Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflama Yolları

    Kim demiş sağlıklı zayıflamak ve kolay yollardan diyet yapmak zordur diye. Elbette ki bedeninizi ve ruhunuzu yorup yıpratmadan, hayallerinizi kurduğunuz kilolara inmek mümkün. Ancak tabii ki bu da pek çok şey gibi akşamdan sabaha ger&cce

    Yaşam biçiminizi değiştirin

    Sağlıklı bir şekilde zayıflayabilmek için en öncelikli olarak yapmanız gereken şey yaşam biçiminizi değiştirmek olacak. Bu da, cümleyi duyduğunuz anda sandığınız gibi zor değil. Sağlıklı bir şekilde diyet yaparak zayıflayabilmek için bilinçli bir program ve sabırdan başka ihtiyacınız olan hiç bir şey yok aslında. Gün boyu hareketsiz kalıp sık ve çok doyurucu öğünler tüketerek, hamur işi ve tatlı yemekte aşırıya kaçarak, gece uzun saatlere dek oturup yatmadan önce yemek yiyerek kilo verme hayalinizi gerçekleştiremeyeceğiniz sanırız ki bir sır değil.

    Üşenmekten vazgeçin

    İnsan doğası gereği her şeyin kolayını sever. Hepimiz isteriz ki sahip olmak istediğimiz her şey gibi zayıflık da bir sihirli değnek ile ayağımıza gelsin, hatta o da yetmesin hiç çaba göstermeden 3 beden incelelim. Tabii ki böyle bir şey yok. Ama bunun yerine çok basit bazı ipuçları ile gündelik hayatınızın içinde çok kolayca değiştirebileceğiniz ve kısa zamanda da alışkanlık edinerek farkında bile olmadan yapacağınız şeyler, size hayalini kurduğunuz bedenin anahtarını gümüş tepside sunabilir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: 14 Günlük Sıfır Göbek Diyeti

    Zihnin yollarını temizlemek; olumlama

    Öncelikle algınızın ayarlarıyla biraz oynamanızı tavsiye edeceğiz. Zayıflamayı zihninizde büyütmeyi ve yılların siz hiç farkında bile olmadan içinize işlediği “ ne yapsam da zayıflayamıyorum “ düşüncesini unutup yerine “ eğer gerçekten inanır ve istersem kesinlikle zayıflayabilirim “düşüncesini koymakla işe başlayabilirsiniz. Anlayacağınız “su içsem yarıyor” gibi bahanelerin arkasına saklamaktan vazgeçmelisiniz.
    Hayat ile ilgili asıl değişiklikler önce zihinde başlar. Siz inanırsanız, “yapmak” kendiliğinden gelecektir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Basen eritmek için 3 basit hareket

    Asansör yerine merdiven , şeker yerine pekmez

    İşin soyut kısmını zihninizi pozitif programlayarak atlattıktan sonra bir düşünün, sağlıklı, zinde ve kalıcı bir zayıflık için hayatınızda neleri değiştirebilirsiniz? Göreceksiniz ki bazı çok ufak değişikliklerle somut adımlar atmaya başlamanız işten bile değil. İşe, her gün kaç kat inip çıktığınız asansörü terk edip merdivenleri kullanarak başlayabilirsiniz. Kilo vermenin en önemli ipuçlarından bir tanesi de yediğinizden daha fazla kaloriyi yakmaktır çünkü. Gün içinde içtiğiniz çaylara şeker yerine bal ya da pekmez gibi doğal tatlılar koymak, öğünleri sabitleyerek, porsiyonları küçültmek, 3 ana öğünde yüksek kalorili besinler yemek yerine düşük kalorili beslenmek, az ve sık yiyeceğiniz 3 ana 3 tane de ara öğün belirlemek gibi örnekler de kalıcı zayıflama çözümleri arasındadır. Ve tabii tüm bunların yanında, kendinizi, belirleyeceğiniz periyodlarda tüketeceğiniz tatlı ya da sevdiğiniz besinlerle ödüllendirerek sıkı diyetler sonrasından bir kriz anında zayıf andan alınan kiloları geri almaktan kurtulmak unutmamanız gerek en önemli şeydir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Göbek eritme hareketleri (4 Haftalık Antrenman)

    Basit Bir Yaz Diyeti Tarifi

    Tüm bunlara ek olarak düzenli şekilde belirli dönemlerde uygulayabileceğiniz bir de diyet listeniz olmalı. Biz sizin için bir tane hazırladık.

    Günlük biyoritm dengesi çok önemli olduğu için erken yatıp erken kalkmayı da bir alışkanlık haline getirmelisiniz. Uyandığınızda kahvaltı olarak (Saat 07.30-08.00 gibi) 1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta, 2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği ), bol yeşillik (maydanoz, roka, dereotu, nane), 4-5 zeytin ve şekersiz çay ilk öğününüz olsun. Ara öğün olarak ( Saat 10.00 gibi) 1 çay bardağı süt ya da bir kâse yoğurt tüketin. Sütün içine koyacağınız bir miktar kahve kafein metabolizmanın hızlanmasına etki edecektir. Ancak bir çay kaşığını geçmesin. Öğle zamanı geldiğinde ızgara et ya da tavuk, 1-2 dilim ekmek, istediğiniz kadar yağsız salata ve 1 bardak ayran yenecek. İkindide yine 1 bardak yoğurt ve 2 kaşık yulafın yanında 1 meyve de tüketilebilir. Ve son olarak akşam yemeği için 1 kâse çorba, küçük bir porsiyon zeytinyağlı yemek, yine 1 kâse yoğurt ve 1 şekeri az meyve yiyerek günü tamamlayacaksınız.

    Bu diyette ve diğer tüm normal zamanlarda günde en az 8 bardak su içilmesi gerektiğini zaten biliyorsunuz, hatta 12 bardak bile içilebilir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Bikini diyeti ile kısa sürede zayıflayın

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler