşmanının Joker olduğunu tahmin ediyoruz. Hatta Joker'in ilk karşımıza çıktığı sahnede, arkadaki asılı hayvan karkaslarından çıkardığımız kadarıyla, mezbaha benzeri bir yerde "sana oyuncaklarımı göstermek için sabırsızlanıyorum" dediğine şahit oluyoruz. Kısa bir süreliğine ilk fragmana dönelim. İlk fragmanın sonunda Joker'in "seni öldürmeyeceğim ama canını çok ama çok fena acıtacağım" repliğini söylediği sahne ile bu sahneyi birleştirdiğimizde bizim aklımıza gelen şey, Joker'in devlet için çok önemli birini kaçırdığı ve o kişiden bilgi almak için işkence ettiği... İntihar Timi ise bu kişiyi kurtarmak için Joker'in peşine düşüyor olabilir.

    Bu tezimizi desteklemek için filmin yeni yayınlanan posterini de şöyle bir paylaşalım.

    Joker ilgili sahnelerden birinde Joker'e ait Lamborghini'yi bir kez daha görüyoruz. Daha önceki fragmanı hatırlayanlar Lamborghini'nin üstünde Ben Affleck'in Batman'ının da göründüğünü anımsayacaktır. Acaba filmin bir noktasında Harley Quinn İntihar Timi'ni satarak Joker'e yardım etmeye mi başlıyor (ki bu çizgi roman ve çizgi filmlerde de işlenen bir plot twist)? Batman bu yüzden mi devreye giriyor? Hoş, film Gotham'da geçiyorsa şehrin üstünde helikopterler ateş saçarak ilerliyor ve şehrin göbeğine koskoca bir uçak düşüyorsa... ve tabii ki, bu şehir Gotham'sa Batman'i illa görmemiz gerek. Fakat ne kadar göreceğiz... O hala merak konusu. Çünkü bu fragmanda, Batman'ın bırakın gözükmesini, bahsinin geçtiğini bile duymuyoruz. Biz yine de daha önceki fragmanda Batman'ı gördüğümüze göre, eğer ilk fragmandaki sahne bir flashback değilse, filmin Gotham'da geçtiğine neredeyse eminiz.

    Son olarak bu sekansın en sonunda çok kısa bir süre Cara Delevingne'nin canlandırdığı EnchantressBeyaz Saray'da görüyoruz. Normalde çok gizli -fakat genellikle gizli kalamayan- operasyonlarıyla ünlü İntihar Timi bu sefer bayağı büyük bir işe bulaşmış gibi.

    En kötü kahramanlar?!?!?!!

    Açıkçası "en kötü kahramanlar" arasına giren cutlarda küçük sürprizler gizlenmiş gibi görünüyor. Bunlardan biri metro sahnesi. Metro sahnesinde metroya dadanan karakterin Poison Ivy veya Swamp Thing olabilme ihtimaline bir hayli heyecanlandık. Çünkü henüz bize gösterilmeyen başka kötü adamlar da olabilir. Nitekim filmin iMDB sayfasında henüz karakterleri açıklanmamış oyuncular var.

    Fragmanın son 15-20 saniyesi aksiyona ve komediye doyacağımız izlenimini de veriyor.

    Spoiler mı yedik acaba?

    Fragmanın sonlarına doğru çekici fakat çok kısa bir sahne görüyoruz. Bir şeyin (Joker de olabilir ama metro sahnesindeki sarmaşıklı şeye daha çok benziyor sanki) Harley Quinn'i bir havuzun içinden çıkardığı sahne. Acaba bu sahnede farkında olmadan filmde kimin öleceğine dair bir spoiler yemiş olabilir miyiz? Çizgi romanlarda ve çizgi filmlerde, İntihar Timi'nde görev alan kişilerin acınmadan öldürüldüğüne şahit olduk. Fakat Harley Quinn gibi hem Suicide Squad'ın hem de DC evreninin çok sevilen ve temel karakterlerinden biri bu filmde gidebilir mi? Açıkçası şüpheliyiz. Belki de izleyiciye küçük bir kalp krizi yaşatmak için bu sahne eklenmiş olabilir. Ha, bir de öncesinde Joker'in çok yüksek bir yerden kendini bıraktığını görüyoruz. Deliliği dışında böyle bir şey yapmasına neden olan şeyi fragmandan çıkaramadık.

    Komedi dozu yüksek olacak demiştik değil mi!

    Flag: Ne zorunuz var be?
    Harley Quinn: Biz kötü adamlarız. Yaptığımız şey bu!

    :)

    Bu sahneyi ilk başta bahsettiğimiz mizah açısından zengin bir film izleyeceğimiz tezimizi biraz daha güçlendirmek için gündeme getiriyoruz. Bir an önce 25 Mart'ın gelmesini diliyoruz. Pek de bir şey kalmadı.

    Ayrıca Harley Quinn kalp biz! Ne kadar o gönlünü Joker'e kaptırmış olsa da :)

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler