Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    NBA All Star Maçı İçin Nefeslerimizi Tuttuk! 2016 All Star Maçında Bizi Neler Bekliyor?

    NBA All-Star hafta sonu etkinlikleri için çok az bir süre kaldı. Bakalım NBA'in en önemli yıldızlarını sahada buluşturan maç beklentileri karşılayabilecek mi?

    Doğu Konferansı'nın ezici bir üstünlüğü var

    2016 NBA All Star hafta sonu etkinlikleri Kanada'nın Toronto kentinde yapılacak. 1951 yılından beri, 1999'da NBA ligindeki lokavt nedeniyle iptal edilen sezon dışında düzenli olarak yapılan NBA All Star maçı ilk defa Amerika Birleşik Devletleri'nin dışına taşınarak kuzeyin beyaz ve huzurlu ülkesi Kanada'da yapılacak. Formaların arkasında Toronto gökdelenlerinin belli belirsiz bir silüeti işlenmiş ve şortlarda Kanada'nın sembolü akçaağaç yaprağı kullanılmış ve formalarda bir Kanada esintisi hissetirilmiş.

    Bu zamana kadar yapılan NBA All Star maçlarında Doğu Konferansı'nın ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar yapılan maçların 37'sini Doğu kazanırken, 27'sini Batı kazandı. Doğu'nun bu ezici üstünlüğüne rağmen son 15 yılda üstünlüğü Batı Konferansı ele geçirmiş durumda. Son 15 yılda yapılan maçların 10 tanesini Batı kazanırken yalnızca 5 tanesini Doğu kazanabildi.

    19 yıl sonra ilk defa Dirk Nowitzki ve Tim Duncan yok

    Gelecekte Hall of Fame seçilmesine kesin gözüyle bakılan iki büyük basketbolcu da bu sene All Star kadrosuna seçilmedi. 1997 yılından beri 19 yıldır düzenlenen All Star maçlarında bu iki oyuncudan herhangi biri mutlaka All Star kadrosunda yer alıyordu. İkisinin de oyun tarzı şova dayalı olmasa da bu seneki All Star maçında kesinlikle gözlerimiz Dirk ve Duncan'ı arayacak. Kobe Bryant'ın son All Star maçı

    Kobe Bryant'ın seveni kadar nefret edeni de var ancak bir gerçek var ki Kobe basketbol sporunun yaşayan efsanelerinden birisi. Sene başında bu sezon son sezonu olacağını açıklayan Kobe Bryant, parke üzerinde basketbol seyircilerine birçok unutulmaz an yaşattı. Sayı rekorları kırdı, şampiyonluklar yaşadı, son saniye üçlükleri attı, bu tarzda oynayan her yıldız oyuncu gibi Jordan'la karşılaştırıldı kısacası basketbol adına ne yapılabilirse onu yaptı. Lige adım attığı 1996 yılından beri basketbola damga vuran isimlerden biri oldu. Çok konuşuldu, çok tartışıldı, her zaman göz önündeydi ve devrinin sonuna geldi.

    Kobe Bryant'ın All Star karnesi de epey iyi, ilk kez 1998 yılında All Star seçilen Kobe tam 14 kez üst üste All Star seçildi ne var ki 2010, 2014 ve 2015 yıllarında All Star maçlarını sakatlığı nedeniyle kaçırdı. Oynadığı All Star maçlarından 4 tanesinde MVP ödülünü alarak bu alanda Bob Petit ile rekoru paylaşıyor. (2009 yılında bu ödülü düşman kardeşi Shaquille O'Neal ile paylaştı)

    Tim Duncan ve Dirk Nowitzki'nin All Star kadrosunda olmaması ve Kobe Bryant'ın son All Star maçı olmasıyla 2016 All Star maçını bir devrin kapanışı olarak adlandırabiliriz.Doğu kadrosunda kimler var?

    Doğu Konferansı'nda seyirci oylarıyla belirlenen ilk beş şu şekilde olacak; Toronto Raptors'tan Kyle Lowry, Miami Heat'ten Dwyane Wade, Cleveland Cavalliers'ten LeBron James, Indiana Pacers'tan Paul George ve New York Knicks'ten Carmelo Anthony.

    Detroit Pistons'ın pivotu Andre Drummond ve Boston Celtics'in atom karıncası oyun kurucu Isiaiah Thomas bu sene ilk defa All Star kadrosuna çağrıldılar. Doğu yedeklerinde bir diğer dikkat çeken isim ise sakatlığından dolayı maça çıkamayacak olan Bulls oyuncusu Jimmy Butler'ın yerine kadroya dahil edilen İspanyol Pau Gasol. Gasol, bununla birlikte 6. kez All Star seçilmiş oldu. Doğu takımının geri kalan yedekleri ise şöyle; John Wall, Chris Bosh, Paul Millsap ve DeMar Derozan.

    Batı kadrosunda kimler var?

    Batı Konferansı'nda seyircioylarıyla belirlenen ilk beş şu şekilde; Golden State Warriors'tan Stephen Curry, Oklahama City Thunder'dan Kevin Durant, yine Oklahoma'dan Russel Westbrook, San Antonio Spurs'ten ilk defa All Star seçilen Kawhi Leonard ve Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant.

    Doğu kadrosuna göre daha dengeli ve kaliteli görünen Batı'da yedekler arasında ilk defa All Star seçilen Warriors forveti Dreymond Green bulunuyor. Dreymond Green, Stephen Curry ve yine yedekler arasında yer alan Klay Thompson ile birlikte Warriors bu sene All Star'a en çok oyuncu gönderen takım oldu. Yedekler arasından Rockets'in The Beard lakaplı süper yıldızı James Harden ve daha önce All Star MVP'si de seçilen Clippers gardı Chris Paul da dikkat çeken isimler arasında. Batı takımının diğer yedekleri ise; Anthony Davis, DeMarcus Cousins ve LaMarcus Aldrige.MVP kim olacak?

    2016'da All Star seçilen oyunculardan Kobe Bryant 4 kez, LeBron James 2 kez, Dwyane Wade, Kevin Durant, Chris Paul ve Russel Westbrook da birer kez NBA All Star MVP ödülünü kazandı. Bu sene ön plana Stephen Curry ve LeBron James çıkıyor. Stephen Curry, muhteşem başladığı ve şu ana kadar çılgın attığı sezonu NBA All Star MVP ödülüyle taçlandırabilir, üstelik kendisi haricinde iki takım arkadaşı daha oynadığı için hep beraber sahada olduklarında uyum sorunu da yaşamayacaktır. LeBron James ise bildiğimiz LeBron, oyunun her tarafını kusursuz bir şekilde oynayabilen, fiziğini iyi kullanan ve baştan aşağı yetenekten oluşan bir adam. Oyunu biraz ciddiye alıp ağırlığını koyarsa All Star maçının MVP'si seçilmemesi için bir neden yok.

    All Star seviyesinde basketbol oynayan her isim elbette MVP ödülünün de adayı olacaktır, bu iki isim dışındaki oyunculardan herhangi biri de ödülü alabilir. Belki de Kobe son All Star maçına kendine has imzasını atıp 5. kez ödülü eve götürür. Bunu bilemeyiz tabii ki ancak All Star maçlarının git gide seyir zevkinin düştüğü de bir gerçek. Bunun nedenleri ise son zamanlarda All Star takımlarının defans yapmayı iyiden iyiye bırakması, bir oyuncunun sırf MVP olabilmek için eline aldığı topu potaya göndermesi veya oyuncuların "Nasıl olsa tatildeyiz" zihniyetine bürünmesi olarak gösterilebilir. Elbette bu bir şov maçı bunun farkındayız ve playoff düzeyinde bir mücadele de beklemiyoruz ancak örneğin 2003 All Star maçında olduğu gibi bir yandan göze hitap eden bir yandan da 'gerçek' bir maç izlemek istiyoruz. MVP kim olursa olsun, biz seyircilere böyle bir yaşatsın yeter.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler