Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    PlayStation 4'e Resmi PlayStation 2 Emülatörü Eklendi!

    Coşun, coşturun; olasılıkları düşünerek kopun cümleten!

    Hatırlayın, geçtiğimiz aylarda Xbox One, çok belirgin bir şekilde kaybettiği yeni nesil konsol savaşında PR muharebesini biraz da olsun tarafına çevirebilmek amacıyla; artık XBO’da 360 oyunlarını oynayabilmemizi sağlayacak bir teknoloji üzerinde geliştiğini açıklamıştı. Bu harekete elbette PlayStation cephesinden bir cevap gelecekti; fakat Sony’nin PS3’ün az da olsa, buz da olsa giden satışlarını durdurmak istemeyeceği de açıktı. Görünen o ki, orta bir yol bulunmuş.

    Daha geçen gün, Star Wars oyunları arasında yeri bambaşka olan Super Star Wars’ın, Battlefront’un çıkışı şerefine PS4’ün özel Star Wars paketinin içinde geleceğini paylaşmış, ama o paketin içerisinde başka eski Star Wars oyunlarının geleceğine değinmemiştik. Nereden bilelim? Meğerse paketle PS4’e gelen üç eski PS2 oyunu, Star Wars Racer, Star Wars: Bounty Hunter ve Star Wars: Starfighter PS4 için en isteyebileceğimiz özelliklerden birinin prototipi hükmündelermiş? Nereden bilelim ki bu oyunlar, remastered değillermiş de, PS4 içinde çalışan bir PS2 emülatöründe oynanabiliyorlarmış?

    Aynen öyle, yanlış okumadınız. Sony, PS4 içerisinde PS2 oyunlarını doğal olarak, yani dışarıdan bir kod ayarlaması yapmak gerekmeden oynayabileceğimiz bir emülatörü, bu oyunlar vasıtasıyla inceden yürürlüğe sokmuş oldu. Bu konuda aslında resmi bir açıklama yoktu. Oyuncular, bu üç Star Wars oyununun remastered olmadığını, oyunun içerisindeki “Memory Card’ınızı takın” gibi uyarılardan, tuş dizilimleri ve kayıt dosyalarının saklanması gibi konuları halletmek için özel yazılımların çalışıyor olmasından çözdüler; sonra da Sony zaten Wired’a hususu doğruladı.

    Üstüne üstlük, bu emülatör sadece oyunların doğal olarak PS4’te oynanmasıylaa; yani pratikte bütün PS2 kütüphanesinin cart diye PS4’e atılabilmesini sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda bu oyunlara ince teknik dokunuşlar da atıyor. Grafikleri yükseltiyor, frame rate’i yukarıya çekiyor; ve Sony’nin özel patentli bir yazılımı sayesinde, belirli kilometre taşlarının verisini çekip, otomatik olarak Trophy çıkartabiliyor. Bu bundan sonra nereye gider? Bilmiyoruz. Ama PS2 oyunlarının tümünü, çaba gerekmeksizin PS4’e taşıyabilmek, dev bir adım. Eğer bu emülatör fiziksel kopyalarla da çalışabilecekse, üf! Resmen bayram sebebi olur, bayram!

    En Çok Aranan Haberler