Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rusya IŞİD’i Neden Desteklesin?

    Ukrayna’nın önemli yayın organlarından birisi olan Euromaidan Press’te yazıları yayınlanan Türk gazeteci Bahadırhan Dinçaslan, Rusya’nın IŞİD’i desteklediğini düşünmemizi sağlayan bir makale yayınladı. Makale, Rusya’nın neden IŞİD’i destekleyebileceğiyle ilgili mantıklı nedenler ortaya koyuyor.

    Putin ve Erdoğan arasındaki gerginlik, söylemlere yansıyor. Bu söylemlerde iki devlet de birbirini IŞİD’e destek olmakla suçluyor. Ancak bu gerginliğin çıkmasından daha önce, Kasım ayı içerisinde, yayınlanan bir makale; bakış açınızı biraz daha değiştirmenize neden olabilir. Bahadırhan Dinçaslan tarafından kaleme alınmış ve Bahadırhan Duranoğlu takmaadıyla Euromaidan Press’te yayınlanmış bir makale: “Biraz Komplo Teorisi: Rusya IŞİD’i Destekliyor mu?”

    Başlangıçta, özellikle başlığı okuduğunuz sırada belki de sadece komplo teorisi olduğunu düşünmenize yetecek kadar sıradan görünen makalenin içerisinde oldukça sağlam temellendirilmiş argümanlar bulunuyor.

    Dinçaslan, makalesine Fransa’daki korkunç saldırılarla başlıyor. Sıradan bir vatandaş olarak bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdikten sonra, yavaşça konunun budaklanmasını sağlıyor. Makalenin bel kemiğini oluşturan giriş paragrafını olduğu gibi alıntılayalım:

    “Bir Türk istihbarat memurunun şüpheli durumlarla ilgili şunu söylediğini hatırlıyorum: ‘Eğer kimin suçlu olduğunu göremiyorsanız, bu olaydan en çok kimin yarar sağladığına bakın.’ Gerçekten akıllıca, hatta nerdeyse bir klişe… Bunu yaptığım zaman da şüpheli ve merak uyandıran bir şemayla karşılaşıyorum.” Rusya IŞİD’ten Nasıl Faydalanıyor?

    Dinçaslan, makalesinin “Rusya IŞİD’ten Nasıl Faydalanıyor” ara başlığından itibaren şüphelerini ve gördüklerini dile getiriyor. Kendisine göre Rusya, IŞİD’ten en çok faydalanan taraflardan birisi. Dinçaslan makalesinde, Rusya’nın IŞİD’ten sağladığı faydaları sıralayarak dikkatleri daha önce gözden kaçmış birçok noktaya çeviriyor.

    IŞİD, Esad’ın pozisyonunu güçlendiriyor. Yekten bakınca çok mantıklı görünmese de, uzun zaman sonra Batı devletlerinin büyük çoğunda başlayan “Esad’lı geçiş dönemi” fikrinin en önemli nedeni IŞİD. Esad’dan daha acımasız, ondan daha saldırgan ve tüm dünyayı tehdit eden bir tehlike olan IŞİD, Esad için kendini aklayabilme şansı… Batı artık Esad’ı IŞİD’e tercih ediyor. Bu noktada Dinçaslan, Suriye’de hava saldırıları düzenleyen Rusya’nın IŞİD’in olmadığı bölgeleri bombaladığı yönündeki haberleri de kaynak gösteriyor.

    Avrupa’da gerçekleşen saldırılar, aşırı sağ partilerin yükselişini sağlıyor. Bu aşırı sağ partilerin Putin’le olan şüpheli ilişkileri de birçok kez haber olmuştu. Bununla birlikte,

    Dinçaslan'a göre Salih Muslim’in Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşme de oldukça şüpheli; üstelik bu görüşme Ankara’da gerçekleşen saldırıdan hemen önceydi…

    Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlik tırmanırken, süreci daha dikkatli incelemek için Ortadoğu’da yaşanan her şeye biraz daha fazla eğilmek gerekiyor. Ortadoğu'da dengeler gittikçe karışıyor ve tüm ülkeler aynı bataklığın içerisinden kendini kurtarabilme çabasında...

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler