Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Oscar Ödülleri'ne Sayılı Günler Kala En İyi Yönetmen Adaylarına Bakalım

    88. Akademi (Oscar) Ödüllerine sayılı günler kala bu kez 'En İyi Yönetmen' dalında aday olan yönetmenleri kısaca filmleriyle birlikte tanıyalım dedik. İşte 88. Oscar Ödüllerinin en iyi yönetmen adayları

    Adaylıkların açıklandığı günden bu yana [

    Oscar adaylarının bembeyazlığı](https://www.mynet.com/trend/sinema-tv) büyük tartışma konusu oldu. Hatta Hollywoodlu birçok afro-amerikan ünlü, törenin sunucusu Chris Rock'a töreni boykot etmesi çağrısında bulunmuştu. Birçok sinema sever bu sene adaylık beklediği birçok ismi adaylar arasında göremeyince Akademi'ye aday seçimleri konusunda ağır eleştiriler yöneltildi. Oscar Ödülü kategorileri arasındaki tek tük 'renkli' aday bulunduran kategorilerden biri de yönetmen kategorisi. Iñárritu bir kez daha heykelciğe ulaşabilir mi bilemiyoruz. Her şeye rağmen rakiplerinin de hakkını yemeyelim, çok güçlüler.

    Adam McKay - Big Short / Büyük Açık

    1968'de doğan yönetmen Adam McKay, 88. Oscar Ödülleri'ne başrollerinde Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt gibi yıldızların oynadığı Büyük Açık filmiyle en iyi yönetmen dalında iddialı adaylardan biri.

    2004 yapımı Anchorman: O Bir Efsane filmiyle sinema sektörüne yönetmen olarak ilk girişini yapan McKay, 2015'e kadar birçok filmin yardımcı yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendi. Ayrıca oyunculuk da yapan McKay'in yönettiği son ünlü film, Marvel'in sinemada istenileni veremeyen filmi Ant Man oldu. Bu ayın sonunda yapılacak olan ödül gecesinde yıldızlara dolu Büyük Açık filmiyle ödülün en güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor. Bakalım McKay rakiplerini geçebilecek mi?

    George Miller - Mad Max: Fury Road / Çılgın Max Öfkeli Yollar

    3 Mart 1945 doğumlu Avustralyalı yönetmen, yazar, yapımcı ve eski bir diş hekimi olan George Miller, 70'lerde Mel Gibson'lı Mad Max'i yaratarak büyük bir başarı yakalamıştı. Aradan geçen uzun yılların ardından bu kez başrolünde Tom Hardy'nin oynadığı yeni Mad Max'le Oscar'a göz koydu.

    1979'da çekilen ilk Mad Max filminin yönetmenliğini ve yazarlığını yaparak sinema sektörüne adını kalıcı bir şekilde yazdıran Miller, daha sonra birçok projede yönetmenliğin yanı sıra yapımcılık ve yazarlık gibi görevler üstlendi. Miller'ın en bilinen filmi Mad Max olsa da Happy Feet ve Babe gibi Oscar Ödüllü projeleri de bulunuyor. Son olarak 2015'in en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen Mad Max: Fury Road'ın yönetmenliğini üstlendi ve Oscar Ödülleri'nde en iyi yönetmen adaylığına layık görüldü. Bakalım Miller Oscar'ı kapabilecek mi?

    Alejandro González Iñárritu - The Revenant / Diriliş

    15 Ağustos 1963 doğumlu ve Akademi Ödüllü meksikalı yönetmen Alejandro González Iñárritu, Birdman'in geçen seneki başarısı zihinlerde tazeliğini korurken bu yıl DiCaprio'nun başrolde oynadığı The Revenant filmiyle, en iyi yönetmen ödülüne aday gösterildi.

    Eleştirmenlerce Iñárritu Sineması diye adlandırılan yönetmenin filmleri genellikle farklı yerlerde yaşayan ve aralarında beklenmedik bir bağ kurulan insanların hikayelerini anlatıyor. Meksikalı yönetmen 21 Gram filmiyle büyük ilgi görmüştü. 2006'da başrolünde Brad Pitt'in oynadığı Babel filmiyle yükselişe geçti. Geçen sene Birdman ile Oscar'ı kazanan Alejandro González Iñárritu, bu kez bir türlü akademi ödülüne kavuşamayan En İyi Oyuncu Oscar adayı DiCaprio'nun boşrölünde oynadığı filmiyle En İyi Yönetmen Oscar'ına bir kez daha göz koydu. Bakalım ikisi de mutlu sona erişebilecek mi? Bizim görüşümüz ise The Revenant'ın sadece Dicaprio'ya ödül kazandıracağından yana... Bununla birlikte Iñárritu The Revenant ile Oscar alamasa bile Cannes ödüllerinde uluslararası arenada kalitesini çoktan kanıtladı.

    Lenny Abrahamson - Room / Gizli Dünya

    30 Kasım 1966 doğumlu İrlandalı televizyoncu ve yönetmen Lenny Abrahamson, Room filmiyle ilk kez Akademi Ödülleri'ne aday gösteriliyor.

    Aslen Doğu Avrupalı olan Abrahamson uzun yıllardır İrlanda'da televizyon ve film projelerinde yer aldı. 2014'de komedi dram alanında ünlü aktör bu yılın Oscar adaylarından Michael Fassbender'in başrolünde oynadığı Frank filmiyle adını duyurdu. 2015 yapımı uzun metraj filmi Room (Gizli Dünya) filmiyle En İyi Yönetmen Oscar Ödülü'ne göz koydu. Biraz zor gibi görünüyor ancak bakalım Abrahamson heykelciği evine götürebilecek mi?

    Tom McCarthy - Spotlight

    Son olarak 21 Haziran 1966 doğumlu Amerikalı yönetmen, senarist ve oyuncu olan Tom McCarthy, Spotlight filmiyle En İyi Yönetmen Oscar Ödülü'ne aday gösterildi.

    McCarthy, yönetmen ve senarist olarak birçok büyük projede bulundu. Ayrıca oyuncu olarak televizyon dizileri ve filmlerde de boy gösterdi. The Visitors, Yukarı Bak gibi filmlerde görev yapan Tom McCarthy, Spotlight filmiyle Akademi Ödülleri'nde aday gösterildi. Başta BAFTA olmak üzere birçok ödülü bulunan genç yönetmenin bu koleksiyonuna Oscar ekleyip ekleyemeyeceği büyük bir merak konusu.

    Sizin favoriniz hangi yönetmen?


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler