Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mesajı Noktayla Sonlandırmak Samimiyete Nokta Koyuyor

    Mesajlarınızı noktayla bitirmek dilbilgisi kurallarına uygun olabilir, ancak yeni bir çalışma karşı tarafın bunu soğuk ve samimiyetsiz olarak algıladığına dikkat çekiyor.

    Binghamton Üniversitesi’nde Celia Klin tarafından yönetilen ve yayımlanan araştırmaya göre, mesajlarınızı noktayla sonlandırmak karşı tarafa samimiyetsiz geliyor. Araştırmaya katılan kişiler noktalı ve noktasız biten metin mesajları okumuş ve el yazısının aksine noktasız mesajların daha samimi, yani noktasızların da daha samimiyetsiz olarak düşünüldüğü ortaya çıkmış. Araştırmanın başı Klin bu durumu şöyle açıklıyor:

    “Mesajlaşma, gerçek ve yüz yüze yapılan konuşmalardaki pek çok sosyal işaretlerden yoksundur. İnsanlar konuşurken gözleriyle, yüz ifadeleriyle, ses tonuyla, duraklamalarıyla sosyal ve duygusal bilgileri kolaylıkla iletirler. Tabii ki de bu mekanizmaları mesajlaşırken kullanamazlar. Bu yüzden mesaj yazarken kişilerin mevcut olan emojileri, konuşmayı taklit eden kasten yapılmış yazım yanlışlarını ve noktalama işaretlerini kullanması mantıklı.”

    En dominant iletişim yöntemi olmakta hızla ilerleyen mesajlaşmayla, iletişimin evrilmesi kaçınılmaz ve günlük iletişimde bu sosyal işaretleri yakalamak çok kolay. Örneğin, “Tamam iyi” veya “Tamam iyi!”, “Tamam iyi.”ye göre daha az “gergin” duruyor. Kesin ve sert bir çıkış olarak algılanabilecekken, noktayı kullanmamak mesajı daha rahat kılıyor. Mesajlarınızı hangi platformlardan gönderdiğinizi bilmiyoruz ama mesajlarınızın algılanma şekline biraz kafa yorun deriz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler