Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nereden, Nereye? Oyun Dünyasının Temellerinin Atıldığı ‘Kahverengi Kutu’ ve 3D Oyunlara Uzanan Serüveni

    Hem teknolojiyi, hem de insan zekasını tetikleyen ‘kahverengi Kutu’nun hikayesi, aslında bize çok da yabancı değil. İlk halini ve değişim serüvenini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız...

    Kahverengi Kutu'nun mucidi

    Ralph Baer ve arkadaşları tarfından 1966 yılında düşünülen, yapımına başlanan bu devrim niteliğindeki kutu (ilk video oyun konsolu), sadece 128 Kb’lık bir güç barındırıyordu. Yani, neredeyse bir Microsoft Word dosyası kadar.

    İlk video oyunu

    İlk video oyunu Pong adlı oyundu. Şu an çok basit gelebilir ama o zamanlar bir teknoloji harikasıydı.

    Odyssey

    1972 yılında Odyssey, 100 dolardan daha aşağı bir fiyatla raflardaki yerini aldı. Odyssey oyunları bu arada denenmeye devam ederken, oyunu deneyenler arasında Nolan Bushnell adında bir mühendis de vardı.

    Atari 2600

    Nolan Bushnell, 1977 yılında, Atari 2600 adı ile yeni bir oyun konsolu yarattı. Bu oyun konsolu 2. jenerasyon oyun konsollarının ilkiydi. Bir kırmızı düğmesi ve sekiz farklı yön hareketi ile piyasaya giren oyun konsolu yeni bir çağ başlattı.

    Microprocessor

    Yeni bir çağın başlamasının nedeni ise, Atari ile microprocessor, yani chip adı ile yeni bir teknolojinin hayatımıza girmiş olmasıydı. Bu sayede boyutlar küçülmüş ama özellikler artmıştı. 2. jenerasyon çağı yaklaşık 10 yıl sürdü.

    1. Jenerasyon (80’li Yıllar)

    1983 yılına gelindiğinde, Nintendo NES 1983’te piyasaya sürüldü ve 3. jenerasyon başlamış oldu. Yaklaşık 3 yıl sonrasında ise 3. jenerasyonda efsaneleşmiş olan bir diğer konsol, Sega Master System piyasaya çıktı. Ortalama 8 bit gücünde olan bu oyun konsolları, 2. jenerasyon oyun konsollarını tarihe gömdüler.

    1. jenerasyon (90’lı yıllara girilirken)

    Sega’nın, 1988 yılında Sega Mega Drive konsolunu çıkarması ile 4. jenerasyon başlamış oldu. 16 bit teknolojisine sahip bu konsollarla, artık grafikler ve sesler daha güçlü hale gelmeye başladı (Tabii ki, bir önceki jenerasyona göre).

    1. jenerasyon (‘İlk’lerin ve ‘son’ların jenerasyonu)

    1993 yılına gelindiğinde 3D grafiklere sahip oyun konsolları, tüm diğer jenerasyonları geride bıraktılar. Oyun CD’leri bu dönemde kullanılmaya başladı. 32-64 bit teknolojisi daha yüksek çözünürlüklü oyunlara imkan sağlarken, bir efsanenin piyasadan çekilmesi ve yeni bir efsanenin doğması bu dönemde oldu.

    Atari piyasadan çekildi

    5. jenerasyona öncülük eden Atari Jaguar, yeni jenerasyonu başlatan marka olmasına rağmen, pazarlama başarısızlığından dolayı tamamen piyasadan çekilme kararı aldı.

    Sony Playstation (1994)

    Nintendo’nun ara üreticisi olarak destek veren Sony, aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı ayrılma kararı alarak kendi oyun konsolunu üretmeye başladı ve yeni bir efsane böylelikle doğmuş oldu.

    1. jenerasyon

    Sega’nın öncülük ettiği bu dönem, Sega sayesinde devrimsel özelliklere sahip oyun konsollarını doğurdu ama Playstation 2’nin piyasaya çıkması ile Sega’nın piyasadan çekilmesini tetikledi. En önemli özelliklerinden biri ise kuşkusuz Online oyun devrinin başlamasıdır. Bu jenerasyonla birlikte, oyun çözünürlüklerinde devrim yaşandığı gibi, Playstation 2 tüm zamanların en çok satan oyun konsolu oldu.

    Microsoft’un piyasaya girmesi

    Microsoft, ilk oyun konsolu olan Xbox ile bu dönemde piyasaya girdi.

    1. jenerasyon

    Playstation 3'ün 2005 yılında başlattığı bu yeni jenerasyon sayesinde, blu-ray medya formatı ile 1080 i/p Full HD oyun oynama imkanı mümkün oldu.

    İçinde olduğumuz 8. jenerasyon

    Bu jenerasyon için, 2 oyun konsolunun ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Playstation 4 ve Xbox One. Oyun konsolları günümüz dünyasında sadece bir oyun konsolu değil, aynı zamanda TV, bankacılık, internet hizmeti veren teknoloji harikalarına dönüştü. O küçük kahverengi kutu ve sonrasında yaşananlar gerçekten büyüleyici.

    En Çok Aranan Haberler