Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece Animelerde Görebileceğiniz Duygu İfade Ediş Biçimleri

    Çizgi film dünyasının işleyişi normal hayata pek benzemiyor kabul ama onların da kendi içinde bir işleyişi var. Bu kültüre giriş dersi mahiyetinde; animelerdeki duygu ifade ediş biçimleri...

    Bir anda yaşlanmak

    Bu mevzu bizim kültürümüze cuk diye oturuyor. Üzüntüden saçları beyazlamak, birden çökmek deyimleri animelerde de sıkça kullanılıyor. Bir saniye önce turp gibi olan adam, o anki şoktan, üzüntü ve umutsuzluktan cesete dönüyor. Bir sonraki saniye hiç bir şey olmamış gibi normale dönse de bu sahneler genellikle oldukça komik oluyor.

    Burun kanaması

    Genellikle erkek karakterlerin yaşadığı bir durum olsa da sapık anime kız karakterlerin de burun kanaması geçirdiğine rastlıyoruz. Burun kanamasının ifade ettiği şey ise erotik bir şey görüldüğünde vücutta meydana gelen tepkimenin dışa vurumudur. (Sapıklığıyla ün salmış karakterleri bir başka içerikte listeleyebiliriz)

    Havada uçuşan kalpler

    Ne manaya geldiğini anlatmamıza gerek yok sanırım ancak kısaca bahsetmek gerekirse, havada uçuşan kalpler, karakterlerin aşık olduğunu ifade etmenin en kestirme yoludur.

    Kara bulutlar

    Kara bulutlar, depresif kişilerin etrafını saran karamsarlığı temsil eder. Bununla birlikte genellikle, yakın çekimde karakterlerin yüzlerinde mavimsi gri bir gölgelendirme ve dikine çizgiler bulunur. Böyle bir sahne gördüğünüzde karakterin depresif bir ruh halinde olduğunu şıp diye söyleyebilirsiniz.

    Psikopat gülüşü

    Animelerdeki kötü adamlara has özelliklerden biri de bu gülüş şeklidir. Gözler her an yuvalarından fırlayacakmış gibi pörtlemiş, dudaklar, kulaklara varacak kadar genişlemiştir. İyi karakterlerin de manyadıklarında böyle gülüşler attıkları görülse de, böyle bir surat ifadesi gördüğünüzde, o kişinin serinin kötü adamı olduğunu söyleyebilirsiniz.

    Dil atmak

    Kulağa ne kadar kötü geldiğinin farkındayız ama başka bir ifade de bulamıyoruz bu durumu anlatmak için. Yine kötü karakterlerimize has bu eylem, kişinin kötü bir iş yapmadan, harekete geçmeden önce yaptığı ısınma turudur. Nerede kendi dudağını yalayan bir adam görürseniz, birazdan birilerine saldıracağını söyleyebilirsiniz. Bunların en sevdiği hareketlerden bir diğeri de, bıçak, kılıç ve bunun gibi nesneleri yalamaktır. Adamlar, sanki silahlarıyla aşk yaşıyormuş gibi görünseler de sadece psikopatlıklarından yapıyorlar.

    Aşağılama gülüşü

    Kendini diğer karakterlerden daha üstün gören kadınlara has bir aşağılama ifadesi olan bu gülüş, nadir olsa da absürd animelerde erkekler trarafından da kullanılabilir. Bi gülüşün aşağılama ifade etmesi için gereken en büyük nitelik, el ile ağızın kapatılmaya çalışılmasıdır. Öyle hapşırır gibi bi kapama da değildir bu, orta ve yüzük parmakları hafifçe içe, diğer tüm parmaklar dışa doğru durmalı, bir Azeri dansı yapar gibi narin durmalıdır o el! Böyle gülen bir kız karakter gördüğünüzde onun, animedeki diğer kızlara üstünlük tasladığını, onları ezdiğini bilir, karaktere ona göre yaklaşırsınız.

    Ruhu bedeninden ayrılmak

    "Öldüm bittim ben, bir adım daha atamam." dediğiniz anların anime dünyasındaki karşılığıdır ruhu bedeninden ayrılmak. Öyle de sevimlidir ki... Bazen ruhu yakalayıp tekrar sahibinin bedenine sokmaya çalışırlar, bazen de "nolur ölme, dayan" diye karakteri hayatta tutmaya. Genellikle komedi serilerinde karşımıza çıkan bu ifade ediş şekli sizin hangi tür bir anime serisi izlediğinizi de belli eder.

    Işıltılı gözler

    Bu gözleri gördüğümüz bir kaç farklı durum vardır anime dünyasında. İlki bu gif'teki gibi duygu sömürüsü için kullanılır. Yaptırmak istediği bir şeyi elde etmek için kullanır bunu karakterlerimiz.

    İkincisi de yine buna oldukça benzeyen yavru köpek gözleriyle bakmaktır ki bunun da amacı neredeyse ilkiyle aynıdır ancak tek farkı duygusal yoğunluğunun daha düşük olmasıdır.

    Üçüncü ışıltılı gözümüz ise aşk konulu animelerdeki esas oğlanın yakışıklılığını vurgulamak için yapılandır. Etrafına ışıltılar saçan bir erkek karakter çıkarsa karşınıza bilin ki biraz sonra ona aşık bir kız da görünecektir.

    Parmaklarla oynama, omuz kırıtma.

    Bu iki beden hareketi aşık kızların, bir şey söyleme hazırlığında olduğunu ama utandığını gösterir. Ve neredeyse bütün anime türlerinde kullanılır. El ve omuzla beraber bacakların da oynadığı görülür bazen. Gördüğünüzde altına kaçırmamak için kendini tuttuğunu ya da huzursuz bacak sendromundan muzdarip olduğunu düşüneyin, onlar sadece aşık, utangaç kızlar.

    Gökkuşağı kusmak

    Bu maddemiz animelerde çok sık göremeseniz bile anime izleyicilerinin oldukça sık kullandığı bir tabirdir. Ne gibi bir amaca hizmet ettiğini sadece gif'e bakarak anlamanızı beklemiyor, sizi de daha fazla bekletmeden açıklıyoruz. Anime dünyasında, eşcinsel aşk, abi kardeş aşkı gibi konuları işleyen türler de var. Ve bu türlerin hedef kitlesi olan genç kızlar... Genellikle böyle bir animeden bahsederken kullandıkları bir övgü tabiridir gökkuşağı kusmak. Hani bilmeseniz de olur ama olur da bir gün, bir yerde görürseniz, ne olduğunu bilmiş olursunuz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler