Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    NBA Üçlük Yarışmasını Kazanmış En Unutulmaz 10 Şutör

    NBA All Star etkinlikleri 12-14 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Etkinliklerin bir diğer önemli ayağı da üçlük yarışması. İşte üçlük yarışması kazanmış en iyi şutörler.

    Üç sayılık atış ilk defa ABA ile hayatımıza girdi, NBA'de ise 1979-80 sezonunda ilk defa üç sayılık atış çizgisi belirlendi. Bir All Star etkinliği olarak üçlük yarışması ise ilk defa 1986'da yapıldı. NBA'in en iyi şutörleri kendisini bu yarışmada test etti.

    Geçtiğimiz sene yapılan yarışmayı ise harika çocuk Stephen Curry kazandı. Curry, bu sene ünvanını korumak için tekrar üç sayı çizgisinin gerisinde olacak. Stephen Curry'nin rakipleri ise; Golden State Wariors'tan takım arkadaşı Klay Thompson, Houston Rockets'in sakallı yıldızı James Harden, Milwaukee Bucks'tan Khris Middleton, Toronto Rapros'tan Kyle Lowry, Los Angeles Clippers'tan JJ Reddick, Miami Heat'ten Chris Bosh ve Phoenix Suns'tan Devin Booker.

    Stephen Curry, üçlük yarışmasını bu sene de kazanacak mı? Şansı epey yüksek olsa da bilemiyoruz ancak şimdiden NBA'in gelmiş geçmiş en iyi şutörleri arasında yerini aldğını söyleyebiliriz.

    İşte üçlük yarışması galibi ünvanı taşıyan en iyi 10 şutör.

    1. Steve Kerr

    Şimdilerde parkelerin gördüğü en iyi şutörlerden biri olan Stephen Curry'nin etrafına kurulan Golden State Wariors'ın koçu olarak rekorlara imza atan ve koçluğunun daha ilk yılında şampiyonluğu kazanan Steve Kerr, üç sayılık atışlarda akla gelen ilk isimlerden biriydi. 82 maçlık sezonu 72 galibiyetle kapatan efsanevi 96 Chicago Bulls takımının da bir üyesi olan Steve Kerr oyunculuk kariyerinde 3 tanesi Bulls ile 2 tanesi Spurs ile olmak üzere tam 5 şampiyonluk kazandı.

    Ceza üçlüklerinin unutulmaz isimlerinden ve NBA'in en iyi şutörlerinden olan Kerr 1997 yılında yapılan üçlük yarışmasının da galibi olmuştu. 9. Jeff Hornacek

    Jeff Hornacek, Karl Malone'lu John Stockton'lı efsanevi Utah Jazz'ın en önemli parçalarından biriydi. Bunu Jazz organizasyonunun Hornacek'in 14 numaralı formasını emekli etmesinden de anlıyoruz. NBA tarihinin en önemli şutörlerinden birisi olan Jeff Hornacek şimdilerde koçluk kariyerine devam ediyor.

    Kariyerini %40 üçlük isabetiyle tamamlayan Jeff Hornacek 1998 ve 2000 yıllarında iki defa üçlük yarışmasını kazandı. 8. Craig Hodges

    1991 ve 1992 senelerinde Michael Jordan'lı, Scottie Pippen'lı efsanevi Bulls kadrosunda oyun kurucu olarak görev yapan ve şampiyonluğa ulaşan Craig Hodges tam bir üçlük canavarıydı. Üçlük ortalamasında üç defa ligi lider tamamlayan Hodges, üçlük yarışmalarının da en başarılı isimlerinden birisi.

    1990, 1991 ve 1992 senelerinde üç defa üst üste üçlük yarışmasını kazanan Hodges, Larry Bird ile beraber bunu başarabilen iki oyuncudan birisi. Ayrıca bir üçlük yarışmasında arka arkaya 19 şut isabeti bularak bu alanda da rekoru elinde tutuyor. 7. Paul Pierce

    Paul Pierce'ın NBA tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğuna şüphe yok. 2008 yılında Boston Celtics ile uzun bir aradan sonra şampiyonluğa da ulaşan ve finallerin en değerli oyuncusu oldu. Paul Pierce oyunun en sıcak olduğu anlarda sorumluluk almaktan asla çekinmeyen mücadeleci yapısıyla hafızalara kasıldı.

    Şu aralar kariyerinin son demlerini Los Angeles Clippers'ta geçiren Paul Pierce 2010 yılında üçlük yarışmasını da kazandı. 6. Mark Price

    Lebron James öncesi Cleveland Cavalliers'ın en parlak yılları Mark Price'ın 25 numaralı formasıyla parkelerde arz-ı endam ettiği yıllardı. Mark Price çok iyi bir şutördü ve 1992 yılında Cleveland'ı Doğu Konferansı finallerine taşıyan en önemli etmenlerden biriydi, belki karşılarına Michael Jordan'lı Bulls çıkmasaydı finallere de ulaşacaktı.

    Kariyeri boyunca %40 ile üçlük atan Mark Price, 1993 ve 1994 yıllarında iki sene üst üste üçlük yarışmasını kazandı. 5. Dirk Nowitzki

    Onu anlatmaya gerek var mı? Sanırım hepiniz onu tanıyorsunuz. NBA tarihinin gelmiş geçmiş en büyük Avrupalı oyuncusu hiç kuşkusuz Dirk Nowitzki. Dirk, 2007 yılında normal sezonun en değerli oyuncusu, şampiyonluğa da ulaştığı 2011 yılında finallerin en değerli oyuncusu ödülünü kazandı. İmza hareketi olan orta mesafeden kendine has tek ayak üzerinde geriye çekilerek attığı şutlarla neredeyse durdurulması imkansız olan Dirk Nowitzki eli sıcak olduğunda üç sayı çizgisinin gerisinden de gayet isabetli şutlar çıkarıyor.

    Bütün bu başarıların ve bu muazzam kariyerin yanında Dirk Nowitzki 2006 yılında düzenlenen üçlük yarışmasını da kazandı. 4. Peja Stojakovic

    Hidayet Türkoğlu'nun maçlarını izlemek için uykusuzluk çekmiş nesil için en önemli oyunculardan biri de Peja Stojakovic'ti. Eli ısındığı zaman durdurması neredeyse imkansız olan şutlarıyla aklımıza kazınan Peja, NBA tarihinin gelmiş geçmiş en önemli Avrupalı oyuncularından biri. Bunun yanı sıra şut tekniği ve titremeyen eliyle NBA tarihinin en önemli şutörlerinden birisi.

    Kariyerindeki tek şampiyonluğu kariyerinin son zamanlarında Dirk Nowitzki'nin çılgın attığı 2011 yılında Dallas'ta yaşayan Peja 2002 ve 2003 yıllarında iki defa üçlük yarışmasını kazandı. 3. Stephen Curry

    Son iki senenin en göz önündeki en önemli NBA oyuncusu Stephen Curry aynı zamanda NBA tarihinin gelmiş geçmiş en önemli şutörlerinden biri olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. 'Yok artık bu kadarı da olmaz!' dediğimiz mesafelerden çok zor pozisyondaki isabetli şutlarıyla takımın başarısında en önemli rolü oynayan geçtiğimiz yılın en değerli oyuncusu tarihe de adını altın harflerle yazdıracakmış gibi duruyor. Bu formunu devam ettirdiği sürece bunu başarması da imkansız değil.

    Geçtiğimiz yıl üçlük yarışmasını kazanan Stephen Curry, bu yıl da yarışmanın tartışmasız favorisi. 2. Ray Allen

    NBA tarihinin en iyi şutörü kimdir denildiğinde 4 ya da 5 oyuncu sayılabilir, bunlardan birisi ve en çok söyleneni mutlaka Ray Allen olacaktır. Ray Allen, NBA tarihinin gelmiş geçmiş en çok üçlük isabeti bulan oyuncusu ünvanını hala elinde bulunduruyor. Ayrıca son saniye basketleriyle takımlarını birçok kez ipten aldı.

    2008'de Boston Celtics ile 2013'te Miami Heat ile şampiyonluğa üçlükleriyle büyük katkı veren Ray Allen 2001 yılında üçlük yarışmasını da kazandı. 1. Larry Bird

    Larry Bird ve Magic Johnson lige girdiklerinde NBA'in kaderini geri dönülemeyeek bir şekilde değiştirdiler. NBA artık global bir marka olma yolunda kararlı bir şekilde ilerliyordu ve bunu Boston Celtics efsanesi Larry Bird ve Los Angeles Lakers efsanesi Magic Johnson'a borçluydu. Oyunun yönünü değiştirmek gibi işlerin yanı sıra Larry Bird, durdurulması zor jump-shot tekniğiyle NBA tarihinin gelmiş geçmiş en önemli şutörlerinden biriydi.

    Larry Bird, 1986, 1987 ve 1988 yıllarında üç defa üst üste üçlük yarışmasını kazanarak bunu başarabilen iki oyuncudan birisi oldu.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler