Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Oscar Ödülleri Yaklaşıyor! En İyi Özgün Şarkı Dalında Bizce 2 Büyük İsim Kapışıyor!

    Herkesin şarkısına saygımız var tabii... Ama bu iki şarkı bizce bu yılın en iyileriydi!

    Önce biraz yakın geçmişe bakalım: 2013'de Adele üstünlüğü vardı...

    88. Akademi Ödülleri'nde yine birbirinden güzel 5 özgün şarkı yarışıyor... Az sonra sıralayacağımız şarkılara adaylık getiren filmlerimizin isimleri; Fifty Shades of Grey, Racing Extinction, Youth, The Hunting Ground ve Spectre.

    Ama önce yakın geçmişe bakalım:

    Geçtiğimiz yıl çıkardığı üçüncü albümüyle listeleri tekrardan yerle bir eden Adele, 2013 Oscar'larında James Bond: Skyfall için yaptığı Skyfall şarkısı ile altın heykelciği kapmıştı... Dinlemek ve gaza gelmek için tıklayın.

    2008 Akademi Ödülleri'ndeyse Avrupa'dan sıcak esintiler vardı...

    Gerçek hayatta da, tam o yıllarda sevgili olan Glen Hansard ve Marketa Irglova'nın birlikte rol aldığı Once, yine ikilinin birlikte yazıp seslendirdiği Falling Slowly ile En İyi Özgün Şarkı Oscar'ına layık görülmüştü...

    Bizim de hayatımızda dinlediğimiz en iyi film şarkılarından biriydi Falling Slowly.
    Dinlemiş miydiniz?

    2003, Eminem'in yılıydı!

    Eminem, 8 Mile'ın başrolüydü... Genç bir rap yıldızın hayatını anlatan filmin müzikleri de elbette Eminem'e emanet edilmişti.

    Eminem, film için Jeff Bass ve Luis Resto ile birlikte yazdığı Lose Yourself ile o yıl 1 Oscar Heykelciği, 2 de Grammy Ödülü kazandı! Bu alanda Oscar Ödülü kazanan ilk rap sanatçısı olmuştu kendisi!

    Rock ve rap'in bugüne kadar ki en iyi karışımı için tıklayın.

    Ve elbette Titanic...

    Unutulur mu...

    James Cameron'un yönettiği, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in başrolleri paylaştığı efsane film Titanic, 1998'de tam 14 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, 11'ini de kazanmıştı! Kazandığı heykelciklerden biri de, En İyi Özgün Şarkı ödülüydü.

    Titanic'in unutulmaz şarkısı My Heart Will Go On'un sözlerini Will Jennings'e, müziğiyse James Horner'a aitti. Muhteşem şarkıyı bir Kanada efsanesi olan Celine Dion seslendirmişti.

    Gelelim bu yılın adaylarına: bu yılın bizce harika ama iddiasız adayları; Manta Ray, Simple Song #3 ve Til It Happens To You...

    2015 yapımı, Louie Psihoyos'un yönettiği belgesel Racing Extinction, premier'ini Sundance Film Festivali'nde yaptı; bu yıl da En İyi Özgün Şarkı dalında Oscar'a aday oldu. Manta Ray adlı şarkının müziği J.Ralph'a, sözleri ise Antony and the Johnsons'ın vokalisti Antony Hegarty'ye ait. Dinlemek için tıklayın.

    Premier'ini Cannes Film Festivali'nde yapan İtalya yapımı Youth, başrolünde Michael Caine, Jane Fonda ve Rachel Weisz gibi efsaneleri barındırıyor. Sözlerini ve müziğini Amerikalı kompozitör David Lang'in yazdığı Simple Song #3, bu yılın adaylarından biri. Dinlemek için tıklayın.

    Belgesel The Hunting Ground'un özgün şarkısı Lady Gaga gibi çok büyük bir isme ait, bu yüzden belki de haksızız; belki de bu dalda Oscar'ı The Hunting Ground kazanacak... Kim bilir. Lady Gaga ve Diane Warren'ın birlikte yazdığı Til It Happens To You'yu dinlemek için tıklayın.

    Bizce iddialı olan ilk şarkı; The Weeknd'den Earned It!

    Aynı filmde yer alan Often şarkısında Nükhet Duru'nun vokalini kullanarak dikkatlerimizi iyice üzerine çeken başarılı R&B müzisyeni The Weeknd, Fifty Shades of Grey için yaptığı Earned It ile bu yılın en kuvvetli Oscar adaylarından biri...

    Billboard listelerinde üçüncü sıraya kadar çıkarak başarısını taçlandıran Earned It'i dinlemek için tıklayın.

    Bir diğer iddialı şarkıysa Sam Smith'ten geliyor...

    Bir Adele'in Skyfall'u kadar olmasa da, İngiltere'nin genç süperstarı Sam Smith, James Bond: Spectre için harika bir şarkıya imza attı, Akademi de bu şarkıyı tabii ki dikkate aldı... Bu yılın en kuvvetli adaylarından biri; Writing's On The Wall.

    Sözlerini ve müziğini Sam Smith'in Jimmy Napes ile birlikte yazdığı, YouTube'da şimdiden 85 milyon izlenmeye ulaşan Writing's On The Wall için, tıklayın.

    ---

    Sizce kim kazanır, Lady Gaga konusunda yanılır mıyız?

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler