Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mideniz Sağlamsa Okuyun: Bugün Olsa İşkence Diyeceğimiz Yöntemler Zamanında Tıbbi Tedaviydi

    Ne kadar tuhaf ve ızdıraplı gözükse de, bu uygulamaların ve cihazların Ortaçağ döneminde kullanıldığı tarihi kayıtlarda mevcut.

    1. Kafatası kemiğinde delik açmak

    Kafatasındaki veya kafayla ilgili herhangi bir komplikasyonu tedavi etme amacıyla kafatası kemiğinde delik açmak. Ortaçağ döneminde ruh hastalığından muzdarip kişilerin şeytani ruhlar tarafından ele geçirildiğine inanılırdı ve bu yüzden de bu kişilere de bu işlem uygulanırdı. Açıkça ortada ki prosedür riskli, ve hastaların çok az bir kısmı hayatta kalıyordu. Hayatta kalıp kafalarında kemik eksiğiyle yaşayan kişilerin olduğu da kayıt altına alınmış.

    1. Metal sondalar

    İdrar tıkanmasını tedavi etmek için, acı veren bir şekilde sidik torbasına metal bir tüp yerleştirilirdi. Bu uygulama 13. yüzyılda popülerleşti. Metal bir tüpü zorla üretraya sokmak zor olmakla birlikte, hem acı verici hem de zararlı, ve bir çok erkek bu uygulama ile kalıcı zarar gördü.

    1. Katarakt tedavisi için iğneler

    Katarakt hastaları korkunç bir prosedürden geçiyordu. Gözdeki kataraktı temizlemek için kalın bir iğne kullanılıyordu. Orta çağ cerrahları, ya sivri uçlu bir bıçak ya da kalın bir iğne kullanarak korneayı gözün arkasına itiyorlardı.

    1. Taş sökücü cendere

    Cerrahlar cenderenin vidalı ucunu vücuda sokup, taşın veya şarapnel parçasının yolunu genişletiyorlardı ki dışarı çıkarılabilsin.

    1. Hemoroid tedavisi için sıcak ütü.

    Ortaçağ döneminde hemoroid tedavisi için ütüler kullanılıyordu. 7. yüzyılda, İrlandalı keşiş St. Fiacre, hemoroid hastalarının kurtarıcısı olarak görülüyordu. Çiftçilerin ona dua etmeleri gerekiyordu. Eğer dua etmezlerse hemoroid hastaları, anüslerine kızgın ütü basan keşişlere gönderilirdi.

    1. Ok çıkarıcı.

    Bu makas benzeri obje, yaralı askerin vücudundaki oku tutup çekmek için kullanılırdı.

    1. Avrat otu iksiri

    Ameliyatlarda kullanılan Eski İngiltere'den bir iksir. Ortaçağ döneminde ameliyatlar sadece hasta ölüm kalım durumundaysa gerçekleştirilirdi, çünkü ameliyat için kullanılan anestezik madde de çoğu zaman ölüme yol açardı. Bu iksir; katran ağacı suyu, afyon, hadım edilmiş yaban domuzu safrası, sirke vb. karıştırılarak yapılırdı.

    1. Vücuttan kan boşaltmak

    Ortaçağ döneminde, her tür hastalığın vücuttaki fazla kandan kaynaklandığına inanılırdı. Sivri uçlu bir cihazla vücuttan kan boşaltılırmış. Eğer fazla kan vücuttan alınırsa, vücudun iç mekanizmasının normale döneceği ve hastalığın iyileşeceği düşünülürdü.

    1. Lavman şırıngaları

    Ortaçağ döneminde bunlar şırınga olarak kullanılırdı. Uzun metal bu tüpe ilaç sıvısı doldurulup ardından bu ilaç anüsten bağırsaklara doğru enjekte edilirdi. Bu prosedür kabızlığın tedavisinde ve bağırsak temizlemede kullanılırdı.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler