Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nazilerin 'İyi' Yaptığı Şeyler

    Dünya’nın başına gelmiş en kötü şeylerden biri olan Naziler, İkinci Dünya Savaşı’nda yaptıkları katliamlarla insanlığın utanç kaynaklarından biri oldular. Ancak Nazilerin bunca katliama rağmen kendi aralarında ironileşmiş doğru olarak yaptığı bazı şeyler vardı. Sizler için bunları derledik!

    Tütün yasağı

    Adolf Hitler tütünden nefret ediyordu. Alman halkının refahından başka bir şey istemeyen Hitler, halkına zararlı gelen her şeye karşıydı. Sigara reklamlarına kısıtlama, kapalı alanda tütün kullanmama ve tütüne yüksek vergi uygulunması Nazilerin döneminde gerçekleşti. Tüm dünyaya ölüm kusan Naziler iş kendilerine gelince canları oldukça tatlıydı.

    Denek ve kobay hayvanlarının yasaklanması

    1927’den beri yasaklanılması için uğraşılan hayvan deneyleri 1933’de yine Naziler tarafından yasaklanıldı. Toplama kamplarında Yahudi, Çingene, ve homoseksüelleri kobay olarak kullanan Nazilerin hayvanlara gösterdiği bu ilgi oldukça ironik

    Av yasağı ve hayvanları koruma

    Şuan özellikle Batı Avrupa’da av yasaklarını ve limitleri varsa bunu başlatan Nazi dönemindeki Almanlar oldu. İktidara gelir gelmez avlanma yasakları ve hayvan koruma adına politikalar uygulayan Naziler sayesinde bugün bazı ormanlarda hala kurtlar yaşamakta.

    Alman mühendislik harikası; Volkswagen

    Halkın arabası anlamına gelen Volkswagen, Naziler döneminde üretildi. Ayrıca bisiklet kadar ucuz olan bu araç savaş dönemi öncesi ve sonrası halka büyük kolaylıklar sağladı. Volkswagenler bugün hala caddelerde.

    Otobanlar

    Dünya’nın en gelişmiş otoyollarından olan Nazi otobanları yine Hitler döneminde yapıldı. 100.000 işçinin çalıştığı proje Avrupa’nın ilk ciddi otoyolu olan otobanların amacı devleti bütün halinde tutmaktı. Yoksulluk propagandaları

    Naziler tüm halkın belli bir yaşam standartında yaşaması için yoksullara özel bir program uyguladı. Bazi subaylar yüksek gelirli ailelerden bağış toplayarak yoksul halka yardımlar sağladı. Nazilerin bu propagandası savaşa katılım anlamında olumlu etki yarattı.

    İlk roket yapımı

    Bugün Ay’a çıkıldıysa bunun en büyük sebeplerden biri kesinlikle bir Nazi olan Wernher Von Braun adındaki bir bilim adamı. Roketi icat eden Wernher Von Braun V1-V2 serileriyle Naziler'e büyük avantaj elde ettirdi. Ayrıca kendisi sayesinde günümüzdeki roketlerle uzaya çıkılabiliyor.

    Film sektörü

    İlk canlı yayınlanan televizyon programı Naziler tarafından yapıldı. Birçok film tekniğini geliştiren Naziler, özellikle propaganda yapmak için tekniklerinde yeniliklere gitti. Bugün bile Hollywood’da bazı Nazi film teknikleri kullanılıyor.

    Modaya etkileri

    Zamanında bir dönem Naziler üniformalarını üreten Adidas, Puma ve Boss gibi markaları moda dünyasına kazandırdılar dersek yalan söylemiş olmayız. Bugün hala birçok marka onlardan esinlenmekten geri kalmıyor.

    Tıp alanında gelişmeler

    Katliam ve insanlık dışı deneyleriyle kanları donduran Nazi Almanya’sı özellikle toplama kamplarında yapmış olduğu insanlık dışı deneylerle istemeden tıp alanında büyük gelişmelerin olmasına öncülük etmiş oldu. Toplama kamplarından toplanılan denekler sayesinde genetik biliminin yolu açıldı. Bugün birçok tedaviyi Nazilere borçlu olduğumuzu söylesek yanlış olmaz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler