Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ramazanda sağlıklı bir oruç tutmanın püf noktaları

    Sıcak yaz günlerinde vücut sağlığını bozmadan oruç tutmanın yolları.

    Sahursuz Oruç Tutmayın

    Orucun uzun bir vakte yayılması sahuru önemli hale getirmekte. Sahurda alınan gıdalar tok tutarken, susuzluğu aza indirecek ve kabızlıktan koruyacak besinler olmalıdır. Süt, yoğurt, ayran, et ,tavuk, peynir, yumurta ve özellikle tam tahıllı gıdalar sahurun olmazsa olmazları. Ayrıca az şekerli kompostolar ve sıvı açısınından zengin meyvelerde ihmal edilmemeli.

    Orucu Hurma İle Açmak ...

    İftara hurma ile başlamak uzun süren orucun ardından düşen kan şekerinize destek olacağı gibi aynı zamanda içinde bulundurduğu kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, B1, B2, B3, B6, folik asit ve A vitaminiyle sağlıklı bir besindir. Düzenli olarak tüketilitirse hurmanın kalp ve damar rahatsızlıklarını önleyici etkisi de vardır. Kilo Almamak İçin...

    İftarda küçük bir kase çorbayla başlamak, bir süre ara verip sonra ana yemeğe geçmek, yemeği yavaş yavaş ve bolca çiğneyerek yemek, iftardan bir saat sonra kısa bir yürüyüşe çıkmak hem metabolizmanızın sağlıklı çalışmasını hemde sindirim sisteminizin aşırı yorulmasını engelleyecektir. Tatlı Sonra...

    İftarda yemeğin hemen ardından tatlı yemek kan şekerinizin iyice tavan yapmasına sebep olacağı için sakıncalıdır. İftardan bir iki saat sonra hafif tatlılar tercih edebilirsiniz. Ancak bunuda her akşam tekrarlamayın.

    Bol su...

    İftarla sahur arasında belli aralıklarla gün içinde kaybedettiğiniz suyu almaya çalışın. Ayrıca maden suyu ve bitki çayları içmekte eksilen mineral ve vitaminleri almak için faydalı olacaktır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler