Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Negatif Kişilerin Sızlanmasını Durduracak 7 Akıllıca Cevap

    Sızlanmaları ve şikayetleriyle tüm hayat enerjinizi emen birisiyle mi karşılaştınız? İşte, karamsarlığa karşı o sıradaki ortamı aydınlatacak ve sohbetin daha olumlu bir yönde akmasını sağlayacak 7 akıllıca yöntem.

    Enerjinizin azaldığını ve ruh halinizin karanlığa doğru gittiğini hissediyorsunuz. Pozitif kalmaya çalışmak için elinizden geleni yapsanız da sonunda enerjiniz emilmiş olarak ve hatta depresif hissediyorsunuz. Sızlanmaları ve şikayetleriyle tüm hayat enerjinizi emen birisiyle karşı karşıyasınız.

    Onlara destek olmak için fikirlerine katılıyorsunuz ve belki de onlar yerine siz de kızıyorsunuz. Bu da onların daha da dolmasına ve daha önce defalarca duyduğunuz şikayetlerin karanlık döngüsünde ilerlemelerine neden oluyor. Ruh hali bulaşıcıdır, bu yüzden de negatif insanların sizi aşağı çekmesini önlemek için proaktif olmalısınız. Karamsarlıktan etkilenmemek için, onların odaklandıkları şeyi negatiflikten uzaklaştıracak akıllıca sohbet stretejileri kullanmalısınız.

    İşte, karamsarlığa karşı o sıradaki ortamı aydınlatmak ve sohbetin daha olumlu bir yönde akmasını sağlamak için 7 akıllıca yöntem. 1. "Oldukça üzgün gözüküyorsun. Hadi seni sakinleştirecek başka bir şeyden bahsedelim."
    Bu cevap, onların iyiliğini düşündüğünüz için konuyu değiştirmeyi önererek empatinizi gösterir. Birisi aşırı duygusal bir durumda olduğunda, konuyu tamamen değiştirmek en iyisidir. Duyguları o sırada çok yoğun olduğu için, o konu hakkında onları sakinleştirecek mantıklı bir sohbet gerçekleştirmek mümkün değildir.

    2. "Zorlu bir durumda gibi görünüyorsun. Bunu nasıl aşacaksın?"
    Bu cümleyle onların içinde olduğu zorluğu kabul ediyorsunuz. Negatif kişiler duyulmayı çok arzularlar. Onların durumuyla empati kurduğunuzda, onları kolayca olası çözümleri düşünmeye yönlendirebilirsiniz. Gururları büyük olasılıkla çok yüksektir ve işe yarar bir çözüm bulmak isteyeceklerdir. Eğer "Hiçbir fikrim yok" şekliden cevap verirlerse, olası bazı olası çözümler üzerinde beyin fırtınası yapmalarını önerebilirsiniz.

    3. "Bu durumu bu kadar iyi ele alıyor olmandan etkilendim."
    Şikayet edip duran insanların genelde ilgiye ihtiyaçları vardır. Çoğu zaman, biri bir başkasına negatif olduğunda, aslında kendilerine karşı da oldukça negatiflerdir. Eğer onlara ihtiyaçları olan sevgi ve övgüyü gösterirseniz, yelkenlerini suya indirip negatif düşünme şeklinin dışına çıkmaları mümkün.

    4. "Bunun olmasına üzüldüm. Acaba senin böyle hissetmene neden olduklarının farkındalar mı merak ediyorum."
    Çoğu kez, sızlanan ve şikayet eden kişiler dolu olumsuz varsayımda bulunurlar. Bazen olanları diğerlerinin açısından görmekte zorlanabilirler. Kendilerini kurban gibi hissetme mentalitesinde takılı kalırlar. Bu olduğunda, onlarla tartışmadan sorular sorarak olasılıkları düşünmelerini sağlayabilirsiniz.

    5. "Eskiden böyle bir durum olduğunda, ne yapmak işine yaramıştı?"
    Negatif kişiler, kendilerine büyük bir saygısızlık yapıldığını düşünürlere ve kontrol kendilerinde değil gibi hissederler. Sohbetin kontrolünü onlara vererek ve eski deneyimlerini sorarak, sürücü koltuğunu onlara vermiş olursunuz. Buna hoşlarına gider. Bu onlara ihtiyaçları olan saygıyı ve ilgiyi verir

    6. "Hayır, olamaz. Bunu çözmene yardım etmek için yapabileceğim bir şey var mı?"
    Bu cevapla onların tarafında olduğunuzu gösteriyorsunuz. Muhtemelen kendilerini yalnız hissediyorlar, bu da onların içinde oldukları olumsuz bakış açısına neden oluyor. Çoğu kez, sizi bu işe bulaştırmayacaklardır. Ama yine de onların tarafında olduğunuz göstermiş olacaksınız. Bu akıllarında kalacak.

    7. "Zor bir gün geçiriyor gibisin. Bugün senin için iyi giden tek bir şey ne?"
    Bu aynı anda birçok şey hakkında şikayet eden kişiye söylenebilecek iyi bir cümle. Negatif düşünme şekline saplanıp kaldıkları için negatif şeylere odaklanmaktan kendilerini alamazlar. Bu soru, onların o güne dair minnettar oldukları şeyleri görmelerini sağlar. Minnet olduğunuz şeyleri düşünürken, barut gibi sinirli ve olumsuz olmak zordur. Sonuç olarak, bu tüyolar, negatif kişilerin ruh halini olumlu bir ruh haline çeviren yöntemlerdir. Bunları gerçekleştirebilmek ise uygulama ve hazırlık gerektirir. Kişinin negatifliğiyle yüzleşmesini daha çok olumsuzlukla sağlayamazsınız, bu durumu sadece daha kötüleştirir. Diğer taraftan, negativiteyi sınırsız bir pozitiflikle de karşılayamasınız, bu onların yüzüne tokat çarpmak gibi gelir. Negatif yaklaşımla başa çıkmanın en iyi yolu, durumu kabul edip odaklarını başka bir yere yönlendirmektir.

    Bu tüyoların işe yaramasının nedeni, zıtlaşan bir tutum olmaması ve sohbeti öldürmemesidir. Kendi pozitifliğinizi yok etmeden onlara sevgi ve destek vermeye çalışıyorsunuz. Bir dahaki sefere sızlanan birisiyle karşılaştığınızda bunları deneyin. Birisinin gününü iyiye çevirmek hem sizin enerjinizi yükseltir, hem de pozitif bir etki yaratır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler