Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Son Zamanların En Trend Erkek İsimleri

    Bebeklere isim koymak yaşamını etkileyeceğinden ismin anlamı, ses bütünlüğü ve karakterine uyumluluğuna dikkat etme gerekliliği doğuyor. Okul, iş ve tüm sosyal yaşamda isim fazlasıyla ön planda olduğundan farklı isim arayışındayken hatalı ve sorun yaşatabilecek isimleri de tercih etmemek gerekir. Anlamı, psikolojisiyle taşıyan kişiyi yansıtması her yönüyle önemli bir gereklilik arz ediyor.

    Emir

    Emir

    Ebeveynlerin özellikle son yıl içerisinde erkek bebeklere en çok koydukları isimler arasında yer alıyor. Hem modern hem de geleneksel yapıdaki özel isimlerden olan emir, Arapça kökenlidir. Emir ismi Kuran’da geçen isimlerden olmasa da hem İslam tarihinde hem de Osmanlı tarihinde oldukça önemli bir yeri bulunan isimlerdendir. Bir kavmin, şehrin başı, hanedana mensup kimse, Peygamber’in soyundan gelen kişi ve kumandan gibi anlamları bulunan Emir ismi, son yıllarda sıklıkla karşılaşılan isimlerden.

    Yağız

    Yağız 90’lı yıllardan bu yana yaygın olarak kullanılan bir isim olan Yağız, özellikle son birkaç yıldır erkek bebekleri için en çok tercih edilen isimlerden biri. Yiğit, esmer, doru manalarına gelen Yağız, Türkiye’de 15.350 kişiye isim olmuş. Ancak son yıllarda moda olan Kuran’da geçen isimlerin bebeklere verilmesinden yana olanlar için Yağız isminin Kuran’da yer almaması nedeniyle uygun değildir.

    Ege

    Ege

    Modern çağın unisex isimlerinden olan Ege, bir çocuğu koruyan, kollayan kişi ve yaşça büyük, ulu manalarını taşıyor. Ayrıca Türkiye'nin batısında bulunan yeşilliği, sahili ve iklimiyle cazibe merkezi olan kentleri içerisinde barındıran bir bölgedir. Modern ses diziliminde bir isim olması nedeniyle özellikle büyük kentlerde ebeveynlerin çocukları için tercih ettiği popüler isimlerden birisidir.

    Sarp

    sarp Çok sayıda ünlü şahsında taşıdığı bir isim olan Sarp, hem televizyonda ve sinemada sıkça gündeme gelmesiyle hem de taşıdığı anlamıyla ebeveynlerin erkek çocukları için tercih ettiği başlıca isimlerden birisidir. Türkçe kökenli bir isim olan Sarp adının manası ise çetin, sert, şiddetli ve çıkılması zor olan anlamlarına geliyor. Sarp adını taşıyan kişilerin yeteneklerinden dolayı mı bu kadar gündemde ve popüler olduğu bilinmese de Türkiye’de Sarp adında sadece 3500 civarında kişi var.

    Meriç

    meriç İsimden çok kelimesel manası bulunan Meriç ismi unisex isimlerden birisidir ve Balkan yarımadasının Güneydoğu Bölgesi'nden geçen bir akarsudur. Yine modern dönem isimlerden olması nedeniyle Kuran’da geçmiyor.

    Berke

    Kama Sözlük anlamı kayısı, zerdali olan ve manası kama olan Berke ismi Türkiye’de 15 binden fazla kişide kullanılıyor. Berke adı aynı zamanda Altınordu hükümdarının da adıdır.

    Doruk

    doruk Doruk ismi erkek çocuklarında farklı varyasyonlarıyla sıklıkla kullanılıyor. Özellikle doğrudan Doruk olarak kullanılırken ikinci sırada Dorukhan ismi de tercih ediliyor. Tepe, zirve manasına gelen Doruk ismi, 10 binden fazla kişide kullanılıyor. Modern dönem isimlerinden olması da özellikle büyük kentlerde ebeveynlerin tercihi olmasına yol açıyor.

    Bartu

    Bartu Her ne kadar Türkiye’de şu anda 3400 kişide kullanılıyor olsa da birkaç yıla kadar sayısının on binlere ulaşacağı şüphesiz bir gerçektir. Özellikle yeni nesilde sıklıkla kullanılan isimlerden birisi olması nedeniyle Bartu adını her geçen gün daha fazla kişide duymak mümkün oluyor.

    Bora

    Bora Araziden çıkan şiddetli rüzgar manasını taşıyan Bora ismi, günümüz modern ve teknoloji çağının Türkiye’sinde, özellikle büyük kentlerde, ebeveynlerin erkek çocukları için tercih ettiği başlıca isimler arasında yer alıyor. Öyle ki her geçen yıl isim istatistiklerinde yükselen bir çizgisi bulunuyor. Bu çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’de kullanılan geleneksel erkek isimlerinden birisi olacağını gösteriyor.

    Rüzgar

    Rüzgar Zaman, dünya ve talih manalarını taşıyan Rüzgar adı ise henüz çok yaygın bir isim olmasa da son 10 yıllık tabloda her geçen gün kullanım oranını arttıran erkek isimleri arasında yer alıyor. Farsça kökenli bir isim olan Rüzgar, yaklaşık 10 bin kişi tarafından kullanılıyor.

    Toprak

    Toprak Son 10 yıl içerisinde özellikle unisex isimlere fazlasıyla ilgi bulunduğu bir gerçek. Özellikle modern toplum yaşantısında sıklıkla karşılaşılan bu isimler, modern Türkiye’de her geçen gün daha yaygın bir hale geliyor. Son yılların trend unisex isimlerinden olan Toprak ismi ise hem kız çocukları hem de erkek çocukları için tercih edebilecek farklı, özgün ve sıradışı isimlerden birisidir. Yerkabuğunun yüzey bölümü ve ülke manasına gelen Toprak ismi Türkçe kökenli bir isimdir.

    Arın

    Arın Her ne kadar çok fazla alışılagelmiş bir isim olmasa da modern yapısı ve ses dizilimi dolayısıyla ebeveynlerin çocukları içi son yıllarda tercih ettiği başlıca erkek çocuk isimlerinden birisi. Özellikle henüz 7 ile 8 yaşlarındaki çocuklarda sıkça karşılaşılan isimlerden birisi olarak, gelecek nesil için hayli popüler bir isim olacak gibi görünüyor.

    Atakan

    Atakan Aslında Türkiye’deki uzun süredir popüler olan isimlerden olan Atakan ismi güçlü yapısı ve anlamıyla erkek çocukları için en ideal isim tercihlerinden birisi konumunda. İleri atılan manasıyla Türkçe’deki en özel isimlerden birisi olarak 25 binden fazla kişide kullanılıyor.

    Efe

    Efe Ege bölgesindeki yiğit, ağabey ve kabadayı kavramlarını temsil eden Efe, özellikle erkek çocukları için son derece kuvvetli ve dolgun bir isim. Özellikle ataerkil toplum anlayışının sosyal yaşantı da dahi kendisini en etkin şekilde hissettirdiği modern yüzyılda Efe isminin sıklıkla tercih edilmesi pek de garip karşılanmaz.

    Şah

    Şah Ebeveynlerin erkek çocukları için isim arayışına girdiklerinde manasal ve ses dizilimi yönünden güçlü ve kuvvetli olması en önemli etkenlerin başında geliyor. Şah ismi de hükümdar manasını taşıması ve özellikle Türk kültüründe son derece önemli bir yeri bulunması nedeni ile erkek çocukları için son yıllarda sıklıkla tercih edilen isimlerden birisi konumunda yer alıyor. Melihşah, Cihandar Şah, Selim Şah ve Argun Şah gibi çeşitli değişkenliklerle de Şah isminin kullanıldığı görülüyor.

    Kutay

    Kutay Mübarek ay manasına gelmesine karşın Kuran’da yer almayan isimler arasında bulunan Kutay, erkek çocukları için en çok tercih edilenler sıralamasında 2 binli sıralarda kendisine yer buluyor. Türkiye’de yaklaşık 4500 kişide tercih ediliyor.

    Çınar

    Çınar İsmini 30 metreye kadar uzayabilen son derece köklü bir ağaçtan almak son derece ihtişamlı ve dikkat çekici olabileceğinden, Çınar adı günümüzde en sık kullanılan erkek çocuk isimlerinden birisi. Farsça kökeni sayesinde oldukça hoş gelen bir söyleniş tınısı bulunan Çınar ismi, günümüzde olduğundan daha fazla popüler olacağını tahmin etmekte pek de yanlış olmayacaktır.

    Kuzey

    Kuzey Son yıllardaki en trend erkek çocuk isimlerinden, en çok öne çıkanı ise Kuzey. Son yıllarda Kuzey adının daha popüler olması ve tercih edilmesi özellikle Kuzey-Güney gibi Kuzey isminin ön plana çıktığı yapımlarında fazlasıyla etkisi bulunuyor. Modern çağda televizyon ve sinema etkisi sosyal yaşamda doğrudan etkilerde bulunuyor ki bunu pek çok noktada görmek mümkün oluyor.

    Ada

    Ada Günümüzde Ege, çimen, toprak, kuzey ve doğu gibi isimlerinin hayli popüler olması Ada isminin de pek garipsenmemesini sağlıyor ki son yıllarda ebeveynlerin çocukları için düşündükleri en trend erkek çocuğu isimleri arasında yer alıyor. Kısa ve vurucu yapısı sayesinde son derece etkili bir isim olması nedeni ile de günümüzde modern toplum yaşantısında sıklıkla tercih ediliyor.

    Göktürk

    Göktürk Toplumda artan Milliyetçi duygular, zaten bu duyguları uzun yıllardır taşıyan kesim tarafından tercih edilen Göktürk adının son zamanlarda daha popüler hale gelmesine yol açıyor. Herkesin bildiği gibi Orta Asya’da hüküm sürmüş bir Türk ulusu ve bu ulustan olan kişiler için kullanılan Göktürk, günümüz modern Türkiye’sinde daha çok Türkçü düşünceye hakim olan ebeveynlerin erkek çocukları için tercih ettiği bir isim haline geldi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler