Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Son trend: Sologami! Ruh eşinizi bulamazsanız ne yapardınız? Mesela kendinizle evlenir miydiniz?

    Gün geçmiyor ki, aklımıza gelmeyen şey başımıza gelmesin. İşte ilk duyduğumuzda anlam veremediğimiz ve dünyada hızla artan yeni trend: Sologami. Peki nedir bu Sologami?

    İlk bakışta poligaminin zıttı bir kavram olarak algılansa da, sologami aslında kişinin kendi kendiyle evlenmesi anlamına geliyor. Tek eşlilik anlamına gelen monogamiyle karıştırılmamalıdır. Sologami seremonisinin hukuki bir bağlayıcılığının olmamasına karşın, tıpkı gerçek bir düğün gibi yüzük, gelinlik ve kutlama yapılarak bireyler kendi kendileriyle evleniyorlar. Bu eylem hem kadınlar hem erkekler için geçerli olsa da, daha çok kadınların benimsediğini eklemek gerek.

    Sologami, kendi sevmek ve öz şefkat değerlerine bağlılık olarak da bilinir. Bu uygulamayı destekleyenler, onun kişiyi daha mutlu bir yaşama götürdüğünü savunur.

    Kendi kendiyle evlenme normal düğünler gibi gerçekleşir. Davetliler, pasta ve organizasyon dahil her şey olabilir. Ayrıca, kişinin kendine sevgisini ifade edebileceği, ayna ve mum bulunan özel bir oda da bulunabilir. Yurt dışında sologami evlilik programları düzenleyen şirketler vardır ve evlilikten önce rehberlik, uygulama ve destek sağlarlar.

    Peki nereden çıktı bu Sologami? Tabii ki Japonya'dan. Japonya'da kendi kendine evlenenler herhangi bir kutlama veya düğün yapmıyorlardı. Şimdi ise birçok kadın, İtalyan olan Laura Mesi'nin yaptığı gibi düğün organize ederek kendi kendileriyle evleniyorlar. 2017 yılında İtalya'da rüya gibi bir düğünle kendisiyle evlenen kadının düğün videosu sosyal medyada viral olmuştu. Mesi, 70 kişinin davet edildiği düğününde yüzüğü kendi parmağına takarak, evliliğini kutladı. Bunu neden yaptı? Çünkü 40 yaşından önce evlenmek istiyordu, ama uygun bir eş bulamamıştı. 'Bir insanı sevmem için önce kendimi sevmem gerekir.' diyerek kendisiyle evlenmeye karar vermişti.

    Son olarak da, Almanya Hamburg'da ilk defa bir Alman kendisiyle evlendi. Bir kilisede düzenlenen seremoniyle kendisiyle evlenen bir kadın, resmi olarak bir karşılığı olmayan, hiçbir evraka veya formaliteye gerek duymadan evlendi. Papazın dediğine göre, zor bir hayat geçiren kadın, evliliğini sadece sevdikleriyle paylaşmak için kilisede böyle bir organizasyon düzenlemiş. Kendisiyle yapmış olduğu evliliği aile üyeleri ve arkadaşlarıyla kutladı.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler