Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ölmeden Önce Gidip Nefes Almanız Gereken, Dünya Üzerindeki 100 Özel Ormandan Biri: Yenice

    İnanılmaz bir deniz okyanusu manzarası düşünün ama bu manzaranın Alpler veya Asya'daki ormanlardan biri yerine Karabük'te olduğunu düşünün.

    1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından ‘acil olarak korunması gereken 100 sıcak nokta’ dan biri ilan edilen Yenice Ormanları Türkiye'nin 9 sıcak orman noktasından biri. Avrupa'nın en değerli ormanlarından biri olan Yenice, Karabük’ün en batıdaki ilçesi. İl merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Yenice yolu, Filyos Çayı’nın açtığı derin bir vadiden geçiyor. Yenice Irmağı’nın iki yakasına kurulan ilçenin çevresi, yeşilin her tonunun görülebildiği ormanlarla kaplı. Bitki dokusu nedeniyle bölgede “Yeşil Yenice” ismiyle biliniyor. Tipik Batı Karadeniz iklimine sahip.

    Avrupa Ormanları’nın 100 sıcak noktasından biri olan Yenice Ormanları bitki örtüsü açısından oldukça zengin. Özellikle meşe türlerinin oluşturduğu ormanlar, yaşlı kayın, gürgen, porsuk ağaçları ve çınar grupları bölgeye ayrıcalık kazandırıyor.

    Yenice Ormanları'nda alternatif doğa sporları olarak trekking, kampçılık, bisiklet, kaya tırmanışı, kuş gözlemi, foto safari, rafting, yamaç paraşütü, ATV ve jeep safari imkanları bulunuyor. Yürü yürü kaybolma!

    Yürüyüş parkurları, her seviyedeki yürüyüşçülere hitap edebilmek amacıyla üç farklı kategoriden oluşuyor: Birkaç saatlik kısa parkurlar, 4-6 saatlik günübirlik yürüyüşler ve 2-6 günü kapsayan uzun rotalar. Uzunluğu 4 ile 60 kilometre arasında değişen 21 parkurun toplamı, alternatif güzergahlarla birlikte 396 kilometreye ulaştırılmış. Patikalarda 50 metre, orman yollarında çevreyi kirletmeme adına 400 metre aralıkla kırmızı-beyaz işaretler konularak yürüyüşçülerin işleri kolaylaştırılmış. Bu işaretleme uluslararası platformda “grande rondonnee” olarak bilinen sistemle yapılmış. Rotaların belirginleştirilmesi için işaretlerin yanı sıra başlangıç ve bitiş noktalarına ve birçok kavşak noktasına tabelalar yerleştirilmiş. Kamp ve karavan hayatı için ideal

    Her mevsim doğanın paletinde beliren kendine özgü renkleri, sürpriz şelaleri, billur su kaynakları, mor-sarı orman gülleri, soğuk suların çağladığı derelerde yaşayan kırmızı benekli alabalığı, ağaç kokulu evleri, bu evlerin hediyelik eşyalara dönüşen ahşap maketleri tahta kaşıkları ve bastonları ile mutlaka görülmesi gereken bir yer Yenice.

    El değmemiş bakir yapısını koruyan doğa, ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunuyor. İşaretlenmiş patikalarda, su ve kuş sesleri arasında, sonbahar renklerinden oluşan tablonun içinde yürümek, Kızılkaya Vadisi’nin şelale ve göletlerinde yüzmek, Şeker Kanyonu’nda adrenalini artırmak, yeşil sessizlik içinde bisiklet rotalarında pedal basmak, Keltepe zirvesinde özgürlüğü yaşamak, mavi-yeşil göletlerde ıssızlığın keyfini çıkarmak, Gökdere Tabiat Parkı ve Fındıkaltı mesire yerinde piknik yapmak, güneşin yedi rengini birden sergilediği pırıl pırıl bir havada fotoğraf çekmek, dik kaya duvarlarına tırmanarak doğaya meydan okumak, devasa cüsseleriyle anıt ağaçların altında yaşamı sorgulamak, Yenice Ormanları’nda yapılacak faliyetlerden sadece bir kaçı. Kent Ormanı, Fındıkaltı, Büyükdüz, Küre Havuzu, Sorgun Yayla ve Göktepe Yaylası kamping ve karavan etkinlikleri açısından en uygun alanlar.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler