Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mükemmel Şekerlemenin İncelikleri

    Şekerlemenin, yani kestirmenin zihninizi boşalttığını, yaratıcılığınızı ve zekânızı arttırdığını, hatta daha uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenizi sağladığını biliyor muydunuz?

    Gece uykusunu alamamak, kötü beslenmek gibi nedenlerin yanı sıra insan bedeninin öğle saatlerinde hafif uykulu hissetmesi aslında biyolojik saatle ilgili. Ayrıca bir "hayatta kalma" taktiği de! Öğrenme ve odaklanma yetimiz, atikliğimiz gitgide azaldığı zaman vücudumuzun kestirerek bir anlamda saati sıfırladığını düşünebiliriz.

    Şekerlemeden mükemmel sonuçlar almak istiyorsanız, tavsiyelerimize bir göz atın deriz.

    Saate dikkat edin. Uyku uzmanlarına göre en faydalı şekerlemeler, göreceli olarak kısa olanlar. Kısa şekerlemelerde vücut sadece ilk iki uyku evresine girerken, sonraki "dalga" evresinin başlamasıyla uyanmak daha zorlaşıyor ve uyku sersemi olmanız muhtemel. 20 dakika ideal bir süre; ruh haliniz, konsantrasyonunuz, atikliğiniz ve motor becerileriniz ilerleme kaydediyor. Aynı şekilde 45 dakika da duyumsal ve yaratıcı düşünce süreçleri üzerinde büyük bir fayda gösterecektir. Uzun bir uyku çekmek istiyorsanız, 90 dakikayla sınırlayın.

    Sakin ve karanlık bir yer bulun. Gürültü ve ışık uyumanızı kötü etkileyebilir, o yüzden bunları ortadan kaldırmak en iyisi. Rahatsız edici sesleri sınırlamak için kulak tıkacı takabilirsiniz veya beyaz gürültüyü dinleyebilirsiniz.

    Uzanın. Otururken uyuyakalmak elbette mümkün ama uykuya dalması daha zor olacaktır. O yüzden uzanmak daha kolay uykuya dalmanızı ve vakit kaybetmemenizi sağlayacaktır.

    Hemen uykuya dalmak ve şekerlemenin faydalarını görmek istiyorsanız, kafanızda sürekli konuşup duran sesleri susturmanız gerekir. Meditasyon teknikleri bu noktada işe yarayabilir. Nefes almaya konsantre olun, kaslarınızı gevşetin ve hatta daha huzurlu bir yeri hayal edin.

    Kafein alışkanlıklarınızı düzenleyin. Kafeinin tesirini göstermesi 20 veya 30 dakika aldığı için, kestirmeden hemen önce kahve içerseniz, uyanacağınız zaman etkisini göstermeye başlar. "Kafein şekerlemesi" sayesinde uyandığınız zaman daha ferah hissedersiniz.

    Şekerlemelerinizi planlayın. Gerçekten uykusuzluktan hiçbir şey yapamadığınız noktada uyuyacağınız şekilde plan yaparsanız, gün içindeki önemli işlerinizi de ona göre ayarlayabilirsiniz.

    Alarm kurun. Tahmin ettiğinizden daha çok uyumak moralinizi bozabilir, bu sebeple alarm kurun, vaktinde kalkın ve uykunun sizi içine çekmesine izin vermeyin.

    Suçluluk hissetmeyin. Bilimsel araştırmalar uzun yıllardır şekerleme yapmanın hem doğal hem de son derece yararlı olduğunu ortaya koyuyor. O yüzden gün ortasında uyuduğunuz için kendinizi kötü hissetmeyin!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler