Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Saç Uzatma Yöntemleri

    Saç uzatma erkek ve kadınlar için önemli bir husus olmasına rağmen özellikle kadınlar için ayrı bir önemi vardır ve hangi yaşta olursanız olun fark etmez; “uzun saç güzeldir”.

    Kısa saçın ayrı bir havası ve kolaylığı olduğuna dair genel bir inancın olması ilk cümlemizin doğru olduğu gerçeğini değiştirmez.

    Uzun saçlar her yaşta güzeldir, her mevsimde kullanılabilir ve her kadına yakışır. Üstelik romantik ve neşelidir, alternatif modeli çoktur, her türlü kullanılabilir, gece topuzu ayrı hava verir gündüz atkuyruğu başka güzel görünür.

    Ve bazı kadınlar için vazgeçilmez bir yeri vardır. Eğer siz de bu kadınlardansanız ya da ne zamandır kısa olan saçlarınızı uzatmayı düşünüyor ancak saç uzatma konusunda ne yapacağınızı bilmiyorsanız birazdan yazacağımız tarif ve yöntemleri dikkatle okuyun. Size saç uzatma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Göreceksiniz kısacık saçlarınız çabucak uzayacak, çünkü biliyorsunuz “nasılsa kökü sizde”.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Karamel Saç Rengi ve Modelleri

    Saç Uzatma Yöntemleri

    Saç uzatma maskeleri ve saç uzatma formüllerini denemeden önce bilmeniz gereken bazı ipuçları var. Kolay saç uzatmak için saçlarınızın sağlıklı olması gerekir. Bu da sadece maske ile değil aynı zamanda beslenme ile de sağlanır. Saçlara ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri sağlayarak uzarken kırılmasını engellemelisiniz. Böylece saç uzatma evrelerini çabuklaştırabilirsiniz.

    Bahsettiğimiz saç bakımı köklerden başlar. Saç uzatma için atılacak ilk adım saç köklerini güçlendirmektir. Bunun için saç derisini temiz tutmalısınız. İkinci olarak düzenli masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırarak saç hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olun. Ve son olarak saç diplerinize düzenli olarak aşağıda önereceğimiz doğal yağlardan sürün.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Bal köpüğü saç rengi

    Saç uzatma maskeleri

    Saç uzatma maskeleri, saçlarınızı çabuk uzatmak için hem evde kendi kendinize yapabileceğiniz hem de dilerseniz hazır satılan bazı markaların ürünlerini kullanabileceğiniz en pratik uygulamalar. Uygulama esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli husus tüm saç uzatma maskeleri ve saç uzatma yağlarının temiz saça uygulanma gereği. Zira maskenin işe yaraması için saçın derinliğine nüfuz etmesi gerekli. Aksi takdirde etkinliği azalıyor.

    Önce bitkisel tariflerle başlayalım.

    İbrahim Saraçoğlu saç uzatma kürü:

    İbrahim Saraçoğlu’nun saç uzatma kürü tüm kadın forumlarında en çok önerilenlerden bir tanesi. Bir avuç lavanta ve 3 su bardağı su ile kolayca hazırlanması da bir başka artısı. Lavantalar 3 su bardağı kaynatılmış suda 15 dakika demlenecek ılık hale gelince diplerden uçlara sürülecek. Haftada bir uygulamak kafi. Ayrıca İbrahim Saraçoğlu’na göre her gün sabah ve öğle tüketeceğiniz bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi de saç uzatmak için çok faydalı.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Fındık Kabuğu Saç Rengi ve Modelleri

    Hızlı Saç Uzatan Tarçın Maskesi

    1 Yemek kaşığı tarçın, 1,5-2 Yemek kaşığı bal, 1 Yumurta, 2 Yemek Kaşığı dul avrat otu yağı malzemeleri karıştırılır. Temiz saça dipleri yoğunlukta olmak üzere sürülür. Nemi bir havlu ile saç sarılarak 1 saat bekletilir ve ılık suyla yıkanarak saçtan tamamen durulanır.

    Bemiks Ampulle Saç Uzatma Bakımı

    Malzemeler; Su ( 1 çay bardağı ), Bemiks ampul ( 1 tane ),Badem yağı ( 1 tatlı kaşığı ),Sinameki ( 1 yemek kaşığı )

    Hazırlanışı: 1 çay bardağı suyu kaynatılır. İçine sinameki eklenip 5 dakika bekletilir. Demlenen suyun içine badem yağını ve bemiks ampulü ekleyerek karıştırılır. Temizlenmiş saçlarınıza karışımı masaj yaparak sürülür ve yarım saat bekletildikten sonra durulanır.

    Haftada 1 kez saçlarınıza uygularsanız saçlarınızın nasıl hızlıca uzadığını göreceksiniz.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Erkeklerin Kızlarda En Sevdiği Saç Modelleri

    Saç Uzatan Yağlar

    Saçlarınızın uzamasına yardım edecek bu yağlar tek başına kullanıldığı gibi karışım haline getirip de sürülebilir.

    Badem Yağı: Saçları besler, parlaklık verir, saç köklerini güçlendirir.

    Susam Yağı: Saç köklerini besler ve canlandırır.

    Yılan Yağı: Saçlar için en besleyici olan yağdır. Tek başına kullanımı tavsiye edilir ve yılan yağını kullandığınızda saç uzatma aşamalarını takip bile edemeyebilirsiniz. Hemen hemen bu denli çabuk uzatmaya yardımcı olur.

    Sarımsak Yağı: Saçlar ve tüyleri besler ve uzatır. İsmi sizi yanıltmasın yıkandıktan sonra saçlarda herhangi bir koku bırakmamaktadır.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Yüz tipinize göre saç modelleri ve saç kesimleri

    Jojoba Yağı: Saçların diplerini besler ve saç tellerini yumuşatır.

    Defne Yağı: Saç köklerine masaj yaparak sürüldüğünde güçlendirir. Tek başına kullanıldığı gibi tüm saç uzatma formüllerinin de vazgeçilmezidir.

    Zeytinyağı: Saçları besler, parlak görünüm kazandırır ve yumuşatır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler