Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden Köpeğinizin Patileri Patlamış Mısır Gibi Kokar?

    Aslında bu, mısır cipsine biraz daha yakın bir koku, bundan dolayı da "Frito Ayaklar" (Frito bir mısır cipsi markası) deniliyor.

    Peki bunun nedeni ne? Hayvanların çoğunun derisi mikrop yuvasıdır. Bill Bryson’ın A Short History of Nearly Everything (Neredeyse Her Şeyin Kısa Tarihi), kitabında da belirttiği gibi; “Eğer sağlığınız iyiyse ve hijyen konusunda sıradan bir özen gösteriyorsanız, üzerinizde yaşayan bir trilyon civarında bakteriniz var demektir – bunlardan yaklaşık yüz bin tanesi derinin her santimetre karesinde bulunur.” Köpek ayakları bakteriler için mükemmel bir yerdir ve mayalar da bu yaşam alanını işgal eder. Çünkü ayak parmakları ile ayak tabanları arasındaki derinin kıvrımları ve çukurlarında hava akımı olmayan birçok nemli yer vardır. Bakteriler buraya akın ederek keyifle çoğalırlar.

    Bütün bu mikroorganizmalar keskin kokularını salarlar ve bazı köpeklerin ayaklarındaki patlamış mısır / mısır cipsi kokusu maya veya Proteus bakterisinden kaynaklanıyor olabilir. Her ikisi de tatlı, mısır tortillasına benzer kokularıyla bilinirler. Veya bunun nedeni, daha çok meyve gibi kokan – ancak birçok kimseye göre daha çok patlamış mısır gibi kokan Pseudomonas bakterisi de olabilir.

    Daha önce de söylediğim gibi, evcil hayvanınızda (ve sizde) birçok bakteri olması gayet normaldir. Bu bakterilerin, köpeğinizin lezzetli atıştırmalıklar gibi kokmasını sağlamasının dışında yapabilecekleri daha kötü şeyler var. Frito ayaklar, koku çok kuvvetli olmadığı sürece bir sorun teşkil etmezler. Kuvvetli koku ise bir enfeksiyon belirtisi olabilir ve veterineriniz tarafından kontrol edilmelidir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler