Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mustafa Kemal Atatürk İki Kez TIME Kapağına Çıktı Ama Neden Çıktı?

    M. K. Atatürk, ilki Cumhuriyetin kurulmasından 6 ay önce diğeri ise kurulduktan 5 yıl sonra olmak üzere iki kez dünyanın en çok okunan haftalık haber dergilerinden biri TIME'ın kapağında gözüktü...

    Peki hiç merak ettiniz mi, acaba bu haberlerin içerikleri neydi?

    24 Mart 1923

    Atatürk'ün TIME kapağına çıktığı ilk tarih 24 Mart 1923. Yani cumhuriyetin ilanından birkaç ay önce. Yazı o zamanlar popüler olan bir söze Atatürk'ün verdiği cevapla başlıyor. Atatürk'ün; Osmanlı'nın yozlaşmışlığı, zayıflığı ve "hasta adam" imajı yüzünden "Türk ancak cehennemde kendi efendisi olur" sözüne "Türk Türkiye'de kendi efendisi olur" şeklinde cevap verdiğini belirterek başlayan yazı, I. Dünya Savaşı sonrası Anadolu topraklarında özgür bir ulus kurma mücadelesinden ve Mustafa Kemal Atatürk'ten övgü ile bahsediyor.

    21 Şubat 1927

    TIME'ın Atatürk'ü ikinci kez kapağa taşıdığı tarih 21 Şubat 1927. Lozan anlaşması ve sonuçlarına değinen makalede Mustafa Kemal Atatürk'ten diktatör olarak bahsediliyor. Atatürk'ün Lozan Antlaşması'nın şartlarından memnuniyetsizliğine değinen makalede ABD senatosunun Atatürk'e olan bir mesajına da yer veriliyor. ABD senatosu Atatürk'ün, kurduğu yeni Türkiye'nin hala Osmanlı zamanından kalma "Korkunç Türkler" imajını geride bırakmadığını anlamadığını ve Türk Gençliği'nin savaş nedeniyle geri kalmış diğer ülkelerin gençlerinden çok daha hırslı ve çalışkan olması gerektiğini belirtiyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler