Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sanat Dopingine Kendinizi Hazırlayın, Çünkü Türkiye'nin En Kapsamlı Tiyatro Organizasyonu İstanbul Tiyatro Festivali Yaklaşıyor!

    İstanbul Tiyatro Festivali 1989'dan bu yana bizimle; bu yıl 20. defa gözümüze, kulağımıza ve ruhumuza hitap edecek!

    1989'dan bugüne, İstanbul'un en güzel geleneklerinden biri: Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali!

    İlk olarak 1989 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, bu yıl 27. yılını ve 20. organizasyonunu kutluyor...

    Bugüne kadar dünyanın dört bir yanından, farklı tiyatro anlayışlarından yüzlerce ekibi Türkiye'nin kültür başkenti İstanbul'a getiren ülkemiz izleyicilerine unutulmaz tecrübeler yaşatmayı hedefleyen festivalin bu yılki programı da dopdolu!

    Sosyal hayatınızda Mayıs takviminizi şimdiden boşaltmaya bakın, çünkü 20. İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl 3-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor :)

    Bu yıl **9'u yurtdışından 32 gösteri

    yi tiyatroseverlerle buluşturacak festivalde, her zamanki gibi ünlü konukların ve uzmanların katılacağı birçok atölye, ücretsiz söyleşi, sempozyum, sergi ve ustalık sınıfı** gibi etkinlikler de takvim dahilinde.

    2004 yılından bu yana Koç Holding Enerji Grubu şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen 20. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne bu yıl Moda Sahnesi'nden Müjdat Gezen Tiyatrosu'na, Alt'tan Zorlu PSM'ye, garajistanbul'a kadar İstanbul'un en güzel 25 mekânı ev sahipliği yapıyor.Festivalin bir diğer özelliği de, tiyatro dünyasının en önemli isimlerini yeniden anmak; tekrar tekrar onore etmek...

    1997'den günümüze festival tarafından verilen onur ödülleri de bu yıl hem tiyatro dünyası, hem de ülkemiz için oldukça önemli iki isme, bir de uluslarası bir ekibe verildi.

    Bugüne kadar Pina Bausch (2000), Genco Erkal (2000), Yıldız Kenter (1997), Münir Özkul (2006), Gülriz Sururi (2008) gibi efsane isimlerin onurlandırıldığı ödüller, 1 Mart'ta gerçekleşen basın toplantısında yeni sahiplerini buldu. Festivalin onur listesine bu yıl katılan efsanelerden ilki; Şahika Tekand.

    1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk sanat dalı'ndan mezun olan, aynı dalda sanatta yeterlilik ile bir de doçentlik alan Şahika Tekand, festivalin bu yıl şükranlarını sunduğu ilk isim.

    Mezun olduktan sonra bir süre Genco Erkal'ın kurduğu Dostlar Tiyatrosu'nda oyunculuk yapan Tekand, 1988 yılında eşi Esat Tekand ile birlikte Studio adı altında kendi oyunculuk stüdyosunu kurdu. 1997'ye kadar beyazperdede de yüzünü sıkça gördüğümüz tiyatro sanatçısı, o yıldan itibaren tüm enerjisini tiyatro sanatına ve araştırmalarına yönlendirdi.

    1990'da Studio'yu Studio Oyuncuları'na çevirerek kendi tiyatro topluluğunu kuran Tekand'ın 'Performatif Sahneleme ve Oyunculuk' adında bir de kendi tiyatro yöntemi bulunmakta.
    Diğer isimse belki de Türkiye'de 'sanatçı' titrinin en çok yakıştığı tiyatrocu: Metin Akpınar!

    Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Zeki Alasya'yı yeniden saygıyla anıyoruz...

    1957 yılında Yeşil Sahne'de başlayan amatör tiyatro hayatını, Türkiye'yi derinden etkileyen filmler, tiyatro oyunları ve kabarelerle bezeyen Metin Akpınar, bu yıl onur ödülü takdim edilen ikinci ismi oldu.

    Henüz 23 yaşındayken ilk profesyonel tiyatro oyunu Gözlerimi Kaparım Vazifemi YaparımUlvi Uraz Tiyatrosu'nda sergileyen Metin Akpınar, 26 yaşında Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare'yi Haldun Taner, Ahmet Gülhan, ve yıllar boyu onlarca başarılı yapıma imza atacağı unutulmaz partneri Zeki Alasya ile birlikte kurdu.

    Üstad, bugünlerde Haliç Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde Tiyatro'da Kabare Tarihi dersleri veriyor.20. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin üçüncü onur ödülü de Mayıs ayında takdim edilecek.

    Üçüncü onur ödülüne layık görülen ekip, dünyanın en iyi tiyatro topluluklarından Berliner Ensemble.

    1949'da önemli tiyatro insanı Bertolt Brecht kurulan ve bugün çağdaş Alman tiyatrosunun dünyadaki en başarılı temsilcisi haline gelen Berliner Ensemble, ödülünü festivalin düzenleneceği mayıs ayında alacak.

    Berliner Ensemble'ın repertuvarında Brecht eserlerinin yanı sıra, Shakespeare, Schiller ve Büchner gibi dünya sanat tarihinin en önemli isimlerinin de eserleri yer alıyor. Berliner Ensemble'ın eski yönetmenlerinden biri de 1999 yılında festival tarafından onur ödülüne layık görülen Robert Wilson.

    Mayıs ayına kadar festival programının yıldız ekiplerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

    Şimdilik sizi heyecanlandırmakla yetinelim;

      1. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde ünlü yönetmen Guy Cassier'in yeni oyunu Merhametliler,
    • Orhan Pamuk'un gün yüzüne çıkmamış film senaryosunun bir uyarlaması ve

    • İran Devrimi'nden sonra kadınların yaşadığı nahoş tecrübeleri anlatan çarpıcı oyun [

    **** ](http://www.biletix.com/etkinlik/T1T34/ISTANBUL/tr)adlı oyun da festival programında yer alıyor!

    Biletler mi... biletix'te!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler