Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden Dışarıda Tek Başınıza Yemek Yemeye Gitmelisiniz?

    Tabakta kalan son patates kızartması da sizin.

    Dışarıda tek başına yemek yeme fikri çoğu kişiye ürkütücü geliyor olabilir ama giderek daha fazla kişi tek kişilik rezervasyonlar yapıyor.

    OpenTable'da yeni yayınlanan bir araştırmaya göre, tek kişilik rezervasyonlar son 2 yılda % 62 arttı. Belki bunun nedeni her şehirde Instagram'a yollanması gerekli yemeklerin çokluğu, belki de tek başına vakit geçirmeye duyulan ihtiyaç veya her ikisi de. Ama nedeni ne olursa olsun bunun şerefine kadeh kaldırmaya değer (tek başına).

    Vice'tan Nell Frizell, tek başına yemek yemeninin insanı daha iyi biri yaptığını iddia ediyor:

    "...yediğiniz şeye odaklanmak ve yediğiniz çevrede tek başınıza olmak, kişisel yeterliliğin mihenk taşlarındandır. Yediğiniz şeyi yargılanmasından, diğer kişilerin sıkıcı diyet kısıtlamalarından, havadan sudan konuşmalardan, birisiyle buluşmayı beklerken masadaki peçeteyi kemirmeye başlamaktan kurtulursunuz. Tek kişilik bir adasınızıdır."

    Aşağıda tek başınıza yemek yemeniz için beş nedeni sıraladık:

    1. Tek başınalığı deneyimlersiniz.

    Tek başına demek yalnız demek değildir ve tek başına yemek yemenin önemli faydaları var. En iyi arkadaşınızla (kendinizle) vakit geçirmeniz yaratıcılığınızı artırır ve kendinizi daha çok sevmenizi sağlar. Ayrıca tabaktaki son patates kızartmasını da başkasına önermeniz gerekmez. Hepsi sizin.

    2. Havadan sudan konuşmanız gerekmez.

    Bir arkadaşla yemek yerken havadan sudan konuşulur. Günün nasıldı, kedin nasıl vs vs. Başka insanların iş yerlerinde olup bitenlere kafa yormak, uzun bir günün ardından insanı daha da yorar. Yüzeysel sohbetten arınmak, beyninizin konuşmaya değer asıl konulara dikkat vermesini sağlar. Ve insanları uzun vadede mutlu yapan şey derin sohbetlerdir.

    3. Beyninizi rahatlama ve sadece tek bir şeye odaklanma fırsatı olur.

    Hepimiz fazlasıyla yoğunuz. Çoğu araştırmacı, aynı anda birden çok iş yapmanın zorluğuna dikkat çekiyor ve bunun aslında her iki işi de tamamlama süremizi uzattığını belirtiyor. Tek başınıza yemek, yemeğin tadını çıkarmanızı sağlar ve sohbette lokmalarınız arasında oluşan garip sessizliği önlemek için çaba harcamanız gerekmez.

    4. Bu anı meditasyona dönüştürebilirsiniz.

    Yukarıda bahsi geçen aynı anda çok iş yapmanın istisnası, dışarıda tek başınıza yemek yerken meditasyon yapmaktır. Yediğiniz yemeğin tüm tadını almaya odaklanın. Yemeğin tadına, kokusuna, çiğnemenizin sesine odaklanarak, her tür yemekle meditasyon yapabilirsiniz.

    5. Daha sağlıklı seçimler yaparsınız.

    Birisi tatlı yemeyi önerdiğinde, aç olmadığınız halde veya canınız tatlı istemediği halde uyumsuz davranmamak için kabul etmek durumunda kalmazsınız. Sizin yemeğiniz = sizin kurallarınız. Yapılan araştırmalar, insanların beraber yemek yedikleri kişinin yeme tarzına uyum sağladığını gösteriyor, yani eğer diğer kişi daha çok (veya daha az) yiyorsa siz de öyle yapıyorsunuz. Tek başına yemek yerken ise kendi yeme şeklinizi uygular ve doyduğunuza kendiniz karar verirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler