Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Oscar Ödülleri Yaklaşıyor! En İyi Kadın Oyuncu Adaylarında Bu Yıl Sürpriz İsimler Var

    İki tanesi hiç sürpriz değil, ama geri kalan üçlü var ya...

    Oscar'lar... Dünya sinema sektörünün en prestijli ödülleri.

    Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından dağıtılan Oscar Ödülleri, bu yıl 86. defa sahiplerini bulacak...

    Bu yılın En İyi Kadın Oyuncu adaylarına geçmeden, bu ödülü en fazla kazanan ismi sizlere tanıtalım:En iyi kadın oyuncuların, en iyisi: Katharine Hepburn!

    12 Mayıs 1907'de Connecticut'ta doğan, 2003'te 96 yaşında hayata veda eden Katharine Hepburn, Oscar rekorlarında da bahsettiğimiz, En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı tam 4 defa kazandı, ve bu alandaki efsaneliği halâ sürüyor.

    Henüz 21 yaşındayken başlayan Broadway kariyerinden, Hollywood'a geçişini son derece başarılı gerçekleştiren Hepburn, 1932-1934 yılları arasında beyazperdede ısınma turları attı. 1934'te, henüz 27 yaşındayken ilk En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını aldı: Morning Glory filminin başrolündeydi!

    1936'dan 1963'e kadar defalarca aynı dalda aday gösterilen efsane isim, ikinci Oscar'ını 61 yaşındayken, Guess Who's Coming to Dinner filmiyle elde etti. Hemen ertesi yıl The Lion in Winter'daki rolüyle aynı ödülü kapan Katharine Hepburn, ***1982 yılında tam 75 yaşındayken, On Golden Pond filmiyle bu ödüle 4. defa layık görüldü!


    Gelelim bu yılın adaylarına: ilk adayımız, Cate Blanchett!

    Cate Blanchett o kadar güzel, o kadar zarif bir kadın ki; herhangi bir filmde oynadığında hemen Oscar'a aday gösteresimiz geliyor bizim...

    14 Mayıs 1969, Avustralya doğumlu aktris, bugüne kadar The Aviator (2004) ve Blue Jasmine'deki (2013) performanslarıyla bu ödülü 2 kere evine götürmüş durumda. 3 kere de Altın Küre kazanan Cate Blanchett'in, aynı şekilde 3 de Bafta ödülü, toplamda ise tam 139 uluslararası ödülü var!

    Güzel yıldız, bu yıl da Todd Haynes'ın yönettiği, Patricia Highsmith'in romanından uyarlama olan Carol ile En İyi Kadın Oyuncu'luğa aday gösterildi. Cate Blanchett'i aklımıza en çok sokan rolüyse elbette Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerindeki Galadriel rolü. Benjamin Button'daki balerin halleriniyse unutamıyoruz...Şaşırmadığımız bir aday daha: Jennifer Lawrence...

    Hem son yıllarda oynadığı bol başarılı filmler, hem geçtiğimiz yılın en çok kazanan kadın oyuncusu olması, hem de Hollywood ücretlendirmeleri ile ilgili yaptığı açıklamalarla bir şekilde gündemde kalmayı başarıyor... Bu yıl da, yeniden En İyi Kadın Oyuncu olarak aday gösterildi.

    15 Ağustos 1990 doğumlu genç yıldız Jennifer Lawrence, şimdiye kadar bu ödüle iki kere aday gösterildi. 2010 yılında Winter's Bone ile aday gösterilen, ancak ödülü Natalie Portman, nam-ı diğer Black Swan'a kaptıran aktris, henüz 22 yaşındayken ilk Oscar'ıyla tanıştı: 2012 Akademi Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı Silver Linings Playbook'taki performansıyla Jennifer Lawrence'a gitti.

    2013'te efsane film American Hustle'da başrolü Christian Bale ve Bradley Cooper ile paylaşan, X-Men serisine de 2014'te Mystique rolüyle adım atan Jennifer Lawrence, en çok da Açlık Oyunları'ndaki Katniss rolüyle tanınıyor.

    Bu yıl aday gösterildiği filmin ismiyse Joy. David O. Russell'ın yönettiği filmde güzel yıldız, aşırı güçlü bir aile şirketi kuran Joy Mangano karakterini canlandırıyor. Filmin diğer başrolleri de ayrı efsane: Robert De Niro ve Bradley Cooper!İşte bir şaşırtıcı isim: Brie Larson!

    1 Ekim 1989 doğumlu Amerikalı aktris Brie Larson, ilk kez Oscar Ödülleri'nde aday gösterildi!

    2013 yılında Spectacular Now'da oynadığı Cassidy karakteriyle gözümüzde tatlış bir imaj yaratan Brie Larson, küçüklüğünde Disney yıldızı olan; ama kendini bozmayan ender isimlerden biri :)

    Lenny Abrahamson'ın yönettiği, IMDB'den de 8.3 gibi oldukça yüksek bir puan alan Room (Türkçe'ye çevirisi: Gizli Dünya) ile En İyi Kadın Oyuncu olarak bir Altın Küre küre alan aktris, Altın Küre'nin Oscar habercisi olduğunu göz önünde bulundurursak, Oscar'a en yakın isim olarak da göze çarpıyor.İlk kez aday gösterilen bir aktris daha: Saoirse Ronan!

    12 Nisan 1994 doğumlu gencecik bir isim var aday listesinde: Saoirse Ronan :)

    İrlandalı oyuncu anne babanın kızı olan aktris, henüz 13 yaşındayken Atonement filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu olarak Oscar'lara ve Altın Küre'ye aday gösterilmişti. 2009'da Peter Jackson'ın yönettiği The Lovely Bones'daki rolüyle Bafta Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı elde eden Saoirse Ronan, bu yıl Brooklyn'deki Ellis Lacey rolüyle tüm adaylıkları topladı.

    Altın Küre'de ödülü Brie Larson'a kaptıran genç yıldıza, Colm Toibin'in romanından uyarlama olan Brooklyn'de Harry Potter'ın Bill Weasley'si, Star Wars: The Force Awakens'ın da General Hux'ı olan Domhnall Gleeson eşlik ediyor...50 yıllık kariyer, yılların emeği, ilk Oscar adaylığı: Charlotte Rampling karşınızda!

    5 Şubat 1946 doğumlu İngiliz sanatçı Charlotte Rampling, bugüne kadar İngiliz, Amerikan, Fransız ve İtalyan yapımı filmlerde rol alan, tam 4 defa Cesar Ödülü kazanan çok büyük bir isim...

    Bu yüzdendir ki, hanımefendinin 88. Akademi Ödülleri'nde ilk kez En İyi Kadın Oyuncu'luğa aday gösterilmesi oldukça şaşırtıcı, oldukça gecikmiş bir haber! 1965'ten beri beyazperdede yer alan usta aktris, Georgy Girl (1966), On Ne Meurt Que Deux Fois (1985), Stardust Memories (1980) ve Swimming Pool (2003) gibi filmlerle tanınıyor.

    Charlotte Rampling 2001 yılında Cesar Onur Ödülü'ne, 2002 yılındaysa Legion d'Honneur ödülüne layık görüldü. Kendisine Oscar adaylığı getiren 45 Years filmiyle de yakın zamanda Gümüş Ayı ve Berlin Film Festivali ödüllerini kazandı. Mynet'in sinefilleri ödül kime gider diyor?

    Peki IMDb bu konuda ne diyor?

    Peki sizce kim alır?

    Ankete katılın!


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler