Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sinema Oyuncusu Bir Robot Olan ‘Geminoid F’ İle Tanışmaya Hazırlanın

    Yapay zeka ve bilişim teknolojilerin geldiği son noktada, bir robot sinema oyuncusu dahi olacabilecek şekilde geliştirildi. ‘Geminoid F’ adlı robotu, yakından tanıyalım;

    Japonlar’ın robot merakı

    Japonların robotlara olan ilgisini geçmiş yıllardan beri yakından takip ediyoruz. Osaka Üniversitesi’nde görevli robot tasarımcısı Hiroshi Ishiguro tarafından, ‘yapay zeka’lı olarak geliştirilen Geminoid F adlı robotun sinema filminde rol alması ise, Japonların bu konuda ne kadar azimli ve takıntılı olduklarının kanıtı gibi.

    Geminoid F

    Geminoid F isimli robotumuzun gerçeğe yakın görüntüsünün altında sadece yapay zeka değil, estetik bir başarı çalışması da yer alıyor. Çalışma o kadar başarılı ki, sinema oyuncusu robotun hayranları bile var.

    Geminoid F ve Çinli hayranları

    Ünlü robotumuzun, geçtiğimiz gün Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Dünya Robot Sergisi'ne götürülmesi ise, insanların robotlara olan ilgisinin sadece Japonlar’a özgü olmadığını gösterdi. Çinli hayranlarının yoğun ilgisini çeken Geminoid F, kendisi ile yapılan göz kontağına dahi tepki verebiliyor.

    Sahne adı ‘Leona’

    Sahne adı ‘Leona’ olan robotumuz, konuşurken ortaya koyduğu ağız hareketleriyle de tüm teknoloji severleri kendisine hayran bırakırken, hava basıncıyla çalışan bir sistem sayesinde mimik hareketleri dahi gösterebiliyor. Şu anki değeri 108 bin dolar olarak açıklanan robotumuzun tek kusuru yürüyememesi. Leona’nın oynadığı filmin fragmanı

    İnsanoğlunun robotlarla olan sınavı

    Gün geçtikçe daha fazla geglişme gösteren robotlar, uzakdoğudaki sınırlarını aşıp Türkiye’ye gelirmi bilinmez ama eğer gelirlerse, Türk insanının robotlara karşı nasıl bir sınav vereceği ise merak konusu.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler