Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Oscar Ödüllerinin Kralı Kim Olacak? En İyi Film Kategorisi Bu Sene Akademiyi Çok Zorlayacak!

    Adaylığın bile büyük önem sahibi olduğu Akademi Ödülleri'nde "En İyi Film" olmak için yarışan 8 filmden sizce hangisi heykelciği kucaklayacak?

    1. The Big Short

    En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Film Kurgusu ve En İyi Senaryo'da dahil olmak üzere bu sene 5 dalda Oscar'a aday olan film tam anlamıyla yıldızlar geçidi...

    En İyi Film Kategorisinde adaylığı ilan edilen film, Michael Lewis'in 2010 yılında büyük ekonomik kriz sonrası yazdığı kitaptan aynı isimle beyaz perdeye uyarlandı. Başrollerinde Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell, Melissa Leo ve aynı zamanda filmin yapımcılarından biri de olan Brad Pitt yer alıyor. Yönetmeni ise Adam McKay.

    2000'lerin başında mortgage sistemi, bankacılık ve hükümet üçgeninin tam ortasında patlak veren ekonomik krizi önceden sezen 4 kişinin yaşadıklarını konu edinen film, bu kadar güçlü rakipleri arasından sıyrılıp Oscar'ı alır mı bilinmez ama Amerikan Film Enstitüsü tarafından "Yılın En İyi 10 Filmi" arasına seçildi bile.

    Ülkemizde 8 Ocak 2016 tarihinde "Büyük Açlık" adı ile gösterime giren filmin IMDB notu an itibariyle 8.0.

    Fragman

    1. Bridge of Spies

    Yönetmenliğini usta yönetmen Steven Spielberg'in yaptığı, senaryosu Matt Charman ile dahi kardeşler Ethan Coen ve Joel Coen tarafından yazılan filmin başrollerinde ünlü oyuncu Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, ve Alan Alda yer alıyor.

    Soğuk Savaş döneminde CIA tarafından bir krizi çözmek için görevlendirilen avukat James B. Donovan'ın (Tom Hanks) hikayesinin anlatıldığı film, Sovyetler Birliği tarafından düşürülen U-2 casus uçağından sağ kurtulan pilot Francis G. Powers'in Birleşik Devletler'de casusluk suçuyla tutuklu bulunan KGB istihbarat ajanı Rudolf Abel ile takas edilmesini konu ediniyor.
    Aynen The Big Short gibi bu film de Yılın En İyi 10 Filminden biri seçildi A.F.M tarafından...

    Ülkemizde 27 Kasım 2015 yılında Casuslar Köprüsü adı ile gösterime girdi, IMDB puanı ise 7.7. Fragman

    1. Mad Max: Fury Road

    Tam 30 yıl sonra, usta yönetmen George Miller tarafından çekilen serinin 4. filmi daha vizyona girmeden büyük patırtı koparmıştı.

    İlk 3 filmde Mel Gibson'ın canladırdığı "Mad" Max Rockatansky karakterini bu sefer yeni neslin en iyi aktörlerinden biri olarak gösterilen Tom Hardy'nin canladırdığı filmde Charlize Theron'ın yanı sıra Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne gibi kalburüstü oyuncular yer aldı.

    Nükleer savaşın ardından eşi ve çocuğunu kaybetmiş Max'in Ölümsüz Joe önderliğindeki Savaş Çocukları tarafından esir alınması ile başlayan ve akabinde gelişen olayları işleyen film görsel anlamda izleyenleri adeta mest etti ve dünya çapında rekor denilebilecek bir gişe hasılatı elde etti.

    Ülkemizde 15 Mayıs 2015 tarihinde gösterime girdi. IMDB notu ise oldukça yüksek; 8.2. Fragman

    1. The Martian

    Son olarak 2012 yılında Prometheus filmi ile gönüllerimizi fetheden Sir Ridley Scott'ın yönetmenliğinde çekilen bir başka kitap (daha doğrusu öykü) uyarlaması...

    Başrolünü Matt Damon'ın üstlendiği bilim kurgu filminde diğer rolleri Jessica Chastain, Michael Peña, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara ve Donald Glover canlandırmıştı.

    2035 yılında ARES III ile Mars yüzeyinde bir görev üzerinde çalışan ekibin bir fırtına sonucu Mars'tan ayrılmak zorunda kalması ve öldü diye bıraktıkları, aynı zamanda bir botanikçi olan astranot Mark Watney'in canlı olarak gezegende kalması sonucu astranotun hayatta kalma mücadelesinin anlatıldı film eleştirmenler ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplamıştı. Film gündelik hayatımıza ve bilime de ilham verdi. Filmin gerçekliğini test etmek üzere ***bilimsel analizler yapıldı.

    Filmindeki uygulamaların ne kadarı gerçekleşebilir şimdiden az çok tahmin edilebilse de NASA'nın Mars ile ilgili verileri bundan 13 sene önce "Mission to Mars" filmi için "Bueno Vista Pictures" ile paylaştığını*** düşünürsek zaten filmde izlediğimiz bir.ok şeyin bilimsel temellere dayandığını söyleyebiliriz. Hollywood gerçekçi bilimkurgu üretme konusundaki çabasını takdir etmemek elimizde değil.

    Ülkemizde 2 Ekim 2015 tarihinde Marslı adı ile gösterime giren filmin IMDB notu 8.1.

    Fragman

    1. The Revenant

    Geçen yıla Birdman filmi ile damga vuran ve En İyi Yönetmen Ödülü'nü kucaklayan, hastası olduğumuz yönetmen Alejandro G. Iñárritu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrölünde lanet olasıca akademinin bir türlü Oscar'a layık göremediği (!) biricik Leonardo DiCaprio'muzun olduğu, Oscar Töreni'ni dört gözle beklememize neden olan biyografik film...

    1823 yılında kürk avcısı Hugh Glass sefer aramasında iken sonradan Dakota Territory olacak olan yerde ayılar tarafından vahşice saldırıya uğraması ve "yol arkadaşları" tarafından ölüme terk edilmesi (hem de ne terk edilme! Spoiler vermeyelim ama filmin bu bölümünde edeceğiniz küfürleri içinizde tutmakta zorlanacaksınız) ile başlayan film gerçek bir hikayeden uyarlama. Glass'ın hayatta kalma süreci ve sonrasını ekrana inanılmaz bir oyunculuk ile aktaran DiCaprio bu rolü ile muhtemelen En İyi Erkek Oyuncu ödülüne de ulaşacak.

    Ayrıca filmde Glass'ın yoldaşlarından biri olan John Fitzgerald'ı Tom Hardy canlandırıyor.

    Ülkemizde 22 Ocak 2016 tarihinde Diriliş adı ile vizyona giren filmin IMDB notu 8.3. Fragman

    1. Room

    Bu sene adaylar arasında en az şans verileni olsa da özel ilgiyi hak eden başka bir kitap uyarlaması...

    2014 yılında Frank ile dikkatleri üzerine çeken Lenny Abrahamson'un yönettiği ve Emma Donoghue'nun yazdığı, deli gibi satan aynı adlı kitaptan uyarlama film, bir Kanada-İrlanda ortak yapımı. Oyuncu kadrosunda ise Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, Sean Bridgers gibi yıldızlar yer alıyor.

    İzbe, penceresiz bir evde, anne, 5 yaşındaki oğlu ve gizemli bir adamın sıradışı hikayesinin anlatıldığı film, son yıllarda çok sık rastlamadığımız dram-gerilim örneklerinden.

    Ülkemizde Gizli Dünya adı ile 19 Ocak 2016 tarihinde vizyona giren filmin IMDB notu 8.3.Fragman

    1. Spotlight

    Gerçek bir hikayeden beyaz perdeye aktarılan, yönetmenlik koltuğunda Tom McCarthy'nin oturduğu film oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çekiyor.

    Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d'Arcy James ve Liev Schreiber gibi yıldız oyuncuların yer aldığı film 2001 yılında Amerika'yı sarsan din adamlarının çocuk istismarını konu ediniyor.

    The Boston Globe'un Spotlight adı verilen araştırma ekibinin çabaları sonucu ortaya çıkarılan ve 2003 yılında haberciliğin Oscar'ı sayılan Pulitzer ödülünü kazandıran olayda, sübyancı bir din adamından yola çıkarak kilise içindeki istismar olaylarının bir bir ortaya çıkarılmasını adım adım beyaz perdeye taşıyan film, adaylar arasında ön planda tutulan 3 yapımdan biri.

    Ülkemizde 29 Ocak 2016 tarihinde gösterime girecek filmin IMDB notu 8.3. Fragman

    1. Brooklyn

    Bu sene deli gibi kitap uyarlaması gördük beyaz perdede, Brooklyn de onlardan biri...

    John Crowley'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu ve senaryosu Nick Hornby tarafından Colm Tóibín'in aynı adlı romanından uyarlanan film, klasik aşk hikayesi gibi bir intiba uyandırsa da birçok yönü ile tipik aş filmleri arasından ayrılmayı başarıyor.

    Oyuncu kadrosunda Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Jim Broadbent, ve Julie Walters gibi başarılı aktör ve aktrislerin bulunduğu yapım özellikle Sundance Film Festivali'nde eleştirmenlerden büyük övgü alması bir kenara, dönemin atmosferini beyaz perdeye gerçekçi bir şekilde aktaran film kendine adaylar arasında yer bulmasını bildi.

    1950'lerin başında geçen film, yaşam koşulları nedeniyle Amerika'ya giden fakat 2 ülke ve 2 adam arasında arafta kalan bir kadının hikayesini anlatıyor.

    Filmi izlemek için biraz daha beklememiz gerekiyor çünkü 29 Nisan 2016 tarihinde vizyona girecek. IMDB notu ise 7.7.
    Fragman

    2015'in en iyi filmi olmak üzere yarınşan bilmler bir yana, peki ya en kötü olmamak için çırpınanlar hangileri hiç merak ettiniz mi? Hüzün dolu listemiz burada.

    Sizce bu kategoride ödülü hangi film kazanmalı?


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler