Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Oturduğunuz Yerden Sokak ve Barınak Hayvanlarına Yardımcı Olabilirsiniz

    Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte sokak hayvanlarını zor zamanlar bekliyor. Barınaklarımızın yeterli olmayışı ve çoğu insanımızın sokak hayvanlarını görmezden gelişiyle oluşan kazalardan birçoğu sakat kalıyor. Bizim olmamaları yardım etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

    Nasıl mı?

    İki gün önce Facebook grubunda attığım posta yorumda bulunan hayvansever arkadaşım sayesinde bu bilgilerden haberdar oldum. Ben de birçok insan gibi bazı sebeplerden ötürü hayvan sahiplenemiyordum. Elbette onlara yardımcı olacak insanların sürüsüyle var olduğunun da farkındayız. Benim gibi yardımcı olup fakat ne yapacağını bilmeyen sonrada unutup giden insanların var olduğu aşikar. Instagram'da crayzcatland74 adıyla sokak hayvanlarının barınak, hastalık, açlık ve sahiplendirme gibi durumlarına dikkat çekiyor. Bu hesaptan sahiplenmek istediğiniz hayvana ulaşabilir ya da hayvanların bakımına veya karınlarının doymasına yardımcı olabilirsiniz.

    Aynı kullanıcının yan ürünü olan musait.hanimin.ceyiz.sandigi hesabı oldukça güzel ürünler satarak gelirinin tamamını hayvanların ihtiyaçlarına bağışlıyor. Instagram hesabına girdiğiniz zaman oldukça ucuz ve şirin ürünleri alıp bir tane de olsa yardıma muhtaç bir hayvanın bakımına yardımcı olabilirsiniz. Elbette aklınızda 'peki gerçekten sokak hayvanlarının ihtiyaçları için mi yapıyorlar?' gibi sorular olabilir. Bu linkte de veterinere ödenmiş olan fişe bakarak bu işe gerçekten gönül koyduklarını görebiliyorsunuz. Ben hesabı inceledim ürünler oldukça hoş. Sevgilinize arkadaşınıza ya da bir tanıdığınıza bu hediyelerden birini alarak hem onları sevindirir hem de bir canlının hayatını kurtarmış olursunuz. Evet sahiplenemiyoruz, belki o kadar maddi gücümüz yok ya da ailenizle yaşadığınız için sevdiğiniz halde bakamıyorsunuz. Ama en azından onlara uzaktan da olsa yardım edebilirsiniz.

    Ve son olarak patifood.com'un sunmuş olduğu mama kumbarasına küçük bağışlar yaparak sokak ve barınak hayvanlarının yiyeceklerinin karşılanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

    Elbette her insan hayvan sevebilir ancak bu onlara çok iyi bakabileceğimiz anlamına gelmiyor. Eğer hayvanları seviyorsanız ve onlara bakacak kadar imkanınız ya da çeşitli donanımlarınız yoksa onlara uzaktan da yardım etmeniz mümkün. Hayvansever gruplarla iletişime geçerek onları ziyaret edebilir, ormanlarda beslemeye bile gidebilirsiniz. Yiyeceğe oldukları kadar sevgiye de açlar.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler